Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiącamamamama

czy 8 miesięczne dziecko naje się z piersi?

Polecane posty

Gość karmiącamamamama

pytanie jak w temacie. mam problem z synem, ma 8 miesięcy, oczywiście daję mu już normalne posiłki ale chciałabym zachować jeszcze jedno lub dwa karmienia w ciągu dnia, problem w tym, że wydaje mi się ze on nie najada się piersią. czy któraś z mam mogła by mi powiedzieć dokąd jej dziecko najadało się z piersi powiedzmy na 2-3 godziny? może powinnam zrezygnować z piersi jako posiłku i dawać mu tak tylko sobie possać między posiłkam?

Gość karmiącamamamama
dodam że na noc karmię go piersią a jednak przesypia 8 godzin bez przerwy

Gość cerrutin
ale po co??? 8 miesięcy to duże dziecko, nie przesadzaj:o

Gość karmiącamamamama
dziękuję za wypowiedz, jednak nie chcę roztrząsać tu powodów dla których chcę karmić. taką podjęłam decyzję i jeśli ktoś może mi pomóc bardzo proszę o wpis

Do roku mleko powinno stanowić podstawę posiłków, więc jak najbardziej karm. Skoro takie są zalecenia, to znaczy, że oczywiście mleczny posiłek wystarczy. Nie martw się, jeśli wydaje Ci się, że dziecko je krótko, po prostu umie już szybko ssać i najada się szybciej. Jeśli będzie głodne, to przecież z 8-miesięczniakiem można się już dogadać:) Moje 9-miesięczne podczas rozmowy nie patrzy mi w oczy, tylko na piersi, albo się przytula, albo łapie za rękę w charakterystyczny sposób - to oznacza, że ma ochotę na mleczko:)

Gość kahfkshkhskfsfs
ruda ale pierdolisz:o mleko matki jest najbardziej wartosciowe do 6 m-cy.

Gość idiotyczne to bylo
normalnie rozpierdziela mnie, jak ktos sie nie zna i podwaza sensowne opinie!!!!!!!!!! wlasnie podobno tak jest, ze zanim dziecko nie skonczy roku, to tylko poznaje smaki, nowe smaki w obiadkach i takich tam innych stalych pislkach, a mleko matki, butelkowe czy piersiowe, ma byc ciagle na pierwszym miesjcu, co nie znaczy, ze nic innego nie potrzebuje

Gość karmiącamamamama
ruda wiem właśnie ze powinien się najeść tylko właśnie on ciągle daje znaki że chce jeść:) ciągle pociera twarz o mój dekolt jak tylko trzymam go na rękach, tak jakby chciał złapać pierś, nawet jak jesteśmy na dworze to jak jestem blisko otwiera buzię i liże kurtke w mijscu z którego zawsze ssie

Gość idiotyczne to bylo
sorrrki, mialo byc posilkach

Gość karmiącamamamama
5 i 8 rano piers 10-10,30 kaszka 12 pierś i tak co pół godziny do 14 o 14 obidek potem pierś co pół godz do 17 o 17 owoc o 19 jakiś misiowy jogurcik, troszkę kisielu czy coś w tym stylu o 21 pierś i do rana

Gość moze mu sie chce pic tylko
powinnas dawac wode do picia, moze jedynie chce mu sie pic a nie jest glodny, dlatego szybko possie i zaspokoi pragnienie

Gość karmiącamamamama
tak soki. rumianek, herbatek nie daje

Gość karmiącamamamama
może faktycznie chce tylko possać sobie bo jak go przystawiam to pociagnie dwa razy a potem się bawi

moje małe ma 11 mcy i też doi mleko ;) tyle że modyfikowane :) 3x 230ml :)

Gość ja karmiłam dziecko przez 9,5
zapomniałam o kaszkach! A do picia w ciągu dnia podawałam mu wodę. Wprowadź nowe zasady żywieniowe, a maluch szybko się przyzwyczai. Na początku trochę może pomarudzić, ale szybko się przystosuje. W ciągu dnia możesz mu dawać chrupki kukurydziane.

Gość lady_margarett
ja karmiłam dłuuugo tak ze wstydze się przyznać ile ale odkad dziecko skonczyło rok to przychodził sobie podoic kiedy chciał wiec dla 8 miesiecznego bobaska pierś nie syci juz go tak bardzo