Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość florencsja

dwulatek nie mówi

Polecane posty

Gość florencsja

hej synek kolezanki nie mówi zbyt wiele, ma 2 latka: jedyne co słysze jak ich odwiedzam to mama, pepa cos w tym stylu i tylko pojekuje a jeszcze mówi: ta i ne. czy to normalne?

Gość bzdoora
Nie, nienormalne, jest opóźniony i pewnie nigdy nie nauczy się mówić. Twoja koleżanka zaniedbuje dziecko. Lepiej ci?

Gość mrówastówa
to normalne!!! Lada moment zacznie nawijać jak z karabinu maszynowego! Niektóre dzieci zaczynają mówić dopiero w wieku 3, 4 lat i to też jest jak najbardziej normalne.

Gość lady_margarett
nie ma sie czym przejmować. mój synek w wieku 2 latch tez mało co mówił. zmieniło mu sie jak miał 3 latka i poszedł do przedszkola. pewnego dnia przyszłam po niego a on do mnie "dlaczego tak późno przyszłaś':P zonk na całego

a co w tym ma byc nienormalnego ? przyjdzie czas i będzie mówił...po co martwisz się za kolezankę? moj ma 21 miesięcy i też mało mówi... mama tata baba dziadzia daj mniam am nie brum bach siii jak jest gorace ciiii jak ma byc cicho i swoja aaaa jak spac i ee jak zrobi kupe i acha.. moze cos jeszcze ale nie pamieta...dziecko ma czas jeszcze na mmowienie pelnymi zdaniami

Gość Wybebłana
Zawsze dziwią mnie tu na kafeterii takie wpisy o rzekomej trosce o dziecko koleżanki, że nie mówi, czy nie chodzi czy czegoś tam nie robi. Bardzo dziwne te wpisy,że niby o dziecko koleżanki chodzi, a tak naprawdę chyba chodzi o swoje własne. Kto by się przejmował na tyle tym, że koleżanki dziecko nie mówi, żeby aż zakładać temat na forum ???? Co innego o swoim dziecku pisać.

Gość Wybebłana
A jeśli nawet chodzi o koleżankę, to skąd Ty możesz wiedzieć, co to dziecko mówi, jak Ciebie nie ma, to,że Ty podczas wizyty usłyszysz tylko te dźwięki, nie znaczy, że tylko to mówi.

Gość krzyzyk
To jakiś dałn pewnie.

u chłopców to normalne, że później mówią, mój zaczął mówić dopiero w wieku 2,5 lat ! a teraz nawija jak szalony :D