Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość htjkukj

o co macie zal do rodzicow'?

Polecane posty

Gość htjkukj

-do matki ze zwiazala sie z alkoholikiem moim ojcem i zrobila sobie z nim 4 dzieci;/ rozwiodla sie po 10 latach gdzie ja widac przemoc, bicie, bicie juz mam spaczony obraz mezczyzny -ze mnie utluczyla bo inaczej tego nie nazwe na sniadanie obiad i kolacje wafelki, ciastka,kaloryczne dania codziennie czekolada-niby moglam nie jesc ale bylam dzieckiem wtedy -o to ze potem z mojej otylosci smialy sie dzieci w szkole ale to niewazne chociaz do dzisiaj mam zjebane poczucie wlasnej wartosci -o to ze nigdy nie bylo pieniedzy na nic;/ nigdy nie bylam na szkolnej wycieczkce bo 30 zl za duzo, w kinie, nigdy nie dostalam zlotowki kieszonkowego bo jej ambicja bylo zostac sprzataczka a potem splodzic 4 dzieci ech -o to ze jak bylam bardzo chora nie bylo na lekarstwa i wizyty u lekarzy i czekalam miesiacami na nfz, do dzisiaj mam problemy ze zdrowiem -o to ze nie widzialam morza i gor chociaz mam 20 lat ale chce zobaczyc -o to ze mam brzydkie obwisle piersi przez to ze jak weszlam w okres dojrzewania dala mi swoj stary stanik pociazowy porozciagany i wielki bo nie bylo pieniedzy na nowy, mialamduzy biust , dzisiaj mam okropne zwisy bo w tym staniku chodzilam 3 lata i nie bede miala dzieci:o uwazam ze nie nadaje sie na matke wiec nie robie:o

- do matki o to ze nie walczy o siebie - ze chce zebym ja nianczyla - ze nie mam w niej oparcia jak powinnam miec w matce :(

Gość htjkukj
niby w sumie glupoty ale dzisiaj nie jestem szczesliwym czlowiekiem:o

Gość htjkukj
nie ufam zadnemu mezczyznie w sumie boje sie ich no i te piersi:/ masakra jak u 70 latki rozstepy z dziecinstwa mam do dzisiaj

Ze sie nie rozwiedli zanim jeszcze nie zmarnowali mi psychiki

Gość htjkukj
planujecie potomstwo?

Ze sie nie rozwiedli zanim jeszcze nie zmarnowali mi psychiki

Gość poke poke
do ojca o to, że jest alkoholikiem sezonowym, jak ja to nazywam. jak nie pije ze dwa lata to jest najlepszym ojcem na świecie, potem przyjdzie miesiąc w którym łazi najebany jak świnia i leci z łapami, wyzwiskami i groźbami, po czym znowu rok/dwa lata spokoju. i o to, że nigdy nie usłyszałam od niego, że mnie kocha. mówi mi to tylko wtedy jak jest pijany. a do matki przez kilkanaście lat życia zawsze miałam żal o to, że z nim jest i rozwód nigdy nie przyszedł jej nawet do głowy. teraz już mi to wisi w sumie :P

ja palnuje... ale nie zachodze :( wiec moze sie tak nie zarzekaj bo potem bedzie placz i zgrzytanie zebow

Gość htjkukj
dlaczego placz?? jak mam miec dzieci to musze im zapewnic wszystko a nie minimum:o zreszta choruje i moge miec problem z ciaza jak juz pisalam przez te wczesniejsze zaniedbania wiec i dobrze chce cos miec z zycia wreszcie:o

nie warto trzymac urazy. Rodzice żyją sobie dalej, a żal siedzi w Tobie i Tobie niszczy dalsze życie. Lepiej zamknąć te drzwi za sobą i jak to mówią rozpocząć pierwszy dzień z całej reszty swojego życia.

ja nie mam o nic zalu. wychowali mnie i moich braci jak potrafili najlepiej. oczywiscie nei zawsze bylo kolorowo, przewaznie przez kase ale kocham ich i im bardzo dziękuję za wszystko

Gość htjkukj
chce zamknac te drzwi ale te bledy sie ciagna za mna

Gość mały odkrywca
Jestem ciekawa jak kobieta z czwórką dzieci miała być ambitna? Tzn kiedy miała znaleźć czas i pieniądze żeby zająć się swoją edukacją? Niby nigdy nie było u Was kasy ale sama piszesz że słodycze były na śniadanie obiad i kolację. Moim zdaniem jeśli nie powyrastaliście na kryminalistów/nałogowców i tak nie jest źle. Rodzicow sobie nie wybierasz więc moim zdaniem troche dziecinnie jest mieć do nich o coś pretensje. Tym bardziej że teraz jesteś dorosła i Twoje życie zależy tylko od Ciebie. A to że masz uraz do facetów tym lepiej- jest mniejsze prawdopodobieństwo że popełnisz błędy swojej matki.

a ja nie mam żadnego żalu do mojej. :) upadła, ale się podniosła i wyszła na prostą. na chwilę obecną mogę ją tylko podziwiać i mieć nadzieję, że a też zawsze będę miała w sobie tyle odwagi, ile miała i ma ona. :classic_cool:🖐️

oczywiście, skutki pewnych zaniedbań będziesz odczuwać nadal. Ja miałam na myśli, żeby już się nie skupiać kto i czemu zawinił. Skup się na sobie i na tym jak sobie pomóc. Powodzenia

Gość jkhgghgff
widzisz, ja tez, urodzilam sie na wsi, zapieprzalam cale zycie w polu razem z nimi, ciezko nam bylo, tez prawie nigdzie nie bylam, ale wychowali mnie na dobrego czlowieka, kocham ich ponad wszystko, szanuje za ciezka prace przez cale zycie, wspolczuje im. Nie mam im niczego za zle. Dziękuję im za wychowanie i miłość.

Gość htjkukj
ok ale po co 4 dzieci??? nie skonczyla szkoly a narobila 4 dzieci a alkoholikiem:o lekka bezmyslnosc co?

Gość fdfdfdfd
no i co nie kochasz swojego rodzenstwa, mama cie nie kocha czy jak?

Gość gfggfsdf
teraz ty pokaz jakim bedziesz doroslym czlowiekiem, pokaz na co cie stac, a nie patrz na mame

Gość htjkukj
nie przepadamy za soba

rodziców nie musimy rozumieć. Oni są jacy są. Decyzje jakie podjęli to ich decyzję. Zamiast teraz się nad tym zastanawiać, lepiej żyć dalej. Po co gdybać, po co tyle dzieci. Uśmierciłabyś teraz swoje rodzeństwo - uważasz że którekolwiej z Was nie powinno się nardozić? :)

Gość WRFERG
JA MAM żAL za to że nie dbali o me zęby i teraz mam ruinę w gębie

Gość mały odkrywca
A myślisz że wszyscy byliście wyczekiwani? Pewnie zaliczyła wpadkę za wpadka to co miała zrobić? Nie masz ani odrobiny wspołczucia dla swojej matki? Przecież mogła mieć Was wszystkich w dupie,oddać do domu dziecka i dalej zyc sobie beztrosko bez tego rozdartego wiecznie czegoś chcącego balastu. Potrafisz tylko narzekać na swoją rodzinę? Nie ma u Was choć odrobiny milości?

Gość htjkukj
o zebach to juz nic nie mowie:o pol pensji przeznaczam na naprawy i aparat:o

Gość wyliniała stara torba
Mój ojciec jest alkoholikiem, nie pamiętam połowy swojego dzieciństwa, bo to same przykre wspomnienia, które już chyba wyparłam ze świadomości będąc dzieckiem. Sięgam pamięcią do końcówki podstawówki, kiedy mój ojciec zaczął ograniczać alkohol i wychodzić na prostą, reszta to dla mnie jakieś pojedyncze przebłyski, więc czasem czuję się jakbym miałam jakąś amnezję. Ale wybaczyłam, bo taka już jestem, wiem że sam czuje się jak gówno, więc mój żal mu niepotrzebny. Mimo wszystko do dzisiaj podchodzę z dystansem do facetów i reaguję postawą obronną na podniesiony głos, spożycie większych ilości alkoholu czy jakieś gwałtowne ruchy podczas kłótni, więc mam chujowe związki.