Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojeobawyilęk

Przeraziło mnie to :(

Polecane posty

Gość mojeobawyilęk

Moja siostra 10 dni temu urodziła dziecko. Ma 22 lata (prawie). Gdy była u Niej w szpitalu przeraził mnie ten jej welflon ten smród szpitala, że az słabo i ciemno mi się robiło przed oczami. Miała cesarkę gdy znów po urodzeniu byłam w odwiedzinach tak samo się czułam. Gdy była w domu byłam również u niej widziałam jej ciało i rozstępy na brzuchu i pozostałości ciała po porodzie :(. Przeraziłam się :(. Ja również w tym roku planuje dziecko z partnerem ale boję się ze będę tak wyglądać jak Ona :(. Chodzi mi również o opiekę nad noworodkiem mojej siostry dziecka boję się wziąć bez becika tylko muszę na poduszce żeby był sztywno. Boję się przy nim cokolwiek zrobić żebym nie zrobiła mu krzywdy :(. Gdy urodzę dziecko to mi to minie ze swoim będzie inaczej ? Oznacza to ze nie jestem jeszcze gotowa na dziecko ? Też tak mieliście ?? Boję się to jej ciało przeraziło mnie i to, że boję się wziąć małego beż niczego :(

Przyjdzie Ci z czasem, kiedy bedzie dziecko wszystko minie. Kazda ma takie obawy , a pozniej jak reka odjal :)

Gość nie ma co2
nie ma co być próżną i patrzeć na ciało- wiadomo, ze po porodzie trochę się wraca do super formy - jakby nie było brzuch Ci rośnie, uda rosną, pupa też... nie można oczekiwać, ze w 2-3 dni po porodzie to wszystko wróci do stanu sprzed,a co do rozstępów- nie każda je ma.... Jak bedziesz miała swoje dziecko to raz dwa i nabierzesz wprawy i przejdzie Ci stracjh o to, że coś małemu czy małej zrobisz :)

Gość mojeobawyilęk
Jej dopiero pod koniec 3 miesięcy te rozstępy pojawiły tak to ani jednego... Te rozstępy i to cięcie wyglądają nie fajnie :p Mam nadzieję, że jak urodzę swoje dziecko to będzie inaczej, siostra też mi to powtarza ale obawy zawsze jakieś tam są ... Myślę, ze każdy je ma...

Gość mamamamma26
ja miałam cc pół roku temu - niemam ani jednego rozstępu - do wagi wróciłam bardzo szybko - brzuch nie jest ani obwisły ani nic - biust taki jak przed ciążą ale krotko karmiłam - wenflony cewniki itd no cóż jakoś musi "wyjść" a z dwojga złego wolałam cc i byłam na nią psychicznie przygotowana plus dobry lekarz i szpital i niebyło tak źle - a z opieką nad dzieckiem no cóż - dali mi go i jakoś musiałam sobie radzić - nie było czasu i sił na zamartwianie się - jak w pierwszych dobach przewiniesz go tą setke razy to dojdziesz w mig do wprawy - jak przebierasz z kupki i zajmujesz się wycieraniem a on ci sika do góry na ubranko i cały do przebrania :)

Gość czekolada mleczna toffii
ja tez nie mam roztepów:) przytylam tylko 10 kilo w ogole po mnie tego nie widac mam tylko brzuszek noo moze troche buzia mi sie zaokragliła :) głowa do gory kazda przechodzi ciaze inaczej:)

Kobieta po porodzie jest mało atrakcyjna, bynajmniej ja byłam:) ale teraz ponad 4 mies po porodzie doszłam do siebie i moje ciało również. W czasie ciąży przytyłam 22 kg teraz zostało mi jeszcze 7 do zrzucenia. A co do dziecka,ze swoim jest inaczej, wcześniej nigdy nie miałam noworodka na rękach,ale do swojego dziecko podchodziłam bez strachu. Kobieta inaczej podchodzi do swojej pociechy.

Gość gergrggrgregr
ja tez wczesniej nie mialam kontaktu z tak malymi dziecmi, balam sie jak to bedzie, nie wia=edzialam nic o pielegnacjii, wychowaniu. To byla wpadka, w czasie ciazy poczytalam troche literatury co mnie uspokoilo, a jak juz urodzilam to instynkt powiedzial mi wszystko co i jak. Sama bylam w szoku ze tak nagle zaczelam rozumowac o co w tym wszystkim chodzi. A co do ciazy...bylam dwa razy w ciazy i za kazdym razem przytylam tylko 8 kilo, dzieci wazyly ok 3,5, w pierwszej ani jednego rozstepu, w drugiej jeden malutki przy pepku. Nic pozatym. No oczywiscie zostal mi brzuch ale z czasem go zrzucilam...i jest tak ja przed ciazami :)

Gość mojeobawyilęk
Ogólnie noszę małego na rękach po jadę po to aby nacieszyć oko i pomóc trochę siostrze :). Ale bez niczego malucha nie wezmę bo po prostu się boję, swoje to swoje...

moja Mama przytyła w ciąży ze mną 25kilo i rozstępów dostała niemal wszędzie. Ja tez sie strasznie martwilam, że jesli i ja mam tak wyglądac jak ona to masakra. Będąc sama w ciąży przytyłam cos w oolicach 10kg a rozstępu nie mam ani jednego. Jak widać- pokrewieństwo nie musi oznaczać 'dziedziczenia' ;)

Ja urodziłam w wieku 34 lat i nie mam ani pół rozstępu. Ale 4 kg do zrzucenia jeszcze został -:(

Gość mojeobawyilęk
Osobiście nie chciała bym wyglądać jak moja siostra po porodzie - chodzi mi najbardziej o te jej rozstępy na brzuchu. Ogólnie taka duża zrobiła sie po porodzie (pupa,brzuch,uda) a stopy to miała takie popuchnięte ze masakra stale chciała, żeby jej masować. Po prostu nie chce wyglądać po porodzie tak jak Ona. A te wszystkie kremy na rozstępy też dużo nie pomagają tylko pieniądze się traci a efekt jest prawie niewidzialny :(. Obawiam się, że mnie będzie czekała chyba to samo... Aktualnie moja siostra waży 75 kg a chce dojść do wagi 60 kg. Ale te rozstępy i tak zostaną i czym starsza to brzuch i ta skóra będą bardziej jej zwisać. Ja siebie w takiej skórze nie wyobrażam.

Gość mojeobawyilęk
up up

Gość mojeobawyilęk
up up up

Gość mojeobawyilęk
Dziewczyny, ale używałyście czegoś w czasie ciąży na te rozstępy ? Czy po prostu Wam nie wychodziły ?

Gość mojeobawyilęk
up

Gość Ja regularnie używałam
oliwki przeciw rozstępom i balsamy (tych Rossmannowskich) i masowałam skórę szorstką gąbką. Rozstępów po ciąży nie mam. Jedynie te na udach i piersiach z okresu dojrzewania (drobniutkie i mało widoczne). Moja mama i siostra mają brzuchy poorane rozstępami - więc to nie sprawa genów - tylko dbania o siebie.

Gość zachwycona_25_
HejA! Podzielę się z Wami bo miałam podobnie ;) zAWSZE DBAŁAM O SIEBIE, BYŁAM SZCZUPŁA ITP.. wczoraj wskoczyłam w 3 trymestr ciąży i przyznam Ci autorko.. wcale nie jest tak źle ;) Stanowczo za dużo o tym myślisz.. hehe a ja widzę teraz po sobie, że wszystko inne odpływa w dal - zostaje tylko troska o tą małą Kruszynkę.A co do wyglądu - ja póki co siebie akceptuję - kobieta w ciąży wygląda na swój sposób uroczo :P A piersi jakie cudne :D Smaruję się codziennie na zmianę oliwką dla dzieci i kremikiem na rozstępu ziaji i póki co skóra wygląda bardzo ładnie. Nie obżeram się, ale też za bardzo sobie nie odmawiam - przytyłam narazie 7kg. Jestem dobrej myśli ;P I generalnie - jak obserwuję swoje koleżanki, koietki z rodziny - większość szybko dochodziła do siebie i wygląda super, a te, które się utuczyły i zapuściły zawsze takie były, także - nic strasznego, a przy tak ogromnej dawce szczęścia spowodowanej Maleństwem to wszystko to nictakiego ;)

Gość 2 lata temu moja przyjaciolka
urodzila dziecko i pamietam do dzis jak ich odwiedzilam w szpitalu. Ona zawsze zadbana, atrakcyjna nagle zamienila sie w zaniedbana mamuske. Brzuch, uda, piersi cale w rozstepach, ale akurat ona przytyla 30kg z wlasnej winy. I nie zapomne jak mi powiedziala wtedy ze jak chodzi siku to czuje, ze ma wiadro miedzy nogami:D I ze mozna tam wsadzic dwie rece i klaskac:D zawsze miala dziewczyne poczucie humoru;) Teraz jest wciaz zadbana i atrakcyjna babka, ale rozstepy pozostaly z tym, ze sa juz mniej widoczne. Ja 4 miesiace temu zostalam mama, mialam cc i zero rozstepow:) az nie moglam uwierzyc w to, ze tak ladnie to wszystko przebieglo. A mialam takie same obawy jak i ty

Gość ola BOOOga
a tam....jak masz teraz figure i nie masz tendencji do tycia to bedzie spoko, trzeba pamiętać żeby się nie obżerać w ciaży, smarować ciało, zażywać ruchu i bedzie dobrze. ja przytyłam w ciąży 11 kg jak urodziłam nadprogramowo zostało 2 ale wcale mi nie przeszkadzało. Po 5 tygodniach wyglądałam dokładnie jak przed ciążą.