Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skjdadada

kupilam mieszkanie a teraz nie moge spac spokojnie

Polecane posty

Gość skjdadada

bo boje sie zwolnienia.tak to zylam sobie bezstresowo... Kupilam mieszkanie za 160tys . mialam 80tys..Polowa pochodzi wiec z kredytu..Rata 500zł na 30lat... Dwa pokoje..Mam 25 lat...Żyje w ciagłym stresie boli mnie brzuch.bo sie boje zwolnienia....

Gość ale akcja oj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja kupilam mieszkanie za 305 tys ( 150 tys kredytu) miesiac temu zlozylam wymowienie a od 1 lipca zmieniam prace:P i zyje bezstresowo:P

Gość lisica kocica
no ja tez wzielam kredyt na 25 lat na 200 tys i tez coraz bardziej boje sie zwolnienia coraz czesciej mowia o tym kryzysie i boje sie ze w pracy beda zwalniac ogolnie mysle pozytywnie i staram sie nie zamartwiac na zapas bo czasem to idzie zwariowac grunt to poytywne nastawienie:)) damy rade

Gość skjdadada
tak to nie mialam takiej petli na szyj..pokłoce sie zkims zwolnia mnie trudno..mieszkam z rodzicmai i walic to..A tak to czuje ze straciłam wolnosc...

Gość skjdadada
a co lepiej w tym zlodziejski kraju placic 1200zl za wynajem takiego mieszkania??:O:Oktora nigdy nie bedzie twoje:O??

skjdadada tak to nie mialam takiej petli na szyj..pokłoce sie zkims zwolnia mnie trudno..mieszkam z rodzicmai i walic to..A tak to czuje ze straciłam wolnosc... Daj spokój. Jak cięzwolnią, to pójdziesz na chwilę do jakiegoś sklepu w galerii. Zawsze do handlu są przyjęcia, a w międzyczasie będziesz składać CV. NIe ma co się tak stresować, bo nie da się tak żyć. Jeśli masz z czego, to odkładaj po 100 lub 200 zł miesięcznie, albo się ubezpiecz na wypadek utraty pracy i spłaty kredytu. Są takie ubezpieczenia chyba. MOżesz też znaleźć faceta, który ewentualnie przez miesiąc opłacałby kredyt za ciebie.

Gość i tak masz dobrze
bo 80 tys mialas...czyli wzialas tylko 80....

Gość b nnanb
A chociaz rozkładowe wzięlaś? Bo jak tak, to zawsze możesz wynając jeden z pokoi studentowi, za jedynkę płaci się 700zł, zawsze to coś.

Gość b nnanb
A 500zl to nie jest znowu taka dramatycznie wysoka rata. I zgadzam się, że lepiej spłacac kredyt na własne niż płacić komuś za wynajem. Więcej byś za ten wynajem płaciła. A tak, to przynajmniej nie skończysz jak moja ciotka, babka grubo po czterdziestce, z mężem i dwójką dzieci mieszkają w wynajmowanym, ona teraz zachorowała i jest na rencie i ciekawe, gdzie oni się na emeryturze podzieją. Chyba dzieci będa na nich płacic.

Gość Lepiej mniejsze kupic
Ja mialam 80tys spadku i dylemat czy brać kredyt i kupic wymarzone mieszkanie czy życ na czysto i kupic mniejsze. Wybralam to drugie. Kupilam 32m2 do remontu, a ze obeszlo sie bez kredytu to moglam pozwolic sobie na remont. W tamtym roku zrobilam pokoje i kuchnię a teraz w maju biore się za łazienkę. Wolno to idzie ,bo nie chce długów ale wkoncu zrobię całosc. A z czasem moze dorobie sie wiekszego. Nie rozumiem ludzi co wyzej sraja niz dupe maja. Zamiast wykorzystac to co jest ,to laduja sie w jakies zjebane kredyty... I ja pytam po co? Pewnie chca sie pokazac a potem placz bo raty przerastają

Gość b nnanb
tylko, że w dużym mieście nie kupisz mieszkania za 80 tys, nawet kawalerki.

Gość skjdadada
mieszkanie jest wlodzi 38metrow 2 pokoje na widzwie

Gość skjdadada
czym sie chce pokazac 38 metrami...w moimm miescie kawalerki kosztowały 160tys...:O

Gość ddd123
Masz 100 tys odsetek?

Gość skjdadada
dlaczego 100tys??:O:O ja to splace wczesniej..zakladajac ze nie strace pracy..nie bede czekala 30lat

Gość skjdadada
ok boje sie.ale moze mi wyjasnicie jak dorobic sie mieszkania bez kredytu????odkladac cale zycie i kupic w wieku 80lat....Jestescie zalosni

Gość b nnanb
ale wy jesteście durni. Przeciez jak coś jej w zyciu nie wyjdzie, to w najgorszym wypadku straci to mieszkanie i będzie musiała wynajmować. A teraz z kredytem płaci i tak mniej niż za wynajem. Za to jak przez 30 lat spłaci ten kredyt (co jest bardzo prawdopodobne) to będzie miała własne, a wy będziecie się kisić w wynajmowanych:)

Gość Britnej Spears
Skjada, nie rozumiem wziełaś 80 000 a spłacasz 180 000? z wyliczeń tak wychodzi 32*12*500= 180 000tys zł. To na jaki procent ty miałaś :o? 120% marne prowo..

Gość 342342342
warszawski policjantt z tego forum pisał, że właśnie często asystuje przy wywalaniu dłuzników z domu....

Gość a ,tak na marginessiee
to mogę ci posprzątać na golasa :-D

Gość skjdadada
Britnej Spears wkotoa sie zmieniasza bo jest odsetek od mniejszej kwoty wraz z uplywem lat...:Onapoczatku mam 500zł..:O:OLudzie:O

Gość sara3535
Dziewczyny ryzyko jest zawsze i wszedzie w kazdym systemie i w kazdym kraju. Ale macie racje ze kupilyscie mieszkania i nie ma sie co stresowac bo ta denna sytuacja kryzysowa nie bedzie trwac wiecznie. Gdybyscie nie kupily mieszkania mialybyscie jeszcze gorzej bo wynajem to zlodziejstwo a wiecznie mieszkac u rodzicow to jak dlugo mozna. Jak stracicie jedna prace to znajdziecie druga , uswiadomcie sobie ze i tak do emerytury nie uda sie pracowac w jednym miejscu. Do odwaznych swiat nalezy, dacie sobie rade i co dzien sobie to powtarzajcie jak mantre.

Gość oczywiście, że brać kredyt
i spłacać... lepsze to niz oszczędzać i w tym czasie wynajmować a w wieku średnim dopiero myśleć o kupowaniu mieszkania

Gość 342342342
sara3535 - no dzięki, wynajem złodziejstwem. cieszcie sie raczej że w ogóle ktos chce jeszcze w tym kraju wynajmowac mieszkania, bo prawo tak chroni lokatorów że ten interes jest często wątpliwy... Z reguły więcej ma sie jak sprzeda sie mieszkanie, i zyje z odsetek, niz za posrany wynajem. :(

Gość Lepiej mniejsze kupic
To nie tak, bo jest istotna rzecz o ktorej nie wspomnialam. Tak dlugo szukalam tego mieszkania,ze znalazlam po 5miesiącach ale 65km od mojego rodzinnego miasta w mniejszej miejscowosci i bardzo sie ciesze, połączenie jest dobre,okolica piekna,czynsz nie duzy i przynajmniej wiem,ze nie porwalam sie z motyką na słońce bo kupilam to na co mnie bylo stac kupic a potem utrzymac

Gość hehehehheee
342342342-udajesz idiotke?????:O:O

Małe mieszkania rzeczywiście sie bardzo opłacają. Bo czynsz jest płacony od metrazu -co w ogóle jest bzdurą. Więc za kawalerkę płaci sie prawie grosze. Ja mieszkam w domku, i dla porównania za same śmieci płacę 45 za na mc.

kredyt to bomba zegarowa, zwłaszcza gdy to jedna osoba go bierze, a nie małżeństwo czy młody człowiek z rodzicami. Wtedy bank łatwo może wypowiedzieć umowę kredytową rata 500 zł to żadna tragedia, 2x tyle za wynajem byś płaciła ' ale już 2000 raty to spore obciążenie, i odpowiedzialność