Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata:)

Imię dla córeczki ?

Polecane posty

Witam niedługo zostane mama.Razem z mężem zastanawiamy się nad imieniem dla córki. Na poczatku był problem, bo na liście mieliśmy ok25 imion:)Ale z czasem przystaneliśmy na Lilce, co sądzicie o tym imieniu?Jako dorosła kobieta Lilianna, Liliana albo Lilia. Zdrobniale Lilka, Lilcia , Lili, itp Co do imienia jesteśmy już przekonani, tylko nie możemy zdecydować się nad formą pierwotna.Mężowi bardzo podoba sie LIlia , ja zaś uważam,że może się czuć troszke dziwnie z kwiecistym imieniem i bardziej odpowiada mi forma Lilianna.Co wy o tym sądzicie?

Gość te coca cola
martyna :0

Gość Majjkka
Też jestem za Lilianką. Lilia jakoś śmiesznie brzmi. Sorki jeśli uraziłam :) ______________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

te coca cola martyna :0 Hehe dziękuję za propozycję, ale imię już wybrane problem jest natomiast z formą pierwotną.

Ja nie potrafie zdecydować się miedzy Lilanna a Lilana. Ładniej przez jedno"a" a może dwa? hę?

sorki miało być "n"

lilkaaa912 Witaj! Powiedz mi jesteś zadowolona z własnego imienia? Jak inni reaguja jak sie przedstawiasz?

Kochana kobito :D Ja mam na imię Eliza . Moja mama mówi na mnie Liliana lub Lilka i od tego ten nick . Ale osobiście uważam ze Liliana to ładne imię takie tajemnicze :) . Ale mi tam bardziej i tam moje własne się podoba .

Liliana - prześlicznie sama chcialam właśnie tak nazwać córkę, jednak mąż był strasznie przeciwny... więc ostatecznie stwierdziliśmy jeśli chłopiec to ja wybiore jeśli córka to mąż wybierze... urodziła się córka i mała dostała wymarzone imię męża Oliwia ;) hmmm mi na początku tak średnio te imię podchodziło... a kiedy mała zaczęła mówić/... swoje imię wymawiała OLILA i od tej pory ja mówię do niej Liluś, Lila, Lilka już tak przywykłam a córka ma juz ponad 3 lata i reaguje na oliwia, Oliwka jak również na Lilka ;)

Gość wymarzone imie dla mojego dzie
dziecka w przyszlosci hehe:):) tez mi sie marzy lilianna:):) uwazam to imie za przesliczne:):)

Gość wymarzone imie dla mojego dzie
dziecka w przyszlosci hehe:):) tez mi sie marzy lilianna:):) uwazam to imie za przesliczne:):)

Dwugłowa Biedronka może bez takich? Czy ja coś napisałam o niepowtarzalnym imieniu? Nie, wiec daruj sobie.Nie wydaje mi się,zeby było to jakieś wymyślne imię! Podobaja mi się nasze polskie tradycyjne imiona,a napewno słowiańskie!Wybierajac imie dla córki nie kierowąłam się innością ani oryginalnością, jakoś samo tak wyszło i tyle Liliana, Lilianna imię żeńskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od słowa "lilia".

Ruda Zardzewiała , wymarzone imie dla mojego dzie , NieLubieNiedziel, lilkaaa912 Bardzo dziękuję Wam za opinie:) Szczerze pisząc myślałam,że wiekszość "zjedzie mnie" z góry na dół. Że dziecko będzie oszpecone dziwacznym imieniem i bedzie cierpiało przez kaprys matki itp...

Ruda Zardzewiała Gratuluje:) Blanka, ciekawe i ładne imię:)Nie miałam okazji żadnej poznać przez całe moje życie.

Lilianna definitywnie jak dla mnie. Lilana brzmi nie z polska i moze nie pasowac do nazwiska.

Gość 18 female poland
Liliana to fantastyczne imie! myslalam nawet zeby sobie zmienic urzedowo swoje na wlasnie Liliane. swietne!

Gość mloda z zasadami
bardzo mi sie podoba!

Gość forma pierwotna
Lelija:0 Cudnie...Jestescie zlosne jesli nie potraficie wlasnego dziecka nazwac. Mamuski kafeteryjne mac olera :O

22:32 forma pierwotna No widzisz?Jednak sprawia problem, to jest bardzo powazna sprawa:) Dziecko przypuszczalnie cale zycie ma nosic to imie, wiec normalne ,ze czlowiek ma pewne obawy i obiekcje.Tym bardziej, kiedy się mocno nad tym zastanawia to juz idzie dostac wariacji.Nawet jeśli mialo sie juz pewnosc, to jednak znowu watpliwości wracają.Dlatego człowiek, prosi o pomoc ,żeby ktoś spojrzał na "problem" trzeźwym okiem:)

Bardzo ładne, bardziej podoba mi się przez dwa "n". Znam jedną Liliannę. Mówimy na nią "Lilka" albo "Lila". Za to w pracy, a pracuje w Hiszpanii, mówią na nią "Lili" :) I tak najbardziej lubię imię Małgorzata :P

Mąż wczoraj wrócił z pracy i stwierdził,że jest juz całkowicie zdecydowany i będziemy mieli Liliannę:-) Koniec kombinowania, szczerze to nawet mi ulżyło he he