Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biednaaaaaa

nie będe miała świąt

Polecane posty

Gość biednaaaaaa

wkurz mnie jak każdy pisze że robi skromne święta, a później wymienia że tylko zrobi 5 sałatek bigos pieczenie i inne cuda, ja napisze że wcale świąt nie robię bo mnie na nie stać po zapłaceniu wszystkiego zostaje mi 200 zl na 5 osób, dzieci mogą zapomnieć o prezentach i właśnie to jest dla mnie najgorsze że będą zazdrościć innym dzieciakom nowych zabawek, ale cóż takie jest życie do dupy, no to się wyżaliłam

Ej ale nie w każdym regionie daje się dzieciom prezenty na wielkanoc :) Np. u mnie nie ma czegoś takiego :) Nie każdy musi obchodzić święta i bez sensu jest zasada " zastaw się a postaw się " :) Będzie dobrze :)

Gość lalaOOlala
jakie prezenty? pojebało cię? to tylko święta polegają na prezentach?

Pierdzielisz jak połamana... Sam bym chciał żeby u mnie nie było świąt bo nie cierpię tego cyrku. Starczył by dobry obiad i święty spokój. Prezenty na wielkanoc to też jakaś dziwna moda... Niedługo na święto zmarłych ludzie będą dzieciakom prezenty robić...

Gość biednaaaaaa
u mnie na tym nie polegają, ale wiesz jak czują się dzieci w wieku 5-8 lat gdy widzą u innych nowe zabawki, chyba nie wiesz może nie masz dzieci

my na święta ugotujemy sobie żurek i to będzie wszystko. :P prezenty na wielkanoc? co za pomysł w ogóle! :P

a ja głupia myślałam że święta polegają na czymś innym jak bezsensownym obżarstwie i kupowaniu dzieciom prezentów...

kup dzieciaczkom czekolade,pomalujcie jajeczka,zrob zurek i wystarczy:) ja sama robie skromnie,nie stac mnie i nie mam czasu..tylko zurek,potrawke z kielbasy,jajek i chrzanu i kupione ciasto (8zl),pisanki...koniec:) calosc wyszla mnie kolo 40 zl:D

Gość przeciez na wielkanoc nie
ma zadnych prezentow i nigdy nie bylo. Na codzien jak zyje takie i swieta mam. Czy to az taki wielki dodatkowy wydatek - podzielic sie rano jajkiem do sniadania?

Gość lalaOOlala
"u mnie na tym nie polegają, ale wiesz jak czują się dzieci w wieku 5-8 lat gdy widzą u innych nowe zabawki, chyba nie wiesz może nie masz dzieci" tak? to czego ich nauczy taka mamusia? konsumpcjonizmu? braku indywidualności? ucz ich, jak nie dołączyć do tego wyścigu szczurów? jak nie stać się niewolnikami konwenansów jak nie sprowadzać własnego życia do "mieć" zamiast "być" teraz najlepsza pora ale co się dziwić, że pokolenia karłowacieją intelektualnie, skoro mamusie takie żale wylewają w takim miejscu jak to...

U mnie tak jest ze robi sie koszyczek i rano po sniadaniu szuka sie zajaczka:) Tak jest w Wlkp :) a co do reszty rejonów Pl to nie mam pojecia. Natomiast zgodze sie z poprzednimi wypowiedziami ze dzieciaki sa tak wychowane ze na kazde swieta "coś" dostaja.. Nie bede sie juz wypowiadac na temat komunii bo niestety tylko z prezentami kojarzy sie dzieciakom to Swięto.

Gość przeciez na wielkanoc nie
mnie tez sie "szuka zajaczka". Ale ten "zajaczek" to pisanka jest albo inna jakas duperela. Nie zadne prezenty. Bardziej dla uciechy to sie robi, zabawa w "chowanego". Przeciez pieniedzy do tego nie trzeba :O

Gość lalaOOlala
mam dorosłego syna

Gość japierdollę
u mnie też nigdy nie było prezentów na wielkanoc. ewentualnie jakieś słodycze typu czekoladowy zając to wszystko. no i coś takiego możesz im kupić. to nie jest drogie. ugotuj żurek z jajkiem i kielbaska ze swieconki, a potem zrob normalny obiad. zadbaj o atmosfere swiateczna w jakis inny sposob, a nie tylko przy pomocy jedzenia.. zrób z dziecmi jakieś ozdóbki, stroiki, kurczaczki z waty i tym udekorujcie mieszkanie o!

Gość jbgyhbh
kup dzieciom po czekoladowym duzym kroliczku i starczy:) koszt okolo 4 zl za jednego ile masz dzieci??

Gość jbgyhbh
jesli dobrze wychowalas swoje dzieci to nie beda mialy postawy rozczeniowej;) u nas tez nigdy sie nie przelewalo ale nie narzekalismy i cieszylismy sie tym co bylo

Gość jbgyhbh
zreszta swieta wielkanocne to glownie frajda z mozliwosci pojscia do kosciola i poswiecenia koszyczka skromnego oraz zjedzenia w niedziele jajek i kielbaski a potem jakies ciasto tyle to cie stac bedzie

Gość Navya
w moim rejonie daje sie prezenty po choinke ,a nie na wielkanoc

Gość biurwa_z_GUS
Nie rozumiem tego owczego pędu to napychania lodówki żarciem. Nasz dochód na osobę to 2250 zł/os./mies. i ogranizujemy jedynie trochę bardziej wystawny obiad. Absolutnie nie siedzimy za stołem i nie napychamy jelit do granic pojemności. Tzn. nie tyle organizujemy a zamawiamy, bo w tym roku jedziemy do Słowenii - trochę aktywnie pozwiedzać. W życiu by mi nie przyszło do głowy trwonić pieniądze na jakieś prezenty w Wielkanoc. Też pomysł.

Gość anooo
ja dobrze że u nas też nie ma zwyczaju z tymi głupimi prezentami na wielkanoc...komercha totalna

Gość gobinnna
U mnie też nie ma, składamy tylko serdeczne życzenia, wysyłamy kartki elektroniczne www.nostresowychswiat.pl/ bo poprawiają nastrój i przypominają nam o sobie.

Gość rozumiem Ciebie
autorko , znam Twój problem gdyż też jestem biedny. U mnie nawet 100 zł nie ma. aaa szkoda gadać :P Cieszę się ż tego że Boga mam w sercu i wierzę w Niego :) To w kóncu jego święto :) a pieniądze ? Cóż..smutno mi. Ale i tak nigdy ich nie miałem więc....Jakoś przeżyje :) pozdrawiam

Gość errewrew
ja w zeszłe swieta miałam z dzieckiem zurek, z na drugi dzien w ogóle się skończyło jedzenie, obiady nawet nei było.

Gość errewrew
ja z Poznania i u mnie tez zwykle w wielkanoc chodziłam po ogrodzie i szukałam prezentów do Zajączka, niezła zabawa