Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikamika26

problem z mężem

Polecane posty

Gość do Vinek
autorko przechodż na ten wegetarianizm bez dwóch zdań. Skoro on ma takie podejście "ja palę papierosy i jest OK" to ty również możesz życ sobie "niezdrowo"(oczywiście według niego). A jeśli będą argumenty że przez ciebie mają być chore dzieci to uświadom mu co się dzieje z plemnikami palaczy.... Ewentualnie spróbuj z nim kompromisu - idziesz na wetetarianizm wykluczając tylko mięso ale ryby jeść będziesz. Może to go bardziej przekona? A później bo roku, dwóch przejdź na taki jaki ci odpowiada ;) Osobiście kiedyś próbowałam diety wegetariańskiej ale stwierdziłam ze to nie dla mnie bo za bardzo kocham kurczaka i ryby ;)

Gość Vinek
Tak jest autorko, przechoź na wegetarianizm na złość mężowi, broń Boze do lekarza (bo i po co). Co tam głupi chłop będzie decydował, jeszcze tego brakowało... Poczytaj o piciu moczu, niektóre osoby to robią jako "cudowne oczyszczanie" - skoro napisano juz nawet książki, to tyle osób przecież nie moze się mylić... Smacznego...

Gość przeciez niejedzenie miesa
jest duzo zdrowsze niz jedzenie go. Oczywiscie jesli odzywiasz sie prawidlowo. W odpowiednio dobramych warzywach jest wszystko to czego potrzebujemy z miesa lacznie z bialkami, mieso jest tez silnie rakotworcze. Nie wiem czemu chcesz odrzucic ryby, z wyjatkiem pangi tez sa zdrowe, i to bardzo. Dodam, ze masz jakies dziwne stosunki z mezem. Rownie dobrze mozesz argumentowac ze chcesz miec zdrowe dziecko a dojrzewajace plciowo w wieku 6 lat z powodu hormonow w miesie, i rownie dobrze mozesz sie do niego nie odzywac juz teraz. Widze ze nie masz jednak wiedzy i argumentow co jesc i jak jesc, wiec moze poczytaj, co jest zdrowe, znajdz smaczne dania bezmiesne a nie POZBAWIONE MIESA i racjonalne dowody

Gość sesiii
Nigdy bym nie pozwoliła nikomu decydować o tym co jem. Witaj w gronie wegetarianek! Jeśli chodzi o ciąże wpadnij na forum wegedzieciak tam jest wiele raz odnośnie zdrowej ciąży.

Gość wegeteriannkkaaaa881111
moje dzeci jedzą od czasu do czasu ryby. wieprzowiny wołowiny, kurczaka nie jedzą. Mówią ze śmierdzi:P