Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolcka500

potrzebuję pomocy brzydkie usta !!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość karolcka500

Wszyscy mówią, że mam spore usta, ale ile z nimi problemu :/ często mi pękają i robią się spierzchnięte. Używałam już wszystkich pomadek ochronnych i nawilżających zaczynając od tych z dolnych półek do wygórowanych cech. Załatwiłam sobie pomadkę izotek, która była chyba jedną z moich najlepszych, ale efekty i tak nie były dość zadowalające :/ Sama nie wiem co mam robić miód, cytryna, czy też szczotkowanie ust nic nie pomogło. Macie jeszcze jakieś pomysły. Czy to, że kiedy byłam mała i 'skubałam' usta czyli odrywałam spierzchnięty naskórek może mieć jakiś wpływ ?

A próbowałaś może balsamu do ust od Neutrogeny Formuła norweska? Jest rewelacyjna. Co do jakiejś rady, to nie mam pojęcia, bo nie miałam nigdy takiego problemu z ustami. Hm.. z tego co pamietam, nie mozna oblizywac ust na zewnątrz, gdy wieje wiatr albo mocno świeci słońce - wtedy pękają. I to tylko z mojej wiedzy :P

Gość karolcka500
Przyznam szczerze, że nie próbowałam z Neutrogeną - warto spróbować ;) Poszukam dzisiaj w galerii. Na mrozie też nie wolno, ale u mnie to odruch/nawyk i nie wiem jak się go pozbyć

Gość karolcka500
a jak pozbyć się tego zasuszonego naskórka z ust ? Lekki peeling czy jak już wspomniałam szorowanie szczoteczką tylko pogarsza mój stan ust

Ja zawsze wtedy nakładam na usta błyszczyk lepki i nie czuję potrzeby oblizywania ust :) Dodatkowo nie znoszę smaku błyszczyków/szminek/balsamów, więc nie narażam się na ich próbowanie :D A patrzyłaś w necie, czy jest może jakiś balsam o ohydnym smaku? No, wiesz. Jak sa gorzkie lakiery do paznokci, aby ich nie obgryzać, to taki gorzki balsam może i oduczył by ciebie i oblizywania i obgryzania.

Szorowanie jeszcze bardziej wysusza usta, moim zdaniem. Ja też szorowałam, aby poprawić ich ukrwienie i żeby były bardziej czerwwone i pełniejsze ;) Może warto wybrac się do dermatologa? Albo nawet kosmetyczki bardzo dobrej, które może poradziłyby ci w tej sprawie.

Gość karolcka500
Mi się zawsze włosy majtają i przylepiają do ust kiedy nałożę taki błyszczyk :D nie będę ściemniać, że nie lubię lepkich pomadek, bo u mnie nie wygląda to za dobrze na popękanych ustach :o Nie, nie sprawdzałam, ale przed chwilą zajrzałam w google z ciekawości i nic podobnego nie znalazłam ;/

Gość karolcka500
wizyty u dermatologa raczej nie uniknę :/

Gość ertyuil;
wazelina ziaji

Gość karolcka500
mimo wszystko dzięki za pomoc, a może słyszałaś coś na temat jogi ust żeby wydawały się większe i pełniejsze? Kiedyś znalazłam na youtubie filmik, a teraz szukam i nie ma :/