Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwias

Jak wygląda kontrola ZUS-u ?

Polecane posty

Po prostu ktoś przyjeżdża i sprawdza, czy jesteś w domu. Jak masz zwolnienie leżące to musisz być w domu i kropka. A jak to drugie to możesz wyjść z domu, ale mogą Cię prosić o udokumentowanie tego gdzie byłaś w tym czasie.

Gość cerrutin
jak masz leżące i Cie nie ma to mozesz sciemnic ze byłas w aptece u lekarza w lboratorium cokolwiek. nie przesadzajcie.

jak masz chodzące to gówno ich to obchodzi gdzie byłaś, bo do sklepu po chleb tez ktoś wyjść musi! poza tym u mnie ich nie było-na chodzące rzadziej wysyłają kontrole

U pracownic mojej firmy już da razy były kontrole. Żeby nie było - ja nie kazałam tej kontroli wysyłać ! Ale wiem, że byli, jednej nie było i miała wyjaśnić gdzie była. Coś tam wymyśliła w każdym razie bo było ok.

ja myślę,że to zależy jeszcze jak ktoś podchodzi do tematu zwolnienia. niektóre chodzą na zwonienie od początku ciązy,bo nie mają wyjścia inne tak o! ja poszłam na zwolnienie dopiero jak zauważyłam,że moja praca robi się mało efektywna,bo prawie zasypiam,a w dodatku z chwilą przyrostu brzuszka zaczął mnie boleć kręgosłup i póki co nikogo u mnie nie było:)