Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja788

badanie na hpv pytanie

Polecane posty

witam. czeka mnie badanie na obecnośc wirusa hpv. moja pani doktor na ostatniej wizycie kazała mi kupic jakas probówkę do tego i z tym sie zgłosić do niej. problem w tym ze w aptece nie za bardzo wiedza o co chodzi. ja nie znam sie na tym i nie wiem czy są tego rózne rodzaje i o jaką chodzi. czy ktos może pomóc?

Gość 1234567890z
Zmien pania doktor! Na takie badanie pobiera sie wymaz z szyjki macicy - tak jak cytologia, odsyla sie do laboratorium i czeka na wynik. Debilka Cie skasuje za badanie i wymaz ale pewnie masz przyjsc do niej z wlasnym asortymentem ktory tez kosztuje cos kolo 100zl. Ja robilam take badanie 6mcy temu podczas robienia cytologii. Za cala wizyte zaplacilam 120 zl - kontrolne badanie plus usg jajnikow, macicy, plus cytologia i wymazy na chlamydie i hpv. Normalna wizyta u mojego ginekologa ktora obejmuje badanie na kozle i usg kosztuje 80 zl, cytologia i wszystkie wymazy razem 120zl. Znajdz lepszego lekarza.

a czy oprócz samej wizyty płaciłas tez za samo badanie. bo ja bede musiała oddac to do laboratorium gdzie takie badanie kosztuje 220 zł, chyba ze sie ma skierowanie od lekarza to wtedy za darmo ale ja takiego skierowania raczej nie dostane bo babka uprzedziła mnie ze to troche kosztuje. nie wiesz w jakich przypadkach mozna dostac skierowanie na takie adania?