Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerwr

jakie były te pierwsze ruchy waszego dziecka?

Polecane posty

Gość rerwr

co sie czuje?jak to odróznic od innych rzeczy?

Gość tghrthrthrhtr
zatańczył makarenę :O

Gość rerwr
very funny;/

Gość mama czerwcowa
witam te pierwsze ruchy troszkę trudno rozpoznac, bo moze to byc takie lekkie burczenie w brzuchu, delikatne pulsowanie, to naprwde rozne odczucia. ale pozniej jak dzidzi podrosnie to bedziesz az miala dosyc tych kopniaków :) ja jestem maltretowana co noc ;p az caly brzuszek mi chodzi. cudownie ze malenstwo daje o sobie znac ale bardzo milo wspominam czas ze lezalam godzinami z reką na brzuchu i czekałam na jakis znak

ja poczułam ruchy dopiero w 23 tygodniu. na początku to było przelewanie się w brzuchu, potem delikatnie puknięcia , dopiero pod koniec ciąży bolesne kopniaki. martwiłam się czasami jak były dni kiedy nie czułam ruchów. Ale teraz cieszę się z uroków macierzyństwa. tak więc jak poczujesz to będziesz wiedziała że to dzidzia się rusza. Pozdrawiam

ja poczułam ruchy dopiero w 23 tygodniu. na początku to było przelewanie się w brzuchu, potem delikatnie puknięcia , dopiero pod koniec ciąży bolesne kopniaki. martwiłam się czasami jak były dni kiedy nie czułam ruchów. Ale teraz cieszę się z uroków macierzyństwa. tak więc jak poczujesz to będziesz wiedziała że to dzidzia się rusza. Pozdrawiam

Gość maagdar
Moje dziecko szaleje od 16 tygodnia ciąży, teraz jest 21 tydzień i bardzo wyraźnie czuć jak kopie. Boję się czy to normalne, że jest takie aktywne.

Gość rerwr
moje co ide na usg to śpi...mały śpioszek;)

Pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu i były to jakby muśnięcia od środka. Jakby coś mie łaskotało od wewnątrz. Miałam ochotę podrapać się w to miejsce. Po paru takich łaskotaniach poczułam wyraźne kopnięcie i się zaczęło...:)

Gość do autorki.....
ja mialam takie wrażenie jak repit.również od 17tc.najpierw łaskotanie,jakby ktos piórkiem od środka mnie łaskotał.a później coraz silniejsze ruchy.