Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polalalalaaaaa

CZY DZIEWCZYNIE ( LAT 20 ) WYPADA NOSIĆ APARAT ORTODONTYCZNY?

Polecane posty

Gość polalalalaaaaa

CZY DZIEWCZYNIE ( LAT 20 ) WYPADA NOSIĆ APARAT ORTODONTYCZNY? Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Mi osobiście to u innych osób nie przeszkadza. mam 20 lat i chyba zdecyduję się na aparat, teraz żałuję, że nie zgodziłam się na to, gdy miałam 13 lat.

Gość tofiefie
a co to znaczy, czy wypada? bo nie rozumiem co może być nie wypadającego w noszeniu aparatu?

Gość Czlowiek_z_bliznami
to to na dyskusje ogólną, nie w noszeniu aparatu zadnych uczuć

Gość aparatka252525
nie, wypada mieć krzywe zęby ;/ co za głupie pytanie??? ja mam 20 lat i za kilka miesiecy zdejmuje i jakos nigdy z negatywną opinią sie nie spotkalam ze jestem ''za stara''...

Gość polalalalaaaaa
napisałam tutaj, bo najwięcej można dostać odpowiedzi ;) faktycznie 'wypada' to nie to słowo. Ludzie z aparatem na zębach są postrzegani za brzydszych - nie wiadomo dlaczego.

Gość polalalalaaaaa
oczywiście, że lepiej mieć proste zęby niż do końca życia chodzić z krzywymi. obawiam się,że przez aparat nie znajdę sobie żadnego chłopaka.jestem dziewczyną, która lubi się uśmiechać więc aparat zawsze będzie widać.

gadasz głupoty ostatnio widziałem ładną lasie z aparatrm orto (takim mniej widocznym) i czy myslisz ze aparat ją oszpecał?

Gość polalalalaaaaa
*cream** polalalalaaaaa..czy ty jestes niedorozwojem?? może pytanie i głupie. waham się, bo to jednak co najmniej 2 lata noszenia aparatu na zębach.

Gość polalalalaaaaa
to jest tak jak ze wszystkim. wiadomo, że jednej osobie okulary dodadzą uroku a drugiej już nie, tak samo może być z aparatem ;p

Gość tofiefie
jezu... a myślisz że na krzywy zgryz wyrwiesz chłopaka... niby 20 lat a jesteś niedojrzała i naiwna jak 12 latka... aparat to 2 lata góra... a potem reszta życia z prostymi zębami... tak aparat oszpeca, ale kogo to obchodzi... to jest inwestycja która procentuje w przyszłości

Gość autorka jest idiotka
Ty raczej do psychiatry się nadajesz a nie do ortodonty

Gość tofiefie
ja za swoje aparaty wydałam po 1500 zł za górę i 1300zł za dół plus 100 zł każda wizyta... raz na miesiąc przez okres 2 lat... Nie oszukuj się każdy w aparacie wygląda odrażająco... nie wspominając już o jedzeniu...

Gość nananananananan
Ja mam 30 i sie zastanawiam i chyba się jednak zdecyduje

Gość polalalalaaaaa
jak miałam 13 lat to 4 tysiące by kosztował. Nie chciałam, bo twierdziłam, że to obciach. Teraz zdecydowałabym się, cena pewnie wzrosła o połowę lub więcej tak jak wszystko.

ja płaciłem 5 lat temu za mniej widoczny 1700 za łuk teraz zapłaciłbym ok 2700:O więc dobrze ze załozyłem go wtedy :D jestem :classic_cool:

Gość polalalalaaaaa
Słyszałam od koleżanki, że początki są okropne. Trzeba nauczyć się mówić, jeść no i wiadomo od czasu do czasu zęby pobolewają...Nawet słyszałam, że u niektórych ślinotok występuje i plucie przy mówieniu ;D

Gość tofiefie
trochę boli :P mnie po każdym podkręceniu przez tydzień bolała cała czaszka... wtedy też jedzenie półpłynne lub kosteczki... w pewnym momencie zgryz tak mi się zgryz rozjechał że przy mówieniu f gwizdałam... śliniotok to norma... trzeba uważać...

Gość aparatka2525252
ślinotok? nie zauwazylam ani u siebie ani u innych aparaciarzy... nie uwazam zeby mój aparat wygladał odrazająco czesto przed długi czas ludzie go nie zauwazaja a mam zwykly metalowy z przezroczystymi gumkami... u jednych bardziej sie rzuca w oczy u innych mniej, ja nie mam zadnych kompleksów z nim zwiazanych...btw wiesz ile osob Ci zazdrosci ze Cie na niego stać?

Gość kaRinKa_
nie wypada jej nosić aparatu - niech żyje całe swoje jedno życie z tymi krzywymi zębami jak wierzy w reinkarnację to jest szansa że w przyszłym wcieleniu będzie miała ładniejsze zęby

Gość rtyufkjh
ja mam 26 i niedlugo zakladam :)

Gość Aparatka1989
Zakładaj! ja mam od niecałych dwóch miesięcy i na początku się wstydziłam, a teraz już w ogóle, nawet chętniej się uśmiecham szeroko nie tak jak dawniej, a płeć przeciwna? nikt mi nic przykrego nie powiedział, a wręcz przeciwnie słysząłam że ładnie mi w aparacie i że nie każdemu on pasuje ale mi owszem :) dziewczyno głowa do góry i zakładaj, będziesz miała piękne proste ząbki, w co jak w co, ale w zęby naprawdę warto inwestować. pozdrawiam :)

aparat nosi się kilka miesięcy, poza tym często nawet nie widać (chyba, że strzelisz sobie kolorowe "gumeczki" jak mój znajomy).