Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulakrasula

jaką karmę kupujecie dla psa?

Polecane posty

Gość anulakrasula

jak wyzej zamierzam przygarnac psiaka ze schroniska, a nie wiem jaka karma jest najlepsza

Gość akurat bułki
a nie masz co robiu z kasa? Z tych mniej profesjonalnych podobno jest dobra Purina. Na pewno nie Pedigree, Chappi. Itp. Ja mojemu psu kupuje tanią z Biedronka za 11 zł 5 kg i ma ładną siersc. A przede wszystkim - sądzę że najlepiej samemu przyrządzac psu jedzenie. Prawie żaden nie lubi suchych karm.

nie wiem z kąd to twierdzenie ze zaden nie lubi suchych karm, ja owszem swojemu gotuje, ale i jak zgłodnieje to chrupie karme, i wcale od chappi nic mu nie jest..

Purina daje radę, royala odradzam. (wbrew ogólnokrążącej opini) ja kupuję acana i orijen ale to drogie karmy. Wsypuję trochę tak do przegryzienia na ząb a raz dziennie mu ugotuje normalnie podroby z makaronem albo jakieś mięso jak mi zostaje od czegoś (niedoprawione gotuję) z jakąś marchewką czy czymś. Lubi jeszcze jagody, czereśnie, maliny nawet gofry od czasu do czasu :classic_cool:

Gość zadaj inne pytanie
co Polacy kupują najczęściej w Anglii aby zaoszczędzić na kasie :) żarciem dla kota to już bekają potwornie ale podobno teraz hitem jest żarcie dla psa z Czech :)

Gość fkghghjh
eukanuba, acana, purina pro plan... a i tak woli pedigree glupek

Moja suczka zje wszystko ale nie wszystko jej służy. Po karmie na kurczaku ma łupież. Trzeba popróbować co psu spasuje.

Polecam karme firmy Brit . 30kg to koszt 155zł. Zawiera 35% mięsa. Dla porównania pedigree,purina 8% przy tej samej cenie za wagę.

Gość anulakrasula
a dlaczego nie royal canin? myslalam, ze weterynarze polecaja wlasnie te karme i eukanabe

Dlaczego nie royal ? Bo od jakiegoś czasu jest fabryka na Ukrainie i w sumie od tego czasu sie popsuła tzn. jeśli kupisz u weterynarza bedzie oki ale zapłacisz coś około 250 zł za 12 kg. Ja kupowałam przez allegro i był syf nawet było widać róznice w kształcie karmy tzn samych chrupek.

Gość ja mojemu gotuje
rozne potrawy:) ryz z kurczaczkiem i marchewka, kluseczki z wołowina itp:)

Weterynarze polecają to czym są sponsorowani ;) robilam praktyki u weta swego czasu i wiem jak to jest tak na prawdę. Jest troszeczkę przereklamowana, na pewno w zbyt wygórowanej cenie jeśli chodzi o jakość !!!! ale na pewno nie mogę powiedzieć o niej syf. Nie jest zla ale wolalabym dolożyć na acanę czy taste of wild naprzyklad. Bezpańskie psy żywią się doslownie byle czym i żyją ale powiem Wam patrzcie na sklad karmy. Im mniej naturalnych skladników tym gorzej. W chappi i innych gównach zamiast mięsa (o powyżej 40 czy 50% nie wspomnę) jest ileś tam procent tluszczu zwierzęcego tylko :o nie ma to jak gotowane, ale nie ciągle to samo, urozmaicajcie, zmieniajcie raz podroby, raz pierś, raz udko, raz kopytka ;)

Miałam na myśli ze syf to ten royal z Ukrainy. Ten od weterynarza był w porządku tylko za drogi. Dziwi mnie tylko to ze nikt tego nie kontroluje przeciez skład powinien byc ten sam i w sumie cena podobna.

RC to nie jest syf, zawsze lepsze to niż pedigree ale na pewno cena o wiele za wysoka jak na tę jakość (porównajcie sobie sklad z froliciem czy czymś innym, nie ma rewelacyjnej różnicy) a u weta karma tak czy inaczej o wiele, wiele droższa.

Ja tam karmie zwykłą czapi albo pedigri, i żadnych problemów pies nie ma, codziennie mu tez gotuje np. wątróbke z makaronem i marchewką i jak widać na zdjęciach w stopce sierść mu się bardzo błyszczy :D

Gość od dołu
ale dlaczego po tym żarciu pies bardzo głośno i śmierdząco pierdzi ?

Gość vbm
mój nie lubi orijena,eukanuby,fitmina...jeszcze zje royala dla psów wybrednych..

Gość miska:**
moj je to co ja :D

Gość agnostic
jak mój psiak był szczenięciem i młodym psem karmiłam go wyłącznie royal canin skierowanym do rasy do tego mięso surowe biodrówka lub łopatka, teraz ma już 3 lata kupuję siediowe suche pedigry i chapii czasem puszkę ale nie lubi puszek, teraz podstawa żywienia to porcja surowego mięsa, suche jako uzupełnienie jest pieknym zdrowym, silnym i dobrze zbudowanym psiaczkiem

Proszek do prania-bo psu gotujesz ;) jakby był tylko na karmie to byłoby niedobrze ;) a gotowane jest lepsze od nawet najlepszej karmy :) a ja jestem leniwa i daję psiakowi purinę pro plan :classic_cool: lubi też acanę :classic_cool: ale tych tańszych nie tknie :classic_cool:

Gość ja polecam
kacze płody. najlepszy przysmak mojego pimpusia :classic_cool:

karmę Royal od weterynarza. do tego surowe jajko, twaróg, wołowinę, gotowana wątróbkę i witaminy na wzmocnienie kości. pies- bernardyn.

Gość olek55
Jak samemu nie chce Ci się robić jedzenia dla psiaka, to trzeba inwestować w pełnowartościowe karmy. Obecnie stosuję karmę CANAGAN - po tej karmie mój pies ma dużo zdrowszą sierść i ma więcej energii.

Gość wiked
Kupuję Canagana, jak już mam wydawać więcej na karmę to wolę brać najlepszą z najlepszymi składnikami.

Gość gość
ja Doctor Dog kuupuje, przez ich strone www.doctordog.pl to naturalna karma, pelna witamin i mineralow, zdrowa i smakuj***ardzo mojemu psu