Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pomozcie mi

Mamy trzylatkow,blagam pomozcie,bede opiekunka 3latka w Niemczech a nic nie wiem

Polecane posty

Gość prosze pomozcie mi

Dziewczyny nie mam pracy,nadarzyla sie okazja,ze za 400 euro z wyzywieniem i noclegiem ze sprawdzonego zrodla moglabym opiekowac sie 3letnik Chlopczykiem,ktory mowi i rozumie po polsku.Tylko az wstyd sie przyznac,ale ja kompletnie nie wiem co takie Dziecko umie,czym sie interesuje,co je,czy robi kupke i siku na nocniku,podstawowe pytania,a mam 27 lat :O Blagam pomozcie,za tydzien wyjezdzam, to moja jedyna szansa na zarobek,a zarazem chcialabym sie wywiazac najlepiej jak potrafie z obowiazkow :(

wiesz to wszystko zalezy od dziecka. jedne umieja wiecej inne mniej. nie wiem jak ten Twoj trzylatek, czy robi na nocnik czy w pieluche. niby wiekszosc trzylatkow nie robi juz w pieluche ale zalezy od dziecka i rodzicow. ja np. mieszkam w Stanach i tutaj trzylatek w pieluszce to calkiem czeste zjawisko. co do reszty to tez kazde dziecko co innego lubi. moj np. lubi rysowac, ukladac puzle, bawic sie samochodami, czytac ze mna ksiazeczki (dla jasnosci ja czytam oczywiscie bo zaraz sie pojawia mamy co zaatakuja mnie ze napisalam ze moj 3 latek sam czyta :D ) itp. napewno mama chlopca powie Ci co on umie i co lubi. nie martw sie, poradzisz sobie. trzylatki to juz calkiem rozumne dzieci, powie Ci co chce itd.

Gość fffgggggggggggggd
u Ciebie nie ma w rodzinie jakiegoś maleństwa żebys mogła sie popytać ? Nie wiem jak Ci pomóc bo każde dziecko rośnie w swoim tępie . Poradzisz sobie napewno ! Powodzenia . Niemcy są piękne . Mieszkałąm tam 10 lat

Gość zalozycielka tematu
dziekuje Dziewczyny slicznie :) Poczytalam troszku o trzylatkach i cos juz wiem :)

Gość zalozycielka tematu
jakies zabawy moze zaproponujecie? :)