Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z pytajnikiem

USG - chłopiec, poród - dziewczynka

Polecane posty

Gość gość
a ja wczoraj bylam na usg w Medeorze i dowiedzialam sie, ze bede miala synka. Dostalam nawet zdjecie siusiaka:) a dzis bylam na usg w Matce Polce i lekarz powiedzial, bedzie kobitka :) nie wiem co myslec :)

Gość gość
Moja sąsiadka miała nawet usg 3d i inne cuda niewidy, gdzie na 100% był chłopak a urodziła się dziewczynka ;)

Gość gość
Ja miałam za każdym razem dziewczynkę a urodziłam chłopca (nie miałam USG 3D tylko zwykłe).

Gość gość
Ja cala ciaze zylam w przekonaniu ze urodze dziewczynke. Do 32 tygodnia dwoch lekarzy tak mowilo a potem nie bylo jak potwierdzic bo maluch sie obrocil. Na porodowce okazalo sie ze jest chlopak :) no zaskoczenie moje i meza nie znalo granic :) usg mialam robione zwyklym aparatem 2d.

Gość agulaczek77
Witam. Dzieki tym wypowiedziom wstapila we mnie nadzeja ze moze i u mnie lekarz sie pomylil. Jestem mama 3 chlopcow i kilka dni temu w 24 tc lekarz powiedzial ze bedzie 4 chlopak. Nic mi nie pokazal nie powiedzial co widzi tylko dal zdjecie gdzie widac zolwika i to ma swiadczyc o plci meskiej. Niby swietny specjalista z W-wy dr Maj ktory nigdy sie nie myli. Dodam ze inny lekarz w 19 tc widzial dorodna dziewczynke ktorej nic nie wisi i sprawdzal to na 2d i pozniej przelaczyl na 3d i dal wtedy 95% ze to plec zenska. Wiem ze dzidzia jest zdrowa wiec teraz marze zeby to byla w koncu upragniona corcia.

Gość gość
Weźcie nie straszcie, ja mialam w 13 tyg ze na 60% dziewczynka, potem jakoś w 23 tyg fotka ziarenka kawy i ldkafka powiedzialla ze na 100% dziewczynka. Pokazałam fogke mojemu gin i on tez poteierdzil, ze to wargi sromowe. Mam wszystko dla dziewczynki. Ale będzie szok za parę tyg. jak urodzę chlopaka:D

Gość gość
Tak jak pisalam wyzej urodzilam chlopca a miala byc dziewczynka ale nie kupowalam wszystkiego rozowego i sukienek bo zawsze moze sie lekarz pomylic, wiec jak niespodziewany synus sie pojawil to ciuszki mialam neutralne :) najwazniejsze zdrowie dziecka a nie plec.

Gość Monia158
heh śmiesznie tak teraz powspominać.... u nas od pierwszego USG było wiadomo że chłopak. Nastawiliśmy się na syna . Przyszło co do czego - cesarskie cięcie, znieczulenie miejscowe - lekarz pyta co miało być -mówię że syn - L : no to gratuluje bo jest syn" za dosłownie 5 sek L : "nie jednak córka". ja z wielkim zdziwieniem prawie się podniosłam. ale mówi lekarz" proszę leźeć spokojnie jednak syn". no to leżałam. minęło kolejne kilkanaście sekund a lekarze(wszyscy) : " o jednaj dziewczynka" :D i tak oto po 3 USG na których wszyscy widzieli syna jestem szczęśliwą mamą córeczki :D

Gość agawo86
Hej ja mam planowaną cesarkę za tydzień i też jestem ciekawa co ostatecznie nam się urodzi , nie ukrywam że chciałabym córeczkę bo synka już mam. JAk to drugi łobuziaczek to też super oby tylko wszystko było ok. Mój mąż twierdzi że to dziewczynka ja też a lekarz niezdecydowany. Raz mówił że dziewczynka a raz że chłopiec. Tylko nigdy nie widziałąm narządów tych męskich na usg. Całą ciąże dzidzia bardzo się ukrywa. Na początku nie widać bo pepowina miedzy nóżkami, później dziecko żle ułożone , póżniej całkiem odwrócone , póżniej raczej dziewczynka , raczej chłopiec bo widać jajka ale nie widać siusiaka i tak do dziś.... już niedługo chciałabym żeby to była dziewczynka jak to mój mąż twierdzi z opuchniętymi wargami sromowymi :))))))))

Gość TaMalusia
Witajcie Ja spotkałam się z kilkoma przypadkami pomyłek własnie z chłopca na dziewczynkę Sama mam już jednego Synusia i teraz będzie drugi z czego się bardzo cieszymy ale o pomyłkach słyszałam ... dlatego też zapytałam ginekologa o te pomyłki i co usłyszałam Iż w związku z dużą obecnie ilością hormonów w pożywieniu zdarza się że narządy żeńskie są popuchnięte lub wręcz " przerośnięte" (ale również chodzi tu o hormony samej kobiety w ciąży) co powoduje iż upodobniają się do męskich i nie ma co winić lekarzy że w dzisiejszych czasach jeszcze się "mylą" bo w sumie mówią to co widza

Gość gość
ja całą ciąże myślałam że bedzie chlopak, urodziłam córkę. moja przyjaciółka pare lat temu miała identycznie. Chodziłyśmy do różnych lekarzy. Teraz kolezanka urodziła chłopaka a miała być dziewczyna. Lekarze się mylą.

Gość gość
byłam w ciąży blizniaczej, lekarka powiedziała że będzie prawdopodobnie parka, że widzi pomiędzy nimi różnicę, myślałam cały czas o parce miałam imienia, ale zbytnio nie nastawiałam się na to,dopiero po cesarce okazało się 2 chłopców, byli wcześniakami i nawet nie myślałam o tym najważniejsze było zdrowie ale od razu ucieszylam się , ciesze się że mam 2 chlopców, wiem że najważniejsze jest zdrowie dzieci

Gość gość
U mnie w 20 i 24 tyg ciąży dwóch różnych lekarzy potwierdzalo dziewczynke, a w 32 tyg na USG 3d pięknie było widać siusiaka i jajeczka. Jestem mamą synka. Teraz w 13 tyg lekarz powiedział ze na 70% chłopak ale gwarancji nie daje :-P

Gość gość
Dałyście mi cień nadziei... w pierwszej ciąży w 12 tyg wyszedł chłopak (przepłakałam 2 dni ale jakoś zaakceptowałam tą porażkę) i jest chłopak! Kocham go ponad wszystko na tym świecie ale... no właśnie ale z obawy, że możd być drugi chłopak postanowiłam, że nie będę miała więcej dzieci! Aż tu nagle po 8 latach wpadka! Na teście papa wyszło, że na 70% dziewczynka, więc uznałam, że cuda się jednak zdarzają! Dzisiaj 17 tydz na zwykłym usg wychodzi chłopak, wyłam całą droge do domu... ale przeczytałam Wasze forum i dało mi to choć cień nadziei... nigdy nie miałam w życiu szczęścia do rzeczy ode mnie nie zależnych i pewnie tak będzie i tym razem ale nadzieja umiera ostatnia.... ;( jakoś będę musiała się z tym pogodzić, chociaż będzie to bardzo ciężkie... od narodzin mojego pierwszego syna aż po dziś dzień z zazdrością patrze na wszystkie moje koleżanki które mają córki... i jeśli cud się nie zdarzy to będę tak do końca życia patrzeć...

Gość gość
Gosciu, i co sie urodzilo?Mam podobnie ..z plcią pierwszego dziecka bylo mi obojetne i wyszedl synek.<3 ...a teraz tez zaliczyliśmy z mezem "wpadke" i od samego poczatku mialam w glowie, ze ma byc dziewczynka..W 12tc lekarz powiedział, ze raczej chlopiec ale zeby sie jeszcze na 100% nie nastawiac... i od tego usg nie chcemy juz znac plci dziecka..Przy kazdym usg prosiliśmy lekarza żeby nie mówił, chcemy niespodzianke .. Za 1,5 tygodnia mam cc wiec sie dowiemy...Psychicznie jestem nastawiona na synka ale nadzieje caly czas mam...wiadomo, ze bede kochac ponad zycie...ale kluje mnie w sercu, ze nigdy nie bede miec córki...wiecej dzieci juz nie chce...jakos tak wyszlo, ze wszyscy dookola maja corke albo parke.....

Gość gość
W pierwszej ciazy caaale 9miesiecy mial byc chlopak. Na porodowce okazalo sie, ze to dziewczynka. Teraz jestem w 37tyg ciazy.. do 35tyg miala byc dziewczynka a teraz lekarz powiedzial ze jest chlopak. Takze mam metlik w glowie

Gość gość
Wy jestescie nie normalne,jak mozna plakac z powodu plci? Chyba wazne,zeby zdrowe bylo tak samo bede kochac corke czy syna.

Gość Mamusia chłopców
Pewnie, że ważne jest zdrowie i kocha sie dziecko bez względu na płeć ale np. Jak ktoś ma w domu już dwoje lub troje dzieci jednej płci to może marzyć o płci przeciwnej

Gość Mamusia chłopców
Pewnie, że ważne jest zdrowie i kocha sie dziecko bez względu na płeć ale np. Jak ktoś ma w domu już dwoje lub troje dzieci jednej płci to może marzyć o płci przeciwnej

Gość gość
U mnie w obu ciazach w 15tc mial byc chlopak i mam dwoch synow.

Gość Mamusia chłopców
Do gość. A ile razy lekarz potwierdzał Ci płeć na usg? I czy miałaś robione to 3d czy zwykłe? Aż niesamowite, że teraz Ci mówi że jest chłopak a nie jak dotąd dziewczynka

Gość gość
W pierwszej ciąży już w 12t lekarz widział chłopca :) urodziłam chłopca. Teraz jestem w drugiej ciąży i na badaniu prenatalnym lekarz powiedział że na 80% chłopiec (sama też mam przeczucie że chłopak). Zobaczymy czy zostanie chłopak