Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z pytajnikiem

USG - chłopiec, poród - dziewczynka

Polecane posty

Gość Ania23L
W pierwszej ciąży byłam nakręcona na dziewczynke nawet jak już rodziłam to myślałam dziewczynka a tu patrze siusiak :)chłopiec dlatego wszystkie ubranka neutralne :)

Gość takie rzeczy ;p
ja mam miec chłopczyka... ubranka pod tym kontem... wszystko ogólnie dla chłopczyka ale tak czytamm i czytam i zaczynam sie zastanawiac czy nie bedzie tej pomyłki. no naprawde słyszało sie ze w druga str byly pomylki ze z dziewczynki robił sie chłopczyk... oj nie chce corki w samochodziki ubierac ;p

Gość maaamaaa
mi lekarz w 13tc powiedział, że będzie chłop, potwierdzil w 17tc. mam nadzieję, ze sie nie pomylil :)

Gość mama z pytajnikiem
Mam termin na listopad i po 2 synkach bardzo chciałabym dziewczynkę ale lekarz uparcie sisiaka pokazuje ;-) Oby to była pępowina!!!

dziewczyny ja też miałam nadzieję na pomyłkę w domu jeden chłopak na usg lekarz twierdził że tym razem ten synuś i się nie mylił:D mam teraz 3 miesięcznego najkochańszego, najcudowniejszego i najśliczniejszego synka którego nie zamieniłabym na 3 dziewczynki:D kocham tych moich chłopaków:)

mój lekarz od samego początku uparcie twierdzi, że chłopak i mam nadzieję, że tak jest, zresztą sama widziałam siusiaka i jajeczka na usg ;) a usg 3D najlepiej iść ok 25-30tyg. ciąży jeżeli chcesz sobie dzidziusia tylko po podglądać. Ja byłam w 33tyg i to było już za późno, bo mały ułożony jak do porodu i nawet buźki nie pokazał, tylko plecki i pupę widzieliśmy

Gość Agaaa255
U mnie w 17 tc, pani ginekolog stwierdziła, że na 90 % bedzie dziewczynka :) jednak w 22 tygodniu ciąży okazało się, że mamy również na 90 % chłopaka :), potem na kolejnych USG w też lekarz twierdził, że chłopiec ale mnie jakoś wydaje sie, że to dziewczynka. Niewiem dlaczego ale mam takie przeczucie. Jem cały czas słodkie bo do tego mnie ciągnie :) Teraz jestem w 28 tc. No nic, zobaczymy na porodówce :))))

Oby wam się spełniło. Ja też planowałam córkę po 2 synkach ale chyba bedzie 3 synek. Przeczucia mówią mi coś innego dlatego wątpię w usg tym bardziej że robiłam je w 18tc.

Gość mama z pytajnikiem
Bernia ja już nie wiem co podpowiada mi intuicja, chyba jednak chłopaka a tą dziewczynkę to sobie wmawiam. Musze przestawić myślenie - będzie chłopak i już!!! I tak muszę myśleć o moim maleństwie!

Gość mama z pytajnikiem
PODNOSZĘ

Gość matylda 2
a mi 21 tyg. dwóch ginów powiedziało,że będzie dziewczynka - na moje oko oni troszkę przestarzały sprzęt mieli :( w 22 tyg. inny gin potwierdził,że to dziewczynka - jego sprzęcior do usg wydawał mi się konkretny ;)

Gość matylda 2
podnoszę ;)

Mi w 17 tyg powiedziała, że chyba chłopak. Pózniej w 20 tyg na połówkowym że coś mało na chłopaka ale w tym samym momencie odwrócił sie i zobaczyłyśmy siuraka i jajeczka ( przynajmniej na to mi wyglądało ;). Moja gin ma naprawde konkretny sprzęt a badanie było 3d więc wierze, że bedzie upragniony synek :)

Gość matylda 2
Marti..25 gratuluję i życzę upragnionego,zdrowiusieńkiego synusia :D:D !!!!!!!!!!!!

Gość Asia1977
Moja córka miała być chłopcem hm.... zaskoczenie było przy porodzie więc teraz jak mi lekarz mówi że będę miała synka nie bardzo wierze i nie nastawiam się na synka ... byle zdrowe było maleństwo. Pozrdrawiam wszystkich

Gość mama z pytajnikiem
Asia a ile razy lekarz stwiedził chłopca i w którym tygodniu (których tygodniach) ciąży.

Gość matylda 2
Asiu jeśli możesz to powiedz nam ile razy miałaś potwierdzoną płeć,w którym tygodniu i na jakim usg ?? mi się wydaje,że takie pomyłki występują w bardzo młodej ciąży lub na kiepskim sprzęcie usg.

Gość Dziewczyny, ale z tymi
pomyłkami, to z jednej strony często bywają, ale zastanawiam się jakim cudem. U mnie w pierwszej ciąży lekarz dopuki nie zobaczył jąder w 20 tygodniu to w ogóle nic nie mówił. Nie kierowali się pępowiną, bo wiadomo, ze to można pomylić. W 37 tygodniu poszłam do takiej świetnej babki, która robi tylko usg prenatalne (nie 3d, tylko zwykłe 2d) i nawet w opisie napisała - narządy męskie prawidłowo rozwinięte. No i urodził się chłopczyk. Myślę, że dużo zależy od doświadczenia i umiejętności lekarza.

Gość Dziewczyny, ale z tymi
Jak tak jeszcze czytam o tych pomyłkach to jakbym widziała siebie teraz. Lekarz dwukrotnie powiedział, że będzie dziewczynka. Ostatnio powiedział, ze napewno będzie dziewczynka, a ja ciągle podśmiewuję się pod nosem , że "o ile coś jej nie urośnie". Zastanawiam się skąd to niedowierzanie:)

Gość Gosiaczkowo
u mnie w obu ciążach było odwrotnie. W pierwszej w dniu porodu z dziewczyny zrobił się chłopak ;) To było 9lat temu i nie miałam dostępu do 3d. W drugiej dopiero na 3d w 30tc pokazały się narządy. Wcześniej dwóch lekarzy na różnych aparatach nie widziało siusiaka

u mnie tez chlopcy 3 razy potwierdzeni w tym wczoraj juz ciezko bylo nie zauwazyc ze maja "klejnoty" :D wiele zalezy od xprzetui doswiadczenia poloznika. pierwszy raz 15tc drugi 19tc polowkowe i teraz 22tc nadal chlopcy:)

mam nadzieję że z mojej córy nie zrobi się chłopiec, choć mam takie przeczucie. mi 3 razy lekarze mówili że dziewczynka: w 18 tc mój ginekolog, w 20-21 tc na usg połówkowym inny lekarz na super sprzęcie, no i ostatnio w 30 tyg znów mój. no ale zobaczymy, w pierwszej ciąży mówili raz tak, raz tak mam synka. wychodzę z założenia uwierzę jak zobaczę, żeby się nie rozczarować :)

Gość wrześnióweczka
no ciekawe jak z tymi pomyłkami jest ??? u mnie 3 ginów potwierdziło dziewczynke,mam nadzieje że się nie pomylili bo ja już różową wyprawke mam :)

Gość Kurde jego mać
Mojej ciotce do 38 tyg mówili że chłopak.Zrobiła wyprawkę pokupowała wszystko na chłopca a tu nagle na jakieś 3 dni przed porodem okazało się że jest dziewczynka.To jest dopiero:)Ja rodziłam parę mies przed nią to dała mi wszystkie większe ciuchy na chłopca.

niedawno na youtube był filmik pod tytułem "poród w Polsce" i tam dziewczyna rodziła dziecko w szpitalu w wawie na solcu. Po odcięciu pępowiny asystent obecny przy porodzie powiedział do świeżo upieczonej mamy "wody czyste, dziewczynka się urodziła" , a ta wymęczona dziewczynina w pół sekundy się ożywiła i z mega zdziwieniem "dziewczynka??????" wszyscy obecni byli w szoku :D szkoda, ze ktoś skasował ten filmik.

Gość oczekujaca niepewna
zdarzylo sie komus jeszcze tak??

Gość dzasti8511
witajcie :) ja mam 3,5 letniego synusia i na 2 badaniu prenatalnym lekarz stwierdził,że bedzie chłopak i chłopak się urodził wczoraj byłam tez na 2 badaniu prenatalnym (21 t c ) i znowu na usg wyszedł chłopak,a mialam taka cicha nadzieję na córeczkę..)ale czytajac dziś te forum nadzieja znow wrocila..:) oczywiście najwazniejsze ,zeby dzidzia była zdrowa pozdrawiam

Gość MamaTymciola
Hmm u nas z Synkiem od początku chłopiec jednak teraz w 18 tc usłyszałam "dziewczynka" jak poprosiłam żeby pokazać to na monitorze gin zrobił zbliżenie i powiedział "o tu mamy psipsię" i nazwał dziecko "dużą dziewczyną" a 4 tyg później inny lekarz w 22 tc powiedział "no to będzie drugi syn"... a ja szaleję z ciekawości bo ciuszki naszykowane babskie... marzę o córce i przeczucie od początku mam na dziewczynkę Z Synem od dnia zrobienia testu czułam chłopca

Gość gość
15 lat temu sprzęt nie był tak dobry jak dziś i na USG miała byc córka, a 2 dni później urodziłam syna...w drugiej ciąży (w tym roku) na USG połówkowym wyszło, że chłopak ( wszystko było pieknie widoczne :P ) i urodziłam synka :)