Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna mama 85

kupiłam dzisiaj chrześniakowi prezent na komunię

Polecane posty

Gość chrzestna mama 85

wykosztowałam się....wiem że to nie o prezenty powinno chodzić tutaj ale cóż takie czasy nastały. No w kazdym razie mam jakąś tam satysfakcję, mam nadzieję żę mu się spodoba.

i w związku z tym musiałaś zaśmiecić forum i założyć nowy temat, tak ?

Gość chrzestna mama 85
straszne co ja zrobiłam biję się w pierś:O nie chcesz to nie czytaj ale odpowiem - tak:)

oo właśnie na takie pytanie czekała :) teraz może się pochwalić

bo pewnie o to chodziło :D ale coś się nie chwali........

Gość chrzestna mama 85
nie właśnie nie czekała kochana musze Cię zmartwić. Nie będę pisać, nieważne co kupiłam bo wiem, że jak napiszę to zleci się grono krytykujących lub pochwalających a to nie o tym temat. Tak się chciałam wygadać, piszę bo prezent był dość kosztowny (niekoniecznie ogólnie ale dla mnie) i długo zastanawiałam się nad tym zakupem. Czy są tu tez jakieś chrzestne mamy? A ciebie wyraźnie coś w siedzenie ugryzło, ale to też nie o tym temat:) pozdrawiam, wesołych świąt.

mamy Cię prosić?? jesteśmy niezmiernie ciekawi cóż tak pochłonęło dziś twoje oszczędności

ej no. piszesz, że kupiłaś coś drogiego i fajnego. powiedz co to takiego. martwisz się tym, że się tłumy zlecą i skrytykują?? bez sensu.

nic mnie nie ugryzło, tylko nie rozumiem sensu zakładania tylu durnych tematów. ok chciałaś się wygadać, wyżalić, poszukaj na forum mnóstwo tematów jest o komunii !!!!

Gość chrzestna mama 85
ja też wielu rzeczy nie rozumiem fannky i wiele nie ma dla mnie sensu i co w związku z tym? Napisałam bo napisałam, może jest wiele tematów ale co mnie to interesuje. Wierzę, że 'oceń mojego penisa' albo 'która z nas ładniejsza' to tematy bardziej popularne i wszyscy w nich widzą sens, ale ja akurat miałam ochotę na taki:)

No to dawaj! Co kupilas , bo ja tez sie ostatnio gryzlam, ale wkoncu pomyslalam , ze kupie! Kupie corce tak po prostu na siodme urodziny Nintendo DS , a juz kupialam 4 gry (wiadomo , nie tanie)

Gość chrzestna mama 85
o jak miło, że ktoś normalny:) ja wiem, jak to jest dzisiaj z prezentami, on na całe szczęście jest dobrze wychowywany i zdaje się że rozumie po co tak naprawdę jest komunia i że nie chodzi tu o prezent, ale fakt pozostaje faktem że teraz tylko drogie prezenty i drogie lokale, no ale hm....to mój jedyny chrześniak i też troche nie chciałam być gorsza od chrzestnego ojca (to pewnie głupie....) plus mam jeszdcze trochę teraz wydatków ech nazbierało sie, no ale koniec z końców kupiłam mu to o czym ponoć bardzo marzył (choc swoją droga uważam że takiemu dziecku nie jest to bardzo potrzebne).

Gość gonethere
no dokładnie :) nie wyobrażam sobie że takie małe dzieci oczekują laptopów, konsol do gier... A później siedzą przy tym i nic więcej nie robią. Bo rodzicom też się nie chce nic robić/nie mają czasu dziecka czymś zająć. Gdy będzie trzeba się brać do życia to będą rozczarowani rzeczywistością, bo przecież w grach tak kolorowo i można strzelać do ludzi i nic im później nie jest :D :D :D

Gość zal.pl to malo powiedziane
jestes tak zalosna ze nawet mnie nie interesuje ten prezent po twoich kilku wypowiedziach:O podobno po chrzesniakach cos tam sie dziedzicy, oby twojego to nie tknelo

Gość chrzestna mama 85
kupiłam netbooka, nie był bardzo drogi ale sporo mnie czeka rzeczy niedługo na które muszę wydać pieniądze więc spory to dla mnie wydatek.

Moja za dwa lata na komunie nie dostanie prezentow. Chrzestna z Polski pewnie bedzie to przezywac, ale wposzcze ja do domu tylko i wylacznie z polska Biblia dla dzieci. :)

Gość chrzestna mama 85
żal.pl to takie popularne powiedzenie wśród gimnazjalistów teraz tak? u mnie dzieci w podstawówce też tak mówią:) a niech ci będzie ża.pl hehe, na serio ludzie dajcie sobie na wstrzymanie, o co wam chodzi:) chcę to zakładam, nie chcę to nie zakładam, dawno mnie tu nie było ale widzę że kultura osobista forumowiczów niestety pozostaje na wciąż takim samym poziomie brrr. Jak ktoś normalny ma ochotę pogadać to chętnie rozwiniemy temat. Wyzywaczy i innych uprzejmię proszę o odrobienie zadania domowego na środę, bo takie rzeczy lubią się odkładać na ostatnią chwlę;) ewentualnie pomóc mamie przy mazurku:)

Gość chrzestna mama 85
Dori no i powiem Ci, że pewnie dobrze zrobisz.....tylko ta przepychanka wśród dzieci ktore co dostało jest okropna:O Dawniej pod tym względem to jednak były lepsze czasy. Pamiętam jak się cieszyłam z kolczyków bo wcześniej ich nie miałam:)

ooooooo ciotuniu ! Bardzo dobry wybor! Takie mamy czasy! Bez komputera ani rusz. Bedzie mu dlugo sluzyl i przyda sie do szkoly. Tak jest w Polsce z tymi komunijnymi prezentami. Na szczescie w Niemczech nie:) Ale tez i dziaciaki wszystko maja. Konsole, komputery, komory kupuja rodzice na urodziny czy pod choinke. Takze ta komunia jest tylko przezyciem duchowym:)

Gość komunia to straszny obciach
trzeba mu było kupić pare numerów Faktów i Mitów,to by się przynajmniej dowiedział,w jakie gówno go wrobiliście ,hahahaa

Gość chrzestna mama 85
no dobrze, powiem już, powiem, skoro tak nalegacie. kupiłam chrześniakowi meblościankę.

Gość chrzestna mama 85
Dori, na serio tak jest w niemczech, nie ma takiego wyścigu z prezentami komunijnymi? kurcze:) no mam nadzieję, że mu będzie służył i mam nadzieję że nauczy się dbania o różne rzeczy itp itd, to już nie zabawka więc mam nadzieję że zrozumie że nie można strzelić w kąt i tym podobne....no ale może górnolotne te moje nadzieje;) czas pokaże.

Tak, i jeszcze cos Ci lepszego powiem:) Idzie sie do kosciola przewaznie na 10 lub 11:00 jest komunia. Potem wszyscy wracaja do domow. (Tylko rodzine przyjezdna trzeba nakarmic. Reszta przychodzi na 15:00 na torta i kawe. Jesli ktos ma ogrodek i pogoda dopisuje, to jest na powiwtrzu , jesli nie to w domu. Restauracje, a raczej kawiarnie to w tedy jak sie w domu nie ma warunkow, albo sie po prostu nie chce tego wszystkiego przygotowywac. Prezenty to drobiazgi.