Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buniaTrunia

Jaki stosunek do polaków mają japończycy?

Polecane posty

Gość buniaTrunia
wreszcie jakieś ciekawe opinie:D znam wiele japończyków a myslisz, że wszyscy wiedzą gdzie polska jest? bo ogarnięci się wydaja.

Gość buniaTrunia
piczekson a z tymi stalowymi dziewicami to bym sie nie spodziewała:) ani z pobożnością. oczywiście oni mają najlepiej bo lubia kompromisowo godzić wszystko. my lubimy narzucac poglądy religijne, a oni wyznają po 2,3 religie i jest git.

Gość też młoda
piczekson co Ty gadasz? o.O co do aut mogę się zgodzić, ale reszta... nie

Gość buniaTrunia
no właśnie, piczekson nie uciekaj, bo jestem ciekawa skąd masz taka wiedzę?

Gość znam wielu Japończyków
wiesz, jak akurat znam raczej wykształconych - to z nich wszyscy wiedzili.( a nie było to w Polsce) . Wielu wiedzialo o Krakowie, o tym, ze to zabytkowe miasto. Mnie ujmuje ich grzecznosc, doznalam od kilku prawdziwej bezinteresownej zyczliwosci i pomocy , takze gościnności. Moze mialam szczęscie? Slyszalam opinie, ze niechetnie zapraszaja do domow - mnie wielu z nich zapraszało i gościło. W tv japonskiej lecial jkiedys cykl z filmami Wajdy, poza tym pokazywali reporytaze z Polski. mysle,ze Japonczycy wiecej wiedzą o Polsce niz Amerykanie .

Gość też młoda
czytam czytam i myślałam, że napisałaś "Japończycy więcej wiedzą o Polsce niż Polacy o Japonii" :D ale jednak nie :)

Gość buniaTrunia
zazdroszcze Ci takich doświadczeń:) Chciałabym poznać japońską kulturę i tych ludzi.

Gość buniaTrunia
a podobaja sie wam ich uroda?

Gość znam wielu Japończyków
na moj gust to najprzystojniejsi ludzie jesli chodzi o rase zółta.(hm, trudno powiedzci - zólt, bo japonki sa bardzo biale, bielsze niz europejki, chronia cere przed słoncem). Mezczyzni wg mnie sa całkiem przystojni - no a dzici - laleczki. Nie lubie tylko ich przedmiotowego stosunku do zwierzat - no ale to niestety wszyscy ludzie wschodu maja, moze oni jeszcze najmniej.

Gość buniaTrunia
A wielu mówi po angielsku?

co do mojej wiedzy to jest to wiedza popularnonaukowa nie poparta doświadczeniami osobistymi jeszcze podziwiają polaków za mocne głowy i za to że jedzą ogórki kiszone i kapustę u nich jakby puścić kapustę w obieg to by myśleli że to jakaś trucizna bo tak śmierdzi, i jeszcze mają nas za chaotycznych że jest bałagan na drodze i luzaków ale agresorów i niepraktycznych

Gość piczekson teoretyzuje albo
robi sobie jaja. Akurat smierdzaca kapuste znaja, bo to narodowa potrawa Koreanczykow ( kimczi) a maja z nimi kontakty. Znaja angielski, ale niekoniecznie dobrze. Polakom latwo nauczyc sie japonskiego, łatwiej, niz np Anglikom, bo jest podobna wymowa.

Gość taki se
wiedza duzo o polsce, a o polskich zabytkach to wiecej od nazsej gownazerii 🖐️

Gość buniaTrunia
a skąd taki pogląd, że znają naszej nasze zabytki niż my? bo w to akurat cięzko mi uwierzyć. no u nas jest mnóstwo ignorantów co to nie wiedzą kim był matejko, czy gierymscy ale chyba jednak przesadzasz.

nieprawda, ta kapusta z Korei jest bardziej na mięsie i zakwasach niż nasza i jej wwóz do Japonii jest nielegalny ze wzlędu na zbyt dużą zawartość siarczanów

oczywiscie bzdura że znają zabytki lepiej od nas, jednak gdy zaczynają sie czegoś uczyc robią to perfekcyjnie dlatego jesli przyjadą zwiedzać , to zdarzy im sie poznać plan pałacu kultury od podszewki znają całą jego historie, budwoniczych itp. ale zwykle przyjezdzają tu w interesach

Gość buniaTrunia
piczekson.. mam nadzieję, że aż tak źle nie wyglądamy w oczach innych. bo w zyciu nie uslyszalam tylu negatywów pod rząd o polakachO_o cożto za źródła masz popularnonaukowe? chetnie tam sięgnę. mówię serio.

Gość taki se
zalezy w jakim miescie mieszkasz :D ja widuje glownie turystow i recze, ze wiedza o zabytkach wiecej niz urodzone tu bachory :classic_cool:

Gość buniaTrunia
ale ja mówie o ogólnej wiedzy japończyków, a nie turystów. wiadomo ze jadąc gdzieś zwiedzamy itp, a oni maja w zwyczaju dokładniej wszystko analizować, oglądać- korzystają z tej możliwości bardziej niż my i robią tak na pewno wszędzie. skądś wzięlo się powiedzenie japoński turysta.

Gość taki se
co nie zmienia faktu, ze to co napisalem dwa razy, wiec trzeci raz sobie daruje, jest prawda :D

Gość buniaTrunia
tak jest to prawdą kiedy mówimy o japońskich turystach, ale nie sądze, że jest to prawdą w kontekście narodu japońskiego.

Gość buniaTrunia
może ktoś coś doda?