Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gab(rysia)

Nie wyszedł mi sernik:(

Polecane posty

Pierwszy raz w życiu. Bialka nie chcialy sie ubic,masa zrobila sie rzadka, biszkopty ktore mialy służyc za spod wypełzły na wierzch,a suszone żurawiny opadły na dno. Załamka, gdzie popełnilam bład? Jak ja teraz rodzinie spojrze w oczy?😭

mi za chwilę też coś nie wyjdzie , użyłam przeterminowanego proszku

oj to niedobrze. Ja nie uzywam proszku, zamiast tego dodaje lyzke maki ziemniaczanej, i zawsze wychodzil, a teraz nawet boje sie otworzyc piekarnik

białka nie ubiją się gdy jest woda(miska mogła być mokra) lub kawałki żółtka. nie zawsze wszystko się udaje mnie tez dzis nie wyszedł sernik,w czasie pieczenia 5 cm nad blacha a po upieczeniu opadł i w srodku dziura

biszkopt kakaowy za niski i nie mogłam przekroić , tak u po prostu poszarpałam , przyklepałam i zobaczę co z tego będzie ?

Gość Merve
oj tam oj tam mi jak ciasto nie wyjdzie to biegne do cieslikowskiego i kupuje tort:P

Ja mąkę zastępuje budyniem waniliowym. Białka jak ktoś wyżej napisał - sucha miska i najlepiej na wiejskich jajach. A ten sernik to w końcu pierwszy raz robiłaś? Bo później napisałaś że "zawsze wychodził" ;)

poziomko nic z tych rzeczy, wszystko bylo jak trzeba, moze to przez ten upal? W kuchni bylo bardzo cieplo, nie wiem, nie znam sie, nie orientuje sie;) U mnie to samo, narazie urósł jak na drozdzach,, dlatego nie otwieram piekarnika;)

Gość loooooolol
nieudacznica :D

ja jutro makowca piekę, przepis prosty więc mam nadzieję że wyjdzie :)

Gość Zróbcie kopiec kreta
Mi wyszedł za 1 razem

Wiecie co? Chyba niepotrzebie tak przezywalam, wyszedl jak ta lala, wręcz rozplywa sie w ustach:) Az musialam spróbowac, ale nie jem wiecej bo jest jeszcze cieply i nie chce zeby mnie brzuch rozbolał;) wam też dziewczyny życze udanych serniczków czy tam innych wypieków. Wesołych Świąt;)

Gość jak mogl wyjsc jak pisalas
ze biszkopty wyplynely itp :O

jak mogl wyjsc jak pisalas No wlasnie, co jest bardzo dziwne, same ulozyly sie dookola sernika(pieklam w tortownicy)powstala taka obrecz biszkoptowa. Fajnie to wyglada, balam sie ze bedzie surowy w srodku, ale jest idealna konsystencja. Jak wystygnie bedzie jeszcze lepszy:)