Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiunia17733

Bóle jajników, upławy..

Polecane posty

Witam. Mam 12 lat i jeszcze nie dostałam pierwszego okresu a od pewnego czasu bolą mnie jajniki. Nie tak cały czas i nie mocno, ale tak raz za jakiś czas ( bolą mnie przez 1 dzień, nazajutrz przestają i to sie tak ciągnie..). Dostałam także upławy dość niedawno (kilka miesięcy temu). Z tymi jajnikami to raz boli lewy, raz prawy, a raz obydwa.. Co to może być ? :( Czy to normalne w okresie dojrzewania ? Czy muszę się wybrać do ginekologa ? Bardzo się boje.. Mam dopiero 12 lat i nigdy nie byłam u ginekologa, na myśl o nim ciarki mnie przechodzą, więc wolałabym tego uniknąć. Pomóżcie :(

Gość też myslę tak ...
Misiunia - też mi się wydaje, że się zbliża :) ten śluz obserwuj. Będziesz widziała potem jak się zmienia - biały, przezroczysty, lekko kremowy jest w normie jakbyś widziala jakieś odstępstwa od tego brunatny, zielonkawy albo o nieprzyjemnym zapachu albo byłoby go bardzo dużo to juz trzeba by było iść z tym do lekarza. Nic się nie martw - ginekolog też jest do przeżycia :) po prostu pierwszy raz jak już bedziesz się wybierać pójdź do kobiety - mniejszy stres :) To odwagi dziewczyno - obserwuj się, ucz się siebie, swojego organizmu - powolutku przeobrażasz się w Kobietę :)

Ten śluz to mam taki biały i nie jest go tak bardzo dużo. Kiedyś miałam przez 2,3 dni taki biały z takimi jakby nitkami bruntanego/czerwonego ale to tylko przez te kilka dni, później znów biały. Tylko mam wątpliwości bo jest o nieprzyjemnym zapachu :(