Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka humorzastej córki

Corka nie rozumie, ze wszystko co tobie jest dla jej dobra.

Polecane posty

Gość Matka humorzastej córki

Moja córka ma 21 lat i jest na pierwszym roku studiów, kierunku: sinologia. Wciąż mieszka z nami, ale ostatnio w ogóle nie ma czasu dla nas-rodziny. Slęczy nad tymi książkami i ciągle tylko marudzi, ze ma problemy z jakimś kandżi. Wszyscy odradzalismy jej ten kierunek, no bo co to w ogóle i po co jej. Przecież gdzie tam Polska i Chiny mają się do siebie. Gdzie praca po tym? Gdy zwracamy jej uwagę, ze jeszcze ma czas na zmianę kierunku, to sie oburza i mówi, żebyśmy się nie wtracali i ze to jest jej życie. Odkąd też zaczęła studiować, to prawie wcale nie pomaga w domu. Sama o niczym nie pomyśli, zrobi coś tylko gdy się ja o to poprosi. A gdy już to zrobi, to wydaje mi się ze tak od niechcenia. Dlatego zawsze chodzę i za nią poprawiam (np. gdy niedokladnie wysciera stół). Wtedy się obraża i mówi, że po co ona się w ogóle stara, skoro mi nic nie pasuje. Już nie wiem co robić. W dodatku planuje wyjazd za dwa lata do tych swoich Chin. Po co? Jak ja raz zapytałam, gdzie będzie pracować po takich głupich studiach, to powiedziała, że i tak nie chce zostawać w Polsce, tylkowyjedzie do Anglii. My z mężem wyrontowalismy ostatnio całe górne piętro, tak żeby było oddzielnym mieszkankiem, a ona chce wyjeżdżać. Jak ja przekonać do zmiany postanowień?

Gość mam nieodpowiedzialną matkę
marne prowo 😴

Gość a gdzie ona studiuje sinologię
Myślałam, że w Polsce można to wybrać tylko jako specjalizację, a nie osobny kierunek. Jaka to uczelnia?

Gość a ja powieeem taaak..
pozówl jej zrobić to co chce. W ogóle się nie bulwersuj. Wyjedzie do tej Anglii czy gdziekolwiek indziej. Jak jej się nie spodoba to wróci.

Gość mam nieodpowiedzialną matkę
można oddzielny kierunek, chyba na UW w Warszawie była nawet sinologia.

Gość a gdzie ona studiuje sinologię
No tak, widzę, że jest jeszcze w paru miejscach w Polsce, nawet w szkołach niepublicznych. Masz rację: studia nie zwalniają dorosłej pannicy od pomocy w domu, w którym sama mieszka. Dorosła dziewczyna, a mama musi po niej stół wycierać?

Gość lamka 2
kolejna wkurwiająca, sfrustrowana matka. Daj czlowiekowi (córce) Ż Y Ć. Tobie tez matka No fajna przyszlosc ukladala zycie, gdzie masz mieszkac itp? No świetna przyszlosc jej szykujesz, nad Wami, zebys ja kontrolowala i wpieprzala sie cale 24h. Dobrze, ze dziewczyna sie nie daje, niech ucieka od Ciebie jak najdalej.

Gość lamka 2
Cholerka z tym laptopem, przestawia mi wyrazy w trakcie pisania. Moze sie doczytacie, nie chce mi sie pisac drugi raz.