Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Martva

Bez maski

Polecane posty

Go艣膰 mam nieodpowiedzialn膮 matk臋
BU nie jest z艂膮 firm膮, ale nie mam do niej jakiego艣 ogromnego zaufania :) na wszystko trzeba uwa偶nie patrze膰, na sk艂ady. do mycia: SLS, SLES, ALS, ALES niewskazane, z kolei substancja o nazwie cocamidopropyl betaine nie powinna szkodzi膰 (o ile nie jest w po艂膮czeniu z kt贸r膮艣 z wcze艣niej wymienionych). w kremach: mineral oil (paraffinum liguidum, petrolatum, veselin -pochodne ropy naftowej), glikole (propylenowy, butylenowy i wy偶sze). konserwant DMDM Hydantoin mo偶e bardzo podraznia膰, tetrasodium edta, tak偶e TEA, MEA, DEA podra偶niaj膮 w pudrach i podk艂adach na pewno talk.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
martva, widocznie nie mia艂a艣 okazji stosowa膰 dobrego, dobrze dobranego do cery podk艂adu, bo takiego naprawd臋 kompletnie nie czu膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rossy3mm
A powiem Wam, 偶e m贸j podk艂ad w og贸le nie zostawia 艣lad贸w, maluj臋 si臋 bardzo delikatnie:) tylko wyr贸wnuj臋 koloryt. A co s膮dzicie o kremach z filtrem codziennie?

Udost臋pnij ten post

sorbolene zapycha bardzo szkodzi przy regularnym stosowaniu triclosan, kt贸ry jest np w mydle protex

Udost臋pnij ten post

to zale偶y jakie to filtry :) wiele pudr贸w mineralnych ma naturalny filtr, kurcz臋 nazwa mi wylecia艂a z g艂owy tlenek tytanu zdaje si臋. a takie filtry w kremach bywaj膮 okropnymi zapychaczami. og贸lnie przy b. wra偶liwej, naczynkowej sk贸rze jest to dobre.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rossy3mm
Dzi臋ki za wskaz贸wk臋. :)

Udost臋pnij ten post

dwutlenek tytanu :)

Udost臋pnij ten post

martva nieprawda! w艂a艣nie 偶e si臋 nie czuje jak si臋 dobry dobierze. stosuj臋 makija偶 od dawna, i rzeczywi艣cie jak trafi艂am na kiepski, to uczucie nie by艂o przyjemne, ale po pr贸bach i b艂臋dach trafi艂am na taki, kt贸rego nie czuj臋, kt贸ry dla mnie jest idealny, nic mi si臋 od niego nie brudzi, jak schodzi w ci膮gu dnia to bardzo 艂adnie i r贸wnomiernie, piel臋gnuje sk贸r臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I am Banksy
Ja niestety nawet nie mog臋 wyj艣膰 bez makija偶u (tutaj mam a mysli podk艂ad, bo nie zawsze maluje rzesy), mam cer臋 ktora pozostawia troche do zyczenia i wychodz膮c bez zakrycia tego, czu艂abym, 偶e kazdy kto mnie mija mysli sobie, jaka ta moja cera nieciekawa:O Mam w pracy kolezanke, ktora nie uzywa nic oprocz tuszu i nie dziwie sie jej, buzia bez jakiejkolwiek skazy, wiele bym dala, by taka miec...

Udost臋pnij ten post

Ja sie czasem glupio czuje na uczelni,bo wszystkie wymalowane, tylko ja bez niczego.. Ale jak widze czasem, ile czasu rano im to zajmuje, to chyba podziekuje, wole sie wyspac.. ;P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I am Banksy
Rossy3mm - ja nigdy nie uzywalam kremow z filtrem i wiem, ze to blad - wczoraj mialam mikrodermabrazje i nie wykrece sie od kremu z filtrem, mam sfp 50, t艂usty, ale wole to i sie swiecic, niz nabawic sie jeszcze wiecej problemow z buzia:)

Udost臋pnij ten post

dear miss jc mi taki szybki makija偶 zajmuje nie wi臋cej ni偶 10 a naet 5 minut, taki d艂u偶szy z 15. chyba, 偶e bym na imprez臋 sz艂a to pewnie troszk臋 d艂u偶ej ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rossy3mm
Hehe, no w艂a艣nie podobno to jest podstawa.. :) ja nie u偶ywam, ale rozwa偶am.

Udost臋pnij ten post

To gratuluje :D U nich 30 minut przed lustrem to minimum.. Nie wiem, po co sie tak picuj膮.. facet贸w w grupie nie ma, wyk艂adowcy po 60-tce.. ;P

Udost臋pnij ten post

rossy3m nie musisz stosowa膰 oddzielnych filtr贸w, poniewa偶 wiele kosmetyk贸w, krem贸w czy pudr贸w b膮d藕 podk艂ad贸w ma ju偶 w sobie filtry. zwr贸膰 na takie uwag臋 jak bedziesz w sklepie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rossy3mm
Je艣li chodzi o czas, to jako艣.. 10 minut mi to zajmuje. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A to ciekawe Noxelia, 偶e taka
naturalna jeste艣, a na zdj臋ciach wymalowana jak typowa "tapeciara"! Tfu z tak膮 naturalno艣ci膮.

Udost臋pnij ten post