Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martva

Bez maski

Polecane posty

Gość mam nieodpowiedzialną matkę
BU nie jest złą firmą, ale nie mam do niej jakiegoś ogromnego zaufania :) na wszystko trzeba uważnie patrzeć, na składy. do mycia: SLS, SLES, ALS, ALES niewskazane, z kolei substancja o nazwie cocamidopropyl betaine nie powinna szkodzić (o ile nie jest w połączeniu z którąś z wcześniej wymienionych). w kremach: mineral oil (paraffinum liguidum, petrolatum, veselin -pochodne ropy naftowej), glikole (propylenowy, butylenowy i wyższe). konserwant DMDM Hydantoin może bardzo podrazniać, tetrasodium edta, także TEA, MEA, DEA podrażniają w pudrach i podkładach na pewno talk.

martva, widocznie nie miałaś okazji stosować dobrego, dobrze dobranego do cery podkładu, bo takiego naprawdę kompletnie nie czuć :)

Gość rossy3mm
A powiem Wam, że mój podkład w ogóle nie zostawia śladów, maluję się bardzo delikatnie:) tylko wyrównuję koloryt. A co sądzicie o kremach z filtrem codziennie?

sorbolene zapycha bardzo szkodzi przy regularnym stosowaniu triclosan, który jest np w mydle protex

to zależy jakie to filtry :) wiele pudrów mineralnych ma naturalny filtr, kurczę nazwa mi wyleciała z głowy tlenek tytanu zdaje się. a takie filtry w kremach bywają okropnymi zapychaczami. ogólnie przy b. wrażliwej, naczynkowej skórze jest to dobre.

Gość rossy3mm
Dzięki za wskazówkę. :)

dwutlenek tytanu :)

martva nieprawda! właśnie że się nie czuje jak się dobry dobierze. stosuję makijaż od dawna, i rzeczywiście jak trafiłam na kiepski, to uczucie nie było przyjemne, ale po próbach i błędach trafiłam na taki, którego nie czuję, który dla mnie jest idealny, nic mi się od niego nie brudzi, jak schodzi w ciągu dnia to bardzo ładnie i równomiernie, pielęgnuje skórę.

Gość I am Banksy
Ja niestety nawet nie mogę wyjść bez makijażu (tutaj mam a mysli podkład, bo nie zawsze maluje rzesy), mam cerę ktora pozostawia troche do zyczenia i wychodząc bez zakrycia tego, czułabym, że kazdy kto mnie mija mysli sobie, jaka ta moja cera nieciekawa:O Mam w pracy kolezanke, ktora nie uzywa nic oprocz tuszu i nie dziwie sie jej, buzia bez jakiejkolwiek skazy, wiele bym dala, by taka miec...

Ja sie czasem glupio czuje na uczelni,bo wszystkie wymalowane, tylko ja bez niczego.. Ale jak widze czasem, ile czasu rano im to zajmuje, to chyba podziekuje, wole sie wyspac.. ;P

Gość I am Banksy
Rossy3mm - ja nigdy nie uzywalam kremow z filtrem i wiem, ze to blad - wczoraj mialam mikrodermabrazje i nie wykrece sie od kremu z filtrem, mam sfp 50, tłusty, ale wole to i sie swiecic, niz nabawic sie jeszcze wiecej problemow z buzia:)

dear miss jc mi taki szybki makijaż zajmuje nie więcej niż 10 a naet 5 minut, taki dłuższy z 15. chyba, że bym na imprezę szła to pewnie troszkę dłużej ;)

Gość rossy3mm
Hehe, no właśnie podobno to jest podstawa.. :) ja nie używam, ale rozważam.

To gratuluje :D U nich 30 minut przed lustrem to minimum.. Nie wiem, po co sie tak picują.. facetów w grupie nie ma, wykładowcy po 60-tce.. ;P

rossy3m nie musisz stosować oddzielnych filtrów, ponieważ wiele kosmetyków, kremów czy pudrów bądź podkładów ma już w sobie filtry. zwróć na takie uwagę jak bedziesz w sklepie

Gość rossy3mm
Jeśli chodzi o czas, to jakoś.. 10 minut mi to zajmuje. :)

Gość A to ciekawe Noxelia, że taka
naturalna jesteś, a na zdjęciach wymalowana jak typowa "tapeciara"! Tfu z taką naturalnością.