Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nicolletta

Czy ktos z was pracuje jako stewardessa?

Polecane posty

Gość Nicolletta

jak wyglada praca stewardessy? jak wyglada czas pracy? codziennie sie lata? jak czesto wraca się do domu? jakie sa zarobki? jakie wymagania musi spelniac stewardessa?

Gość Nicolletta
kocham MOCNO pania dyrektor kocham kocham kocham kocham !!!

Gość ewa @@@
a pytasz z ciekawosci czy chcesz sie starac dostac? dla jakiej lini chcesz latac ? zalezy jaka linia , dlugie czy krotkie loty, gdzie masz baze dlatego napisz czego konkretnie szukasz

Gość Nicolletta
chciałabym latać do Mongolii

Gość Nicolletta
mam tam narzeczonego

Gość Nicolletta
podszywy. widzialam ogloszenie w LOTcie, że szukaja... zainteresowalo mnie. nci jeszcze nei wiem na temat tej pracy.

Gość ewa @@@
lot robi chyba krotkie loty , czasami do usa ale tam tylko doswiadczone dziewczyny lataja albo maja zalatwiane . baze w warszawie , kasa na poczatek mala lepiej latac dla innych kini np wizz air itp. ile masz lat i jaka szkole ?

Gość Nicolletta
Mam 21 lat,i bardzo lubię latać,jestem,jak to sie mówi niezła laska,chciałabym po prostu latać i pracować jednocześnie.

Gość LOTka kokainy
Musisz znac minimum 2 jezyki obce i jeden najlepiej jak perfekt no i stewardessa tez długo nie ebdziesz bo do 30 nie wolno ci miec widocznego pircingu i tatoo

Gość Nicolletta
francuski juz znam perfekcyjnie , co jeszcze trzeba umiec?

Gość ewa @@@
LOtka co ty opowiadasz ja latalam i znam polski i angielski perfect a nie 2 obce .bzdura ze do 30 i won , kto ci takich bzdur naopowiadal ?

Gość ewa @@@ do nicolletA
A ANGIELSKI ZNASZ ? BO TO PODSTAWA

Gość afggagsa
czy pracując jako stewardessa można mieć (niewielką) nadwagę?

Gość ;cm;asfm;f
w ryanair mozesz miec nawet duuuza nadwage i z tymi jezykami jest tak ze we wszystkich innych liniach oprocz tannich wystarczy tylko angielski a w pozostalych faktycznie 2 obce

Gość afggagsa
a jakie są granice wagi i jak to sprawdzają? Ja mam 70 kilo przy 175 cm wzrostu.

mozna miec nadwage , zebys tylko nie byla gruba ( w ryanair mozesz wazyc 100 kg haha ) jak masz 175 i jak piszesz 70 kg to dasz rade bez problemu :) do ryana nie polecam i jest duuuzo powodow , wiec nawet do niech sie nie pchaj :)

a czy wzrost (160cm) jest bardzo dyskwalifikujący? przecież to nie tap madl ;] po studiach rozważam taką pracę, ale z tego co widzę musiałabym rosnąc cudownie te 5 cm...

tak bo tu chodzi o bezpieczenstwo pasazerow. musisz dostac rekami do tych schowkow nad glowami bo tam sa rozne wazne przedmioty np butle z tlenem , pasy zapasowe etc

moze do ryana sie dostaniesz ale wydaje mi sie ze nawet tam trudno by bylo juz to przeskoczyc :( jak lubisz taka prace to moze dostan sie na odprawy chociqaz :( :)

dziękuję za odpowiedź :) latanie to miał być taki mój "plan B", jeżeli praca w zawodzie nie wypali ;) no i zawsze mogę spróbować na cruiserach, na statki chyba nie ma takich wymogów co do wymiarów stewardessy :)

Gość nie kce mi sie logowac
a czy wy laski w ogole latalyscie kiedys samolotem..? ;)

ja latalam dla thomson , na statek chcialam sie dostac w tym roku ale nie dostalam sie , ale podobno tam sie strasznie ciezko pracuje za mala kase . do latanie chce wrocic do max przyszlego roku :)

Gość ilkilk
a czy są jakieś testy sprawnościowe?

sa ale dopiero na treningu. sa oczywiscie egzaminy a testy sa np ze zjazdu ze slajdu itp , egzamin jest w wodzie wiec nie ma co klamac jak nie umiesz plywac . ide na spacer bede do godz :)

Gość nie kce mi sie logowac
fajna praca jak sie chce pozwiedzac ale ja bym nie wytrzymal wiedzac ze steruje ktos inny.. ;) a w ogole to latanie bez spadochronu powinno byc zabronione...

Gość jedyny samolot
jaki widziały to ten u ginekologa , a i to nie wszystkie :/

juz jestem , nie poszlam , mala zmiana planow .znowu do jednego sie schodzi wszystko , zalezy dla kogo latasz , w ryanair nie pozwiedzasz , jak chcesz to dla emiratow albo quatar ( licz sie z baza w dubai ) praca fajna , ale czasami 12 - 14 godz na nogach na obcasach . polecam mimo wszytko :)

Gość ciekawskacipka
a jak zarabiaja stiułardessy

Gość ewa @@@
WSZYSTKO zalezy dla kogo pracujesz . w ryanair tylko za wylatane godziny ( chyba ze jestes na starym kontrakcie ) , w innych np wizzair , thomson , easyjet ok 1200 - 1400 e podstawy plus ok 3 e za kazda wylatana godzine