Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylkojaaaaaaa

Będąc samotnym nikogo ni zranisz, nie złamiesz komuś serca

Polecane posty

Gość tylkojaaaaaaa

Ile razy słyszałem, że będąc w związku ktoś kogoś zdradził, złamał mu serce itd. Ja wiem, że nigdy żadnej kobiety nie zranię bo wybrałem samotność. Nie wchodzę w żadne związki. Wiem, że przez to oszczędzę komuś cierpienia i rozczarowań. To jest właśnie jedna z zalet samotności. Nigdy żadna kobieta nie będzie przeze mnie płakać i smucić się. Czy ktoś z Was też podobnie myśli ?

Gość posiadam meblościankę z lat 80
gadasz od rzeczy :)

Gość ...........oj............
Lepiej się przyznaj że to ty nie chcesz zostać zraniony

Gość Yołka
poniekąd masz rację, ale czy Tobie jest dobrze z tą samotnością??? Będąc samotnym wiesz, że nikt cię nie kocha, nie wspiera, nie przytuli.

Czemu wychodzisz z założenia ze bedziesz ranic? Gdy sie kocha chce sie dla drugiej osoby dobrze, wiec odwagi w tym dawaniu siebie innym.

Gość tylkojaaaaaaa
Chociaż nigdy nie związałem się z żadną dziewczyną to wiem, że ja do związku się nie nadaję. Gdybym miał kobietę, którą nawet mógłbym kochać to wiem, że tylko zmarnowałbym jej życie, a tego nie chcę. Ja doskonale siebie rozumiem, swoje ułomności i wady i wiem, że kobieta byłaby ze mną nieszczęśliwa. Dlatego ja świadomie wybrałem samotność dla swojego dobra i przede wszystkim dla dobra tej drugiej osoby.

Gość lskdjf;kfgsdfgrshtedyjhd
a ja jestem szczesliwa, ze nie mam nóg - coz za oszczednosc na butach:)

Gość tylkojaaaaaaa
Ja po prostu nie potrafię dać komuś szczęścia.

Zaraz od rzeczy...przynajmniej koleś zdaje sobie sprawę z tego, jaki jest i do czego jest zdolny. Widać, że nie jest egoistą i może nawet jest trochę wrażliwy, skoro nie chce ranić potencjalnej partnerki.

Tylkojaaaa a co byś zrobiła gdyby zakochała sie w tobie kobieta idealna? Czuła, piękna, zaradna itd? Odrzuciłbyś jej względy? Tylko tak z ręką na sercu.

Tu nie chodzi o żadną wspaniałomyślność względem kobiet. Autor pewnie przyzwyczaił się , że jest sam, ciężko mu zmienić ten stan i dobudowuje do tego ideologię dobroczynności.

Gość tylkojaaaaaaa
Mam bardzo trudny charakter i jestem bardzo zamkniętym w sobie człowiekiem. Mam niestety mnóstwo cech, które niestety dyskwalifikują mnie jako faceta w związku. Odpowiadając na pytanie. Tak. Odrzuciłbym ją i każdą inną kobietę. Na szczęście żadna nigdy się nie zakocha bo ja staram się unikać kobiet jak mogę.

Gość tylkojaaaaaaa
Dlaczego niektórzy nie mogą uwierzyć w to co napisałem i twierdzą, że dobudowuję do tego ideologię ? Nie znacie mnie, ale musicie mi uwierzyć, że wybralibyście tak samo jak ja. Sam ze sobą się męczę i nie chcę, aby męczył się ktoś jeszcze. Mam taką zasadę, że aby być z kimś trzeba mieć coś, aby komuś to coś dać. Mam już prawie 30 lat, a taki wiek do czegoś zobowiązuje i o czymś świadczy. Nie jestem towarzyski ani wybitnie inteligentny. Moje cechy charakteru, cechy osobowości powodują, że potencjalna kobiety zamęczyłaby się na śmierć, a ja tego nie chcę. Nie umiałbym dać tego kobiecie czego oczekuje. Ja nawet nie mam własnego samochodu, dopiero kończę studia , nie mam własnego domu albo mieszkania itd. Wiem, że nie podołałbym obowiązkom bycia z kimś. Ja nie potrafiłbym kochać.

Nie wierzę , bo to nienaturalne. Każdy najpierw stawia siebie na pierwszym miejscu. Takie altruistyczne poświęcenie jest mało prawdopodobne. Może i nie masz nic do zaoferowania, ale na pewno gdyby trafiła Ci się odpowiednia kobieta, to inaczej byś prawił.

"Nie jestem towarzyski ani wybitnie inteligentny." To tak jak 3/4 ludzi w tym kraju co jednak nie przeszkadza im wiązać się w pary. Ludzie żyją teraz w jakiejś matni, na każdym kroku podkreśla się że musisz być najlepszy, najinteligętniejszy a przede wszystkim najpiękniejszy a tak naprawde to wszystko nijak się ma do rzeczywistości. " Moje cechy charakteru, cechy osobowości powodują, że potencjalna kobiety zamęczyłaby się na śmierć, a ja tego nie chcę." Wiesz ile jest takich męczennic które wolą męczyć się w związku niz życ spokojnie w samotności? "Nie umiałbym dać tego kobiecie czego oczekuje. Ja nawet nie mam własnego samochodu, dopiero kończę studia , nie mam własnego domu albo mieszkania itd." Powtarzam: są takie dziewczyny które zrobią wszystko byle tylko nie być singlem. "Ja nie potrafiłbym kochać." I to jest klucz do wszystkiego. Skoro nie potrafisz kochać masz absolutną racje. Nieodwzajemniona miłość wali na głowę brak mieszkania i inne materialne pierdoły.

A jak sobie radzisz z seksem?

Gość escalade
TarotSylwia - spadaj, tarotem można naprawdę zryć mózg. To nie jest metoda pomagania ludziom. A do twórcy wątku - jesteś po prostu za wrażliwy. I w sumie z takim podejście może lepiej nie wiąż się z kimś, najpierw nabierz dystansu do siebie i uporaj z problemami, a potem będziesz wiedział czy bycie samemu to dobra droga czy jednak nie.

Gość escalade
No teraz zachowuje się jak ... a nie mężczyzna, więc rzeczywiście dużego wyboru nie ma.

Gość tylkojaaaaaaa
Cech charakteru nie da zmienić. Myślicie, że pozbędę się pstryknięciem palca tej wrażliwości i innych niemęskich cech. Wiem co kobiety myślą o takich facetach jak ja i jak na nich mówią. ...a jak ma radzić sobie z seksem ktoś kto nigdy nie był w związku. Ten temat to dla mnie ufo. Pewnie mógłbym korzystać jeśli nadarzy się okazja tak jak robią to inni faceci, ale niestety ubzdurałem sobie, że seks tylko z miłości. Nigdy nikogo nie kochałem, więc odpowiedzcie sobie sami w tematach seksu.

No wiadomo, że osobowość jest nienaruszalna, ale po co rozczulać się nad sobą. Niektórzy właśnie mają ten problem, że nawet nie chcą spróbować, chociaż to nic nie szkodzi🖐️. A potem powstają topiki "oszczędzam kobietom nieszczęścia". Brednie z tym poświęceniem.