Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina a 1992

straszliwy ból w krzyżu i kręgosłup,nie da się czasem wytrzymać. pomocy

Polecane posty

Gość Co sie stało
Witaj Karolcia,bez prześwietlenia sie nie obedzie,wejdz na stronehttp://zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=1067 tu są dobrzy specjaliści m.innymi l. Hendrih ,on jest spec od rusztowań/teraz żartuje/ .Ciebie boli lopatka żebra wiec masz najprawdopodobniej problem z 7 siódmym kregiem,on odpowiada z a klatke piersiową /każdy krąg ma swoje zadanie/ale może być całkiem co innego ,nerki ,wątroba ,jelita,nawet tetniak aorty!,zdaj mature i do lekarza ,prześwietlenie,i co wyjdzie, a jak już bedzie problem to rezonans ,bo tomograf może wszystkiego nie wykazać,a teraz kup sobie maść IBALGIN i niech ci leko ktoś wciera,ketonalu nie bierz czesto -rakotwórczy,lepiej nNIMESIL-polski od. MINESULIN,tabletki MYDOCALM forte, i BIPROFENIT, jest dobra maść na kregosłup ALGESAL ale ją cieżko dostać wycofali z handlu bo za dobra farmacja by upadła,wiem co napisałem ,

Gość zespółempiro
Jakbyś przeczytała wszystkie to byś zauważyła że od samego początku wysyłam Karolcie do lekarza na badania a,nie na masaż dobrze wiem że mógłbym zaszkodzić dlatego ani razu nie proponowałem żeby się wybierała na masaż, bo nie jeden masażysta/ka wykonałby zabieg, U nas w gabinecie pacjenci wypełniają ankiete o stanie zdrowia oraz czytają informacje o wskazaniach i przeciw skazaniach do zabiegu masażysta z empiro

ale chyba jednak zamiast ankiety i broszurki o przeciwwskazaniach trzeba by było przeprowadzić z osobami wywiad chorobowy :)

Gość Karolina a 1992
Ja wszystko wiem, ze powinnam iść do lekarza... Ale musiałam zdać maturę w tym roku, bo na początku lipca wyjeżdżam z ciotka do rodziców. Niekonieczne na stałe, ale na pewno na pare lat ;/ ;/ . Chciałam się dowiedzieć co to może być, dlatego pisze na forum, bo zaczynam się powaznie o to bać, i chciałam coś wiedzieć zanim pójdę do doktora. Matura to był koszmar, nie chodzi tu pod względem edukacyjnym(chociaż nie były łatwe :P) Ale pod względęm tego ze 3 godziny- były nie do wytrzymania niestety;/ Ostatni tydzień to jest makabra... nawet buty mi ciężko ubrać/spodnie/ głupie skarpetki . ;/ lekko się schylę i boli jak cholera, jedynie jak na plecach leżę... to jakaś ulga... ale nawet jak się obracam na łóżku... jak wstaje z krzesła to sie praktycnzie podpiera bo boli;/ a najlepsze ze jak coś z ziemi chce podnieść, to muszę kucnąć, oczywiście być wyprostowana i sama ręką gdzieś tam podnosić(nie wiem czy wiecie o co mi chodzi) . Już to pisałam ale strasznie to dziwne, nigdy o tym nie słyszałam, ale jak klęczę wiem ze już to pisałam, ale teraz słychać dosyć głośno jak delikatnie się ruszam jak zgryypi mi w kręgosłupie(czy tam w krzyżu) dziwnyy odgłos takie zgrzypienie i osoba co jest koło mnie też to może usłyszeć, bo pytałam ciotki czy słychać, ona mówiła że tak ;/

Gość zespółempiro
max pracujesz w zakładzie pogrzebowym i szukasz skórek? bo jak nie to, tobie by się przydał gość o posturze pudziana żeby jebnął cie w łep może by na prostował twój zwichrowany światopogląd

masażysto... nie przejmuj sie tym maksem... on na wszystko głodówki zaleca i odpowiednie diety :) a jesli chodzi o ból kręgosłupa, to nalezy to niestety zawsze zdiagnozowac... bo przyczyn takiego bólu, zwłaszcza w młodym wieku może być wiele, a kręgosłup ma nam słuzyć do końca zycia i nalezy o niego dbać :) Ponadto podejrzewam, masazysta pewnie sie pode mna podpisze, że żaden rehabilitant, masażysta etc nie podejmie sie terapii, nie znajac przyczyny bólu kręgosłupa. I po tym mozna rozpoznać też dobrego terapeute.

Gość max walniety ejstes
Matko, dziewczyna jest szczupła... waży niedużo 173 i 57-58 kg. to nie ejst dużo... jak zrzuci parę kilko to bd wyglądała jak wieszak.. eh; puknij ty sie w glowe.

Gość no ... masz
Przyznaję, że Max w tym przypadku ma wiele racji, bo jedzenie mięsa w nadmiarze nie służy w ogóle układowi kostnemu.

Gość max lecz sie na glowe
I jak wyglada czlowiek?;/ ktory wazy 50 kg. przy 173 cm. Widziale ste modeli latajace po wybiegach to ejst neismaczne, okropne. pryzrownujes zobozy ??? TO byly obozy zaglady glodzili ich. Chyba nie poto zyjemy ze byb tak wygladac, lecz sie na glowe.

Gość zespółempiro
Edyciak ta ankieta to jest właśnie wywiad chorobowy pacjent wypełnia ankietę gdzie są wypisane jednostki chorobowe i się podpisuje.Wolimy dmuchać na zimne niż później być ciąganym po sądach gdzie by było słowo przeciwko słowu A tak jest czarno na białym (: Karolcia powodzenia na maturze masażysta z empiro

ej moja babcia dzisiaj mi opowiadała że strasznie bolała ją noga, tzn ja nie wiem jak wam ten ból opisać, ale też nogą nie mogła ruszyć, ból odczuwała w okolicy prawej pachwiny, (ale to na bank był ból jakiś kości na pewno nie mięśni) gdzieś w gazecie czy jakiejś książce przeczytała że na taki ból należy przykleić sobie plastrem magnes! normalnie do ciała w miejscu odczuwanego bólu, taki zwykły magnes , no tylko nie duży raczej! trzeba to zrobić na noc .....i ponoć pomaga, ja tam nie wiem, ale w takim przypadku bym chyba też spróbowała :D

Gość a moze inaczejjj
A mi się wydaje że niekoniecznie możesz mieć zwyrodnienie, wypadanie dysku itd. Moim zdaniem możesz mieć przeciążony kręgosłup, jak robiłaś po 100 brzuszków dziennie to nie dziwne że nie wytrzyał w końcu.... Brzuszki bardzo niszczą kregoslup.

a co to znaczy przeciążony kręgosłup?? ;) to jest bardzo kolokwialne szerokie pojęcie oznaczające właśnie np. zmiany zwyrodnieniowe czy dyskopatie... :)

Gość nie znam sie ale
A ja też tak myśle, bo czytałam że brzuszki strasznie źle wpływaja na kregoslup... niszcza cholernie. Ja mysle ze mloda musi dac sobie spokoj na jakis czas z tymi wszystkimi cwiczeniami.. tak cwiczyla ze nie dziwne ze ja boli, robiac dziennie po 100 brzuszkow nie wiem przez jaki okres czasu to po prostu sobie go zniszczyla.

Gość masakraaa432
Twoja ciotka juz dwano powina wyslac cie do doktora!! anie sluchac glupich wymowek!!

Gość Karolina a 1992
Matury poszły dobrze :D Powiem wam, ze ostatnio przestałam ćwiczyć i jakoś mniej boli... :) chociaż nadal jakoś tak schylić sie nie potrafie żebym nic nie czuła. Dalej nie jest tak jak kiedys że mnie nic nie bolało, mogłam soie robić co chcieć, bez porblemu... Kiedyś normalnie w dzień potrafiłam pojeździć z przerwami nawet 40 km. ale to rzadko, ze znajomymi :) Teraz po 2 km, wymiekłam bo nie mogłam wiecej . Jutro w poniedziałek idę do lekarza, . :)

Gość waio.lass
na to to tylko neurolog, np dr Szymański

Gość zespółempiro
Karolcia no i co????????????????????! miałaś być u lekarza? byłaś co powiedział?

Gość pytanie o terapie
mam pytanie odnośnie terapii fizykalnej Jumeiho , chodził ktos na zabiegi?

Gość pankrzysztof
Od 20 lat jestem kręgarzem i uważam że czasami sam masaż nie pomaga przy ostrych bólach, dlatego sam polecam swoim klientom różne dodatkowe metody, ostatnio natknalem się u jednej z klientek na rezonator biofotonowy i z tego co mi mówi to rezonator plus masaże i dopiero to daje jej całkowitą ulgę.

Gość I tak
Sam masaz to prawda,za mało,ale jak dodamy do niego akupresure to nie ma nic lepszego na kregosłupowe zmiany

Gość gość
od dawna dokucza mi kręgosłup lędźwiowy. Staram się nie brać za dużo leków, ale kiedy już nie mogę wytrzymać, to bardzo szybko ból uśmierza pyralgina

Gość Ametystka2
Jeśli macie dolegliwości ze stawami, kręgosłupem czy kolanami to polecam skonsultować się z profesjonalistami. Zajrzyjcie tutaj: http://www.rehabilitacje.org/ Miałam rozmiękczoną kość w kolanie, myślałam, ze może pomóc mi tylko przeszczep kolana, a tu taka niespodzianka. Krakowscy lekarze dali radę więc uważam, że są godni polecenia :)

Gość gość

Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie się do placówki rehabilitacyjnej, która zajmuje się rehabilitacją kręgosłupa. Jeżeli mieszkacie w Krakowie to polecam wam www.fizjomotus.pl Na nich można w pełni polegać.