Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto powie

Kto rodzil z ZZO?

Polecane posty

Gość kto powie

i jakie wrazenia macie z takiego porodu?pozytywne?ja mam niedlugo porod i chce koniecznie ZZO ale i tak sie obawiam bolu,jak bylo z wami?

Gość a ja miałam cesarkę
więc krocze nietknięte :D i bez urazów psychicznych :p

Gość a ja miałam sn
cięcie krocza, ból porodowy okrutny, ale już zapomniałam o bólu, a krocze nie stwarza problemów

Gość dwkldjefwio
ktos jeszcze mial znieczulenie?a nie cesarke lub cos takiego

Gość wiedźma telioga
ja miałam zzo, wspomnienia z porodu okropne- choć teraz to my slę wstecz z sentymentem, ale nieźle umęczona byłam. mi dali znieczulenie a po godz. chyba juz im się nie chciało ze mną męczyć więc podłączyli pod oxytocynę... leniom nie chciało się porodu odbierać pod znieczuleniem

Gość hyjhkjkljl
straszne!!!

1 poród miałam z z o ale mnie chyba żle znieczulili bo wszystko czułam drugi był bez bolało tak samo tylko krócej bo rodziłam tylko 3 godz przy 1 miałam nacinane krocze- masakrycznie bolało zszycie ból krocza tak do 2 tyg przy 1 porodzie rewelka bez nacięcia i peknięcia! bajka! pł godz po porodzie normalnie posżłmam do wc i pod prysznic :P

ja miałam epidural-to jest chyba to samo co zzo?podawane w kręgosłup?jestem zadowolona,poród ciężki ale znieczulenie w większej części porodu mi pomogło-najgorzej było na samym końcu ale stwierdziłam że jeśli zdecyduję się na 2 dziecko to również skorzystam z epiduralu ;)

też miałam to znieczulenie- ale przy cesarskim cięciu :) ale nawet jak był by to naturalny też bym się zdecydowała. Koleżanka która na dniach będzie rodzić była u swojej gin i wspomniała o obawach związanych ze znieczuleniem -że przestanie działać przy partych itd- powiedziała jej że nie ma dziś możliwości żeby przestało działać bo już od jakiegoś czasu znieczulenie jest dozowane na bieżąco!!

ja mialam przy drugim porodzie i bylo super, ulga niesamowita:) urodzilam szybciutko, bez problemow, krocza nie mialam nacinanego, ale tu gdzie mieszkam standardowo nie nacinaja

Gość onaaaaaff
z zzo polecam, miło wspominam , szybko i bez bolu

Gość kto powie
ja wlasnie chce epidural i mam pozniej sama sobie dawkowac takze to co piszecie to tylko pozytywne rzeczy o nim jak narazie i sie ciesze ze sie zdecydowalam na te znieczulenie

Gość grrrrrrr......
Ja mialam... i wlasnie tak jak Ty : najpierw dostalama jedna dawke a pozniej moglam sobie sama dozowac (czyli ewentualnie powtorzyc ale juz oczywiscie mniejsze dawki). Porod wspominam cudownie :) Goraco polecam !!

ja tez mialam epidural i dawkowalam sobie sama. wspominam bardzo dobrze. nic nie bolalo i nie bylam nacinana. minimalnie peklam i to poczulam ale nie byl to jakis wielki bol prawde mowiac. zszywanie tez nie bolalo bo dostalam dodatkowe znieczulenie miejscowe. w ogole porod wspominam bardzo milo i drugi jakby cos to tez chce z zzo.

Gość mama z irlandii
ja miałam epidural ale nie dawkowałam sobie sama jak inne dziewczyny piszą ale polecam znieczulenie choć ostatecznie poród zakończył się próżnociagiem niestety ze względu na to musieli mnie naciąć (nie miałam dodatkowego znieczulenia i tak nic nie czułam) to i tak polecam znieczulenie

Gość ekjfdewjfjrfijrjgf
polecam jak najbardziej szkoda ze w polsce to nie jest standart

Gość bgdbndegzbn
up

Gość kto powie
dziewczyny piszcie :)