Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość axenbrun

Ludzie ktorzy byli ponizani w szkole wiecej osiagaja w zyciu

Polecane posty

Gość axenbrun

ci ktorzy mieli zle dziecinstwo,byli bici,zastraszani, w szkole ponizani i nieakceptowani sa lepsi. Bardziej wrazliwi, osiagaja sukcesy zwlaszcza w tworczosci i biznesie. Przykladem jest wiele gwiazd ktore mialy okropna mlodosc.

Gość IMO13766
Ten temat nie skończy się dobrze dla autora...

Gość o bozeeee
no...chociazby tez z ich troje...michał wisniewski :O

Gość Zuzanna Ameliiia
Bzdura , na to nie ma recepty

Gość IMO13766
Zuziu - mam do Ciebie pytanie, bo widzę, że lubisz radzić ludziom na forum. Motylek czy bułeczka?! Jest to, dla mnie ważne.

Gość zxcvbnn
Kto chce osiągnąć sukces musi właśnie przejść drogę "from zero to hero". A z jakiego poziomu? Nie sądze żeby ci słabsi w dzieciństwie mieli do tego większe predyspozycje, chyba że negatywną motywację opartą na chęci odgryzienia się i udowodnienia że jest się kimś.

Gość Zuzanna Ameliiia
IMO - wielki brzydki motyl. Jeszcze cos chcesz wiedziec?

Gość Zuzanna Ameliiia
IMO - voila.

Gość Nie rozumiecie do końca
Są wrażliwi i lepsi nie dlatego, że ich poniżano, tylko ich poniżano właśnie dlatego, że byli wrażliwi, dobrze wychowani i mądrzejsi. A to dlatego, że leniom i tępakom nie chciało się nic robić, a w większosci przypadków po prostu nie potrafili czegoś napisać czy policzyć, więc zastraszali tych znacznie inteligentniejszych i dobrze się uczących, by dali im odpisać. A szło im to nie tak trudno, ponieważ takie osoby zazwyczaj jako dobrze wychowane i uprzejme, nie potrafiły odpysknąć i się bronić, bić, itd. Najbardziej dokucza takim osobom przez zwykłą zazdrośc i zawiść z obawy, że samemu okaże się być po prostu głupim i pustym.

Gość ale kogo to obchodzi
To nie takie proste odciąć się od przeszlości i próbować robić coś, mimo że nikt w Ciebie nie wierzy i każdy się wyśmiewa, poniża i depcze. Takie osoby mogą osiągnąć wiele jeżeli nie uwierzą tym, którzy nimi pomiatali i będą chcieli udowadnić im, że nie mają racji. Do tego potrzeba wiele sil i motywacji: ja im jeszcze pokarzę. To jest mozliwe pod warunkiem, że nie utraci się poczucia wlasnej wartości i jest to bardzo trudne.

Gość dauedos1485
Odwrotnie. Im czesciej i im bardziej byles ponizany w dziecinstwie, tym mniejsze prawdopodobienstwo, ze osiagniesz satysfakcjonujacy status spoleczny. Przykre to, ale prawdziwe.

Gość Zuzanna Ameliiia
Kazdy czlowiek wytwarza w sobie pewnego rodzaju mechanizmy obronne. To pozwala zaadoptowac sie do danej sytuacji. Te mechanizmy moga byc potem przydatne w walce o pozycje ale moga tez hamowac rozwoj. Bardzo wiele czynnikow na to wplywa.

Gość eeeeeeetamm
Część takich ludzi pogrąza sie jeszcze bardziej ,popada w alkoholizm, narkotyki ,choroby psychiczne ,nienawisc - np JA. A inni ,którzy przez lata kumulowali w sobie zle emocje w koncu przestaja się uzalac nad swoim losem i chcą pokazac ,że jednak są cos warci - moja przyjaciolka ze szkoly, razem byłysmy ''gnojone'' Ona sie wybiła , cieszy sie zyciem , ma faceta, przyjaciol ,pieniądze,stanowisko , niezaleznosc, urode. A ja nie potrafie i zyje wspomnieniami :O

Gość Zuzanna Ameliiia
Zycie wspomnieniami to forma uzaleznienia. Jesli w to wpadlas to trudno Ci bedzie zrobic krok naprzod.