Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda..../

Młoda rozwódka z dzieckiem ..-Juz zawsze będę sama?

Polecane posty

Gość spotkałam sie kiedys z creamem
ah, czyli ze ja jestem nienormalna, bo kiedys zaakceptowałam dzieciatego? :D haha, ale wy macie wyznaczniki "meskosci" i "nie bycia zdesperowanym". mam w dupie czy ktos ma dzieci czy nie, jak mi odpowiada to fajnie, a to ze sie zajmuje dziecmi które samodzielnie spłodził: jeszcze fajniej. facet zazwyczaj zaraz po zapłodnieniu sie zawija, i jest powszechnie uwazany za "bezdzietnego" (niezła partia!). kobita sama pije piwo którgo razem nawarzyli, poswieca sie i przez to jest dzietna (nie jest juz partia). ot taka logika przygłupa

Gość kepodirk
spotkałam sie kiedys z creamem "ale zdajesz sie tez sugerowac ze mezczyzna od czasów małpy nie wyewoluuował zbyt daleko?" to jest właśnie ewolucja - geny silniejszych wypierają słabszych. tego się nie zmieni "czyzby jedyna winna pojawienia sie dziecka była baba? " strzelasz powyżej mojej poprzeczki, bo nie rozumiem do czego pijesz "dla mnie zawsze facet podejmujacy takie "heroiczne wyzwania" typu akceptacja dziecka nieswojego bedzie bardziej meski niz skoksowany palant rozprzestrzeniajacy swoje geny na lewo i prawo bez zadnego poczucia odpowiedzialnosci" ale jednak to ten drugi jest preferowany jako biologiczny ojciec. dlaczego?sugerujesz, że kobiety wolą mieć dzieci z facetami mniej męskimi, czy może próbujesz kogoś urabiać;)?

Gość kepodirk
to nie jest logika przygłupa. kobieta chyba wie, z kim robi dziecko?

niestety nie, niejednokrotnie nie wie, bo faceci przezywaja rozmaite kryzysy i zaczynaja sie interesowac innymi panienkami. niestety zadna kobieta nie ma 100% pewnosci co do swojego faceta. i to ze jej nie ma nie czyni z niej jedynej winnej zaistniałej sytuacji. wybacz, ale strasznie upraszczasz i generalizujesz a z tego nigdy nie wychodzi nic dobrego ;) ja odkryłam w 24 roku zycia przypadkiem ze moj ojciec (przykładny i stateczny) zdradzał latami matke. i nie dziwie jej sie, ze nic nie zauwazyła, nikomu by chyba nie przyszło do głowy. poza tym wiem ilu przykładnych mężów z mojego otoczenia próbowało sie do mnie dobierac. a byli to niejednokrotnie faceci, o których całe otoczenie mówi ze sa przykładnymi ojcami i mezami a ich zony to szczesciary. jednym słowem usprawiedliwiasz meskie kretactwa i kłamstwa tym, ze to kobieta powinna byc detektywem i sie w pore zorientowac? i dlatego to ona ma ponosic konsekwencje? sory, ale cos nie ten teges.

regres, kojarzysz postac lurcha z rodziny adamsów?

Gość kepodirk
ostatni akapit, to tylko Twoje przeświadczenie. nikogo nie usprawiedliwiam. aczkolwiek faktem jest, że to kobieta powinna( i ponosi) konsekwencje w znacznie większym stopniu. tak, ona musi być bardziej czujna, bo to ona zostanie z dzieckiem, facet pojedzie w pizdu i tyle go widzieli. wiadomo, że jest masa facetów "z byle kim, byle do łóżka", znowu - natura i dlatego ona powinna staranniej dobierać kogo do tego łóżka wpuszcza. oczywiście powiesz, że równie dobrze facet powinien umieć się czasem pohamować, że to już nie czasy jaskiniowców. i będziesz mieć rację. tak samo jak będziesz mieć rację mówiąc, że istnieje cywilizacja, prawo i nie wolno kraść. tylko ktoś poniesie konsekwencję jak mu chatę obrobią, bo zostawił otwarte drzwi i pojechał na wakacje, bo nikt nie ma prawa go okraść. fajnie się z wami pisało. dobranoc

Gość kepodirk
bo UWIERZYŁ ŻE nikt nie ma prawa go okraść. - tak powinno być

no i o to chodziło. nareszcie napisałes jak człowiek. owszem, to wszystko prawda. cudownie, rozumiemy sie, ah i oh :) tylko ze uwzgledniajac to wszystko co napisałes nie uwazam po prostu, ze jak na kafe pisze dziewczyna której sie nie udało przewidziec ze to nieodpowiedni facet, to nalezy jej z tej okazji dokopywac, piszac ze ma to co sobie sama zrobiła i ze teraz kazdy facet ma prawo sie na nia wypiac, bo ona ma juz wystarczajaco przejebane (a jej facet wolny i zadowolony najczesciej). poniekad sama to sobie zrobiła, a poniekad zycie czesto z nas drwii w najdziwniejszych momentach. mi by facet z dzieckiem nie przeszkadzał (co udowodniłam, bo sie z takim spotykałam), i nie wyobrazam sobie olac kogos kto mi sie spodobał ze wzgledu na wiadomosc o dziecku. dzieci nie sa niczemu winne, i jak juz sa na swiecie, a samotny rodzic wykazuje na tyle odpowiedzialnosci ze sie nimi zajmuje, to nalezy dac mu za to plus a nie minus. i podtrzymuje swoja opinie, ze dla mnie facet akceptujacy cos takiego jest bardziej meski. jestem panna poki co, dzieci nie ma, wiec nie wmawiam nikomu nic dla swojej korzysci, po prostu tak to odbieram, kiedy sie dowiaduje ze facet wychowuje nie swoje dziecko, w jakis sposób rosnie w moich oczach. dla mnie to swiadczy o jego charakterze a nie ułomnosci. znam takich mezczyzn, i absolutnie nic im nie brakuje, a znam i cwaniaczków o poziomie ameby, którzy chca bezdzietnej dobrej w łóżku dziewicy :o ludzie sa różni, a ja sie opowiadam za traktowaniem kazdego przypadku jednostkowo. na pewno nie jest tak, ze samotne matki sa głupsze gorsze czy cokolwiek, tak samo mezczyzni je akceptuujacy. głupi sa ludzie generalizujacy takie rzeczy. dobranoc 🖐️

Gość śliczny kociak ale
którzy chca bezdzietnej dobrej w łóżku dziewicy" a co dziewica po kilku razach nie może się rozkręcić ? :O czy wszystkie nie-dziewice z kilkuletnim doświadczeniem są takie dobre ?

alez oczywiscie, ze moze :o przeciez nie o to chodzi w całej wypowiedzi...

Gość mariusz1234
Ja jestem mężczyzna który wzią sobie kobietę z 3letnim dzieckiem wzieliśmy ślub teraz mamy jeszcze 1,5 roczna córke i sie rozwodzimy. Teraz ona ma 2 dzieci kazde z innym.

Gość facet niezbyt przystojny
Poznałem kiedyś ładną rozwódkę z dzieckiem ale dała mi do zrozumienia że nie jestem w jej typie więc nie zawsze takie kobiety są zdecydowane na związek z byle kim :o

Gość Brrruuunetttttt29...
dla mnie zycie z rozwódka jest nie do pomyslenia !!

Gość tylko ślamazara
na poważnie zwiąże się z babką co ma dzieciaka inni biorą taką tylko na romans krótką zabawę:D Nie martwcie się kobiety:) jakaś ślamazara z wami będzie ,dużo jest takich:D

Gość Facet_46
,,tylko ślamazara na poważnie zwiąże się z babką co ma dzieciaka inni biorą taką tylko na romans krótką zabawę Nie martwcie się kobiety jakaś ślamazara z wami będzie ,dużo jest takich" Nie jestem ślamazarą i nigdy nie byłem. Moja żona była rozwódką z córką i nawet gdyby miała 7-mioro dzieci to i tak chciałbym spędzić z nią resztę życia.

Prawda jest brutalna- jak facet ma do wyboru 2 identyczne kobiety, z których jedna ma dziecko, a druga nie ma, to ZAWSZE wybierze kobietę bez dziecka. Zatem samotne matki muszą być po prostu 2 klasy lepsze od bezdzietnych konkurentek, żeby złowić kogoś ogarniętego. Niemniej jednak oferm i prawiczków nie brakuje, więc zawsze w ostateczności można zaatakować ten target.

Gość Facet_46
A w ogóle co to znaczy nie swoje dziecko? Córka jest moja (mimo,iż nie jestem jej biologicznym ojcem). Ja ją wychowałem, dbałem o nią etc . Kocham ją tak samo jak moje pozostałe dzieci.

Gość Facet_46
,,paninairo Prawda jest brutalna- jak facet ma do wyboru 2 identyczne kobiety, z których jedna ma dziecko, a druga nie ma, to ZAWSZE wybierze kobietę bez dziecka. " Guzik prawda. Ja miałem duży wybór tych ,,słodkich blondynek", a wybrałem ją, bo tak dyktowało mi serce. Czułem,że to miłość mego życia. I dziś z perspektywy czasu mogę powiedzieć,że wybrałem słusznie.

Gość Maria900000
Witam , moje małżeństwo dobrze się nie zaczęło a już się skończyło, trwało zaledwie 10 miesięcy , byłam z tym mężczyzną 4 lata kochaliśmy się ponad wszystko ! w Grudniu 2011 wzieliśmy ślub z wielką pompą :) a w styczniu zaszłam w ciążę , urodziłam pięknego zdrowego synka... Mój mąż w kwietniu pobił mnie kiedy byłam w ciąży , a za co? sama nie wiem , kłóciliśmy się ... później wybaczyłam ale to już nie było to samo... Kiedy urodziłam Jasia mój mąż odszedł , znalazł sobie dziewczyne " wyzwoloną " bez dziecka , długonogą brunetke bez dzieci ... stwierdził że nie jest gotowy na bycie Ojcem. 12.12 w końcu doczekam się rozwodu , dziecko nie ma Ojca a ja widze świat w ciemnych barwach, nie wychodze , z nikim się nie spotykam , gdyby nie dziecko nie wiem co bym zrobiła, ograniczam się tylko do wyjścia na zakupy po najpotrzebniejsze rzeczy dla Syna, a ja widze jak mój EX mąż szaleje po dyskotekach,imprezach... ( FB ) Mam 22 lata i zmarnowane życie , dziękuję Bogu że mam Syna bo bez niego bym umarła. Mimo wszystko nie potrafie o nim zapomnieć :-(

Gość tomek b
niema osob idealnych idz za glosem serca

Gość gość
sex przedślubny zawsze to kończy sie cierpieniem i dlatego nazwał to bóg grzechem