Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Liderka.

Ktoś wyjeżdża na zbiory za granicę?

Polecane posty

Jestem zainteresowana, mogłabym podjąć prace od początku czerwca, polecicie mi jakieś sprawdzone miejsca? Ile można zarobić? Jak to wygląda w praktyce wszystko? Wszelkie informacje będą dla mnie cenne.

Gość MriciousSWE
Nie wyglada to za ciekawie, srednio zarobisz 6000-7000zl na reke za 10h pracy 6 dni w tygodniu, co jest czystym wyzyskiem przez pracodawce :( Za tyle godzin w Szwecji powinnas dostac co najmniej 10 000 - 11 000zl na reke.

Miesięcznie tyle zarobię? Ile odejdzie na utrzymanie? Jakie warunki itd? W Polsce nie zarobię lepiej niestety.. I praca wcale nie w lepszych warunkach.. Mam doświadczenie w zbiorach wiśni, jabłek.. Nie boję się pracy, potrzebne mi są pieniądze..

Zbieram na dzienne studia, bardzo chciałabym je od tego roku rozpocząć, i wolałabym mieć odłożone pieniądze jakieś.. wiadomo.. Mieszkam 50km od Warszawy..

Wiem, że są jakieś potencjalne niebezpieczeństwa. Dlatego chciałabym sprawdzone miejsce.. I nie sama..

Gość vcvxcvxcvxcvxcvsr435435
jest pełno polskich biur sprawdzonych wystarczy wpisac w google daną firme i wyskoczą opinie :classic_cool:

Też wiem, że ludzie wyjeżdżają, chwalą sobie.. i wracają żywi:) Nie zawsze zadowoleni.. wiadomo, to ciężka praca.. jak to w rolnictwie.. O Holandii też słyszałam... W zasadzie to właśnie myślę o Holandii, Niemczech, Austrii.. Nie chcę nie wiadomo jakiej kasy.. ale na pewno uczciwości i ludzkich warunków! Ok, to kombinujmy. Ile masz lat, skad jesteś? Ja poszukam w necie informacji, oraz opinii... myśle, że najwyższa pora się zainteresowac tematem.. Mam maturę w tym roku, dlatego wyjazd u mnie dopiero po 24 maja..

Jestem ze Slaska i mam 23 lata.. Pracuje tylko do konca miesiaca , dlatego szukam pracy za granica. Wlasciwie najlepiej w tych krajach , ktore napisalas. Znalazlam duuuzo ofert w internecie , powysylalam Cv , a jutro zamierzam zadzwonic do tej ALDORY.

Brat byl w szklarni , przy zbiorze pomidorow na poczatku , ale pozniej ze wzgledu na bardzo dobry angielski zostal przeniesiony na maszyne pakujaca.. Innym razem byl przy ogorkach , w Londynie byl na budowie tez ale bardzo krotko. Najbardziej chwalil sobie pomidory , zarowno zbiory jak i maszyne pakujaca. Niestety u mnie z jezykiem dosyc cieniutko...

Skoro brat wyjechał i był zadowolony:) Ok, ja tez porozsyłam. Jesli ma ktoś coś pewnego, to proszę pisać:) Ja chętnie w ostatnich dniach maja wyjadę..

Gość nie jedź sama.......
niedawno w hiszpanii byłą afera że polki były molestowane seksualnie faceci wchodzili do damskich pryszniców i obserwowali nagie kobiety i filmowali je

Gość czarnaczammbbaa
cześć wam dziewczyny, też bym chciała wyjechać za granicę ale strasznie sie boje wiecie czego? mam 157cm wzrostu i jestem drobna :( ludzie jak ide szukac pracy czy czegokolwiek patrza na mnie z pogarda co ja wlasciwie tu robie że jestem jeszcze dziecko mimo że mam 24 lata wyglądam na 15:( dlatego nie chce jechać bo pewnie beda sie ze mnie smiali

Gość MriciousSWE
Dann soll du nach Deutschland fahren!!!

Gość baca z gór
no nie wiem ale ja jestem u rolnika od 17 lat i nie zarabiam wiecej jak 1100 -1300 euro,w sezonie jesienią 0k 1000euro,ale mam obiady i mieszkanie,nie ma tak dobrze by 2000 euro dali zarobić,powodzenia ale nie w niemczech 6 euro to rzadkość i wtedy 8 godzin pracy

E tam!:) Jeśli będą zarobki w zależności od wyników pracy to przecież postura nie ma nic do rzeczy:D Niech isę smieją..byleby zapłacili:)

Baca z gor.. no wlasnie jesli wiecej sie zarabia to trzeba zaplcic za jedzenie i mieszkanie.. wiec to wszystko wychodzi mniej wiecej tak samo a mozesz gdzies jakas prace polecic?

35426745 to mój numer, :) Jesli macie coś konkretnego to zapraszam. Właśnie, baaaardzo zalezy mi na dobrej opinii miejsca do którego pojadę, bez tego nie ma mowy o wyjeździe. Samej trochę strach, ale ja naprawde zdesperowana jestem...

Gość nie jedź sama.......
we włoszech polski były nawet gwałcone na plantacjach było jedno zgłoszenie ze kobeirta zostałą zgwałcona na oczach męża

Gość baca z gór
J a teraz pracuje w ok Hindelschaimu ,paliwa do auta też nie kupie, biore ile potrzebuje ,ale zaczynałem w belgi NEWLE, WASELARE 14 bkm za Gent kierunek Burge,w szklarni -pomidory ogórki.A możecie wklepać sobie firme Dubeco w Holandi tam zaczynać sie bedą jagody jeżyny,warunki godne domki ładne ,tam pracują ludzie w wiekszości z ok Łaskarzewa,ale i z całej polski zarobki dobre, kiedyś byłem tam w DUBEKO w miejscowości ROGGER /czyt Roher/,i rozmawiałem z kilkoma pracownikami,ale tam ze 2 lata temu zmieniły sie nr tel i nie mam aktualnych ,ale chcąc znajdziecie w necie,tam też prowadzą produkcje krzewów ,wiec praca jest caloroczna chetnie widziane rodziny .Szefowa jest pani Justynka,szef holender,Powodzenia