Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DFDFDKFKDFDF

MOJA MAMA MA CISNIENIE 140/90!!!BOJE SIE O NIA BARDZO!!CO ROBIC?

Polecane posty

Gość DFDFDKFKDFDF

jak obnizyc to cisnienie?

Gość kdidd9d9f
wysokie ma .moze miec zawal albo wylew

Gość herbatka z dziurawca
a powaznie - nie bój nic, ja takie miałam wielokrotnie i nic się mi nie stało - przede wszystkim zero kawy zero stresu herbatka z dziurawca albo jakieś ziółka na obniżenie ciśnienia, jeśli nie, to zwykla meliska, takie placebo i do łóżka. I kontrolować, czy ciśnienie nie wzrasta co pół godziny. Jak wzrośnie, dzwonic na pogotowie, dadzą jej tabletę jakąś lub zastrzyk. Jak spadnie - jutro do lekarza po jakieś leki na ciśnienie - i badania przede wszystkim.

Gość herbatka z dziurawca
jaki znowu zawał? To jest granica dopuszczalności ciśnienia wg obecnych norm - więc nie straszcie dziewczyny zawałem - poza tym zawał od wylewu się różni w sposób dość istotny. Lekarze od siedmiu boleści.

Gość ja na codzień mam wyższe
to normalne ciśnienie

Gość aha i achhhh
to jest normalne cisnienie, w górnych granicach

Gość dooooooooo kdidd9d9f
TO JEST WYSOKIE CISNIENIE KRETYNI!NORMALNE TO 120/80

Weź przestan. Tyle to sie ma jak sie lekko czor zdenerwuje człowiek. 180 bedzie to sie mozna martwić albo wiecej. Zreszta wazniejsze jest dolne cisnienie. Nie to górne. Nie rob paniki. Założe sie ze ty teraz masz ze 150. Ja mam około 170. Mierzyłen godzine temu. Zyje i jest gitara

Gość buraczekmaly
o matko boska a ja kiedys mialam 200/160 majac 17lat i jakos nie umarlam o losie!!!! za wrazliwa jestes !!!!

Gość to jest cisnienie graniczne
jednorazowy wzrost cisnienia do tych wartości to nic takiego, po kazdym wysiłku fizycznym mozemy takie miec nawet jesli jestesmy normalnie perfekcyjnie zdrowi. mama niech się położy, odpocznie, nie pije wiecej kawy i zmierzy cisnienie za godzinę. nic jej nie będzie.

Gość buraczekmaly
niech Twoja mama idzie do lekarza, on jej przepisze byc moze biosotal...on obniza cisnienie

Gość marta radom
moj ojciec mial w zeszlym tygoodniu te pierwsze 225! takiego czegos nie widzialam z zyciu

Gość aha i achhhh
kopiuj wklej, zlikwiduj spacje 120/80 to wzorcowe, 140/90 to górna granica normalnego cisnienia

Gość To nie jest wysokie ciśnienie
tylko w górnej granicy normy chyba że mama jest cukrzykiem. Tak, tak, jedyne dopuszczalne to 120/80:O

Gość DFDFDKFKDFDF
dZIEKI KOCHANI mAMA zazywala dzis leki na nadcisnienie bo od kilku lat zazywa wiec najgorsze ze leki zazyte rano a cisnienie takie wysokie ma:(:(masakra:( pojadła strasznie duzo u ciotkI WCZORAJ I KAWE PILA :( MYSLICIE ZE TO Z JEDZENIA/. ona dzis ledwo chodzi.ma ciagle odbijania i mdlosci i zawroty glowy i pelnosc w zoladku i cala watroba spuchnieta..:(masakra .i jeszcze to cisnienie.

Gość to jest cisnienie graniczne
nie tyle od jedzenia ile od tej wątroby. wątroba z kłopotami moze powodowac skoki ciśnienia jak najbardziej.

No to o czym my piszemy. Nie dba o dietę a problemy ma z ciśnieniem to jej sprawa. Niech odpocznie położy sie i zrobi dietke. Mysle ze sie przejadla tylko ale na wszelki wypadek mierz jej co jakis czas skoro jest chora. Wg mnie nie ma powodu do paniki. Kontrola dieta i zjebka że sobie folguje ;)

Gość DFDFDKFKDFDF
powaznie watroba powoduje skoki cisnienia chora?

jeśli mama ma nabrzmiałą wątrobę to może być właśnie przyczyna ciśnienia, mój tata ma chorą wątrobę i jak zje coś niewłaściwego to zaraz mu ciśnienie skacze, tak samo jak wypiję np alkohol, czasami ma nawet 170 to górne, jeśli mama ma przepisane leki na nadciśnienie to spokojnie niech weźmie tabletkę i za jakąś godzinkę powinno spaść

Gość plu s
tak tak pomoge tobie,twojej mamie potrzebny jest chlop i to nie do pilnowania loduwki a do barabara.

Gość DFDFDKFKDFDF
dziekuje kochani..martwie sie bo naprawde ona teraz lezy i ledwo zyje..

Gość kaśka.aaa
A cóż to za ciśnienie ?? Mój facet 28 lat wczoraj takie miał jak mu mierzyła i poszedł jeszcze na rower pojezdzić.

Gość kaśka.aaa
a poza tym przejadła się i nawet zdrowy człowiek po takim obżarstwie ma podniesione ciśnienie, plus kawa to robi swoje, niech weźmie coś na trawienie najlepszy raphacholin i sie uspokoi bo stres tylko podnosi ciśnienie, a na przyszłość niech tyle nie je. Ps. Gdyby miała wyższe niech zadzowni na pogotowie to jej doradzą co robić.

ma tylko troszeczke podwyższony, zwykły stres mójgł to spowodowac... Niech sobie w spokoju polezy, napije się meliski, wcale nie ma strasznego cisnenia...

Gość Lola1235468744
ja miałam 140/100 kiedy podczas wizyty domowej zamówionej z powodu przeziębienia zmierzył mi lekarz, i on powiedział coś w deseń: "O, to dolne trochę wysokie. Ale na razie nie ma potrzeby dawać leków, proszę się tylko obserwować i jak długo nie spadnie to wezwać mnie ponownie". I pyk. Ludzie, przestańcie. Moja koleżanka ma często nawet 160/100 lub górne nawet parę punktów wyżej i żyje. Więc bez paniki, 140/90 to jest górna granica NORMY, nie wróżcie babce od razu zawałów i innych... ja zalecam natychmiastowe odstawienie soli, kawy, alkoholu i papierosów. ale poza tym spokojne działanie zwalczające zwyżkę ciśnienia: starać się uspokoić i myśleć pozytywnie, zmienić dietę, czyli włączyć do niej polski (to ten różowy, nie biały!) czosnek i pieprz cayenne (w małej ilości). popijać lipę, dziurawiec i meliskę. takie ciśnienie w dzisiejszych codziennych czasach powinno być ustalone jako norma, a nie 120/80.

Gość michun
A o wszystkim w tym chodzi? Opowiadam O zyski koncernów farmaceutycznych, które "lobbują" na rzecz ciągłego obniżenia norm. Niższe normy, więcej chorych i oczywiście większe zyski dla lekarzy i koncernów farmaceutycznych i aptek. Skomplikowane?!Cukrzyk. "ciśnieniowiec", "cholesterowiec"" to dozgonny pacjent (vide: klient) aptek. Czy przypadkiem jest fakt, że doszło do takiego absurdu, że dosłownie obok siebie są dwie , a nawet i trzy apteki, a reklama w TV to jedna WIELKA PROMOCJA LEKÓW BEZ RECEPTY I SUPELMENTÓW DIETY. Zamiast magistra farmacji kogo najczęściej spotkacie? Założę się o każde pieniądze, że najpewniej będzie to technik farmacji, którego jedynym zadaniem jest sprzedaż leków i promowanie "BADZIEWIA" pt. suplementy diety, leki OTC (bez recepty).

Gość gość
Stary watek. To NORMALNE, lekko podwyzszone cisnienie. Nic sie nie dzieje.