Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vedortav

Płacicie swoim rodzicom za obiad? i jeśli tak to ile?

Polecane posty

Gość vedortav

i ile macie lat i ile zarabiacie , ja np. mam 20 lat nie zarabiam ale dostaję 90 zł kieszonkowego na miesiąc i płacę za obiady po 7 zł

Gość sdfsdfsdfs
wez napisz po polski bo nie rozumiem.!!

Gość graaaaaaaaaaaaaaaaaza
A moi biorą tylko 3 zł :) Ale może to dlatego, że codziennie są ziemniaki, więc szaleństwa nie ma.

Gość stirex
"nie zarabiam ale dostaję 90 zł kieszonkowego na miesiąc i płacę za obiady po 7 zł " to skąd bierzesz pozostałe 120 zeta? :D

Gość ja zarabiam najniższą krjową
Płacę 1,50 za zupę i 6-10 zł za drugie danie (w zależności od tego co jest podane). Czasem mam fuksa, jeśli coś zostanie niedojedzone, to mogę zjeść to nazajutrz za pół ceny.

Gość vedortav
w ciągu miesiaca nie jem tylko w weekendy i tylko jak pamiętam to placę też nie ma rewelacji ale zawsze zjem do syta

Gość wszyscy sa szczesliwi
ale po co płacicie i dlaczego

Gość Hazarrdzista.
devolaj + ziemniaki + zestaw surówek - 12zł schabowy + ziemniaki + surowka 9 zl Kawa sypana - 3 zł herbata - 2.5 zł.

Gość ja zarabiam najniższą krjo
To ty jesteś dziwna, że nie widzisz nic złego w żerowaniu na własnych rodzicach jak jakiś pasożyt. Mysłisz że obiady są za darmo? Rodzice muszą na nie ciężko harować i to wstyd, żeby dorosła dziewucha, która ma na kosmetyki i papierosy i je jak dorosły nie dokładała się do wspólnego obiadu.

Gość cvdfvbftgrbrba
U mnie się płaciło 1zł za zupę i ok. 5zł za drugie, w zalezności od tego czy było z mięsem czy bez. Do tego 1,50zł za kompot. jak obiad był lepszy, bo np. niedziela albo święto, to płaciłam 15zł za całosć.

Gość u mnie 20 zł za obiad
ale to dlatego, że mama kupuje produkty tylko z farm ekologicznych.

Gość dvadafvgdgv
prowo debile

Gość ja zarabian najniższą krajową
Wiesz - opłata za prąd, czynsz itp. to swoją drogą, ale to co mówisz - tzn. dać np. 300 zł z pensji raz w miesiącu jest mało praktyczne np. u mnie: bo w zależności od tego na którą zmianę mam do pracy jem obiad w domu lub w stołówce zakładowej. A kiedy rozliczam się indywidualnie to płacę tylko za te obiady, które faktycznie zjem. I tak jest to duża pomoc ze strony rodziców - bo na mieście obiad kosztuje drożej.

jaja sobie robicie prawda? Rozumiem dać miesięcznie kwotę np 300zł czy ileś na samo wyżywienie ale żeby się rozliczać po złotówce z każdego talerza zupy to albo jesteście nienormalni albo ja mam Boskich rodziców;) mnie by było tak wstyd na miejscu waszych rodziców no ale ok;) A macie cennik taki wydrukowany czy ustalacie na miejscu:D:D:D

Gość jak sie juz robi dzieciaki
lazi z brzuchem i meczy tyle miesiecy ze ani stac ani polozyc sie nie da, potem sie karmi, przewija, opiekuje to przeciez trzeba cos z tego miec, nie? myslicie ze dzieci sie robi bo tak sie chce? dzieci to biznes dla wszystkich innych poczawszy od panstwa po sklepy z ciuchami dla dzieci i mlodziezy wiec dlaczego nie dla rodzicow, ktorzy sie potem z nimi uzeraja?? a ze sie nikt dzieci nie pytal o to czy chca tu w ogole zyc? coz, zycie sux

Gość urocza czarownicaa
jedna i ta sama osoba ppisze o tym placenie.gosciu sam sobie temat nakreca

Gość zieniaassas
Ja place za zupe 2zl a za drugie 4zl ,czasem dam napiwek jak jest deser np. kisiel lub budyn

Gość i tak powiem...
napiwek :D

Gość zdrowieeeeee
heeehheee pierwsze slysze zeby u kogos w domu byl cennik za obiady. owszem dokladac sie tak ogolnie miesiecznie jakas kwota to rozumiem ale tak sie wyliczac to szok. u mnie zawsze w domu mowia ze jak sie 3 osoby wyzywia to i dla tej 4 starczy

Gość tersus
Płacicie przelewem, gotówką ?

Gość up upppp uppup
To ile kto płaci?

Gość nie raczej nir eirm
ten temat to jakaś patologia :P

Gość aaajjj zajechało patologią
jak chuj :O :O :O :O :O :O

Gość my płacimy 600 zł miesiecznie
za obiady, które gotuje teściowa. Obydwoje pracujemy do 17, w domu jesteśmy ok 17.40, codziennie czeka na nas ciepły obiad. Teściowie są już na emeryturze, gotują dla siebie, a przy okazji i nas pożywią. Pozostałe posiłki, kawę, używki kupujemy sami i spożywamy we własnych 4 ścianach.

Gość ja płaciłam 20 zł za tydzień
Hurtowo :) Ale wyprowadziłam się z domu w 2001 r. - ceny żywności znacznie poszły w górę. Kurczę, na codzień się tego nie widzi, a z perspektywy raptem paru lat różnica ogromna. Co będzie kiedy moje dziecko podrośnie?