nadia35 0 Napisano Kwiecień 25, 2011 Na sam początek chciałabym prosić o szczerze i normalne odpowiedzi. Otóż, biorę tabletki Yaz (24 + 4) bez tygodniowej przerwy. W czwartek około 23 wzięłam tabletkę, a około godziny 1 w nocy uprawiałam seks. Jednak następnego dnia, czyli w piątek wyjechałam i zapomniałam wziąć ze sobą tabletek (wiem, głupota..), więc przez 4 dni ich nie brałam. Gdy się zorientowałam, przestraszyłam się, że mogę być w ciąży, czy jest duże ryzyko? Czy też tabletka brana w czwartek "chroniła" mnie przed ciążą, jeśli przez kolejne 4 dni nie brałam ich, a odbył się stosunek w piątek? Nie mam tutaj dostępu do ginekologa, więc nie mam nawet, jak iść. Mam również pytanie, jak brać dalej tabletki? Zażyć te pominięte, czy też zrobić przerwę (ilu dniową, jeśli tak) i rozpocząć nowe opakowanie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rosy3 Napisano Kwiecień 25, 2011 Generalnie szansa jest duża. Bo przez 4 dni nie brałaś tabletek więc mogła Ci się odblokować owulacja. Biorąc pod uwagę że plemniki żyją do 3-5 dni to szansa jest mega duża... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach