Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyatnieeee

w jakim wieku trzeba urodzic by byc starą matką?

Polecane posty

Gość kobieta sprawiedliwa
wiek matki, która kocha swoje dziecko jest bez znaczenia, znaczenie jest tylko pod względem sił na wychowanie dziecka, im młodsza matka, tym więcej ma energii(nie przeczę, że są wyjątki). karolajna 109 - zgadzam się z Tobą, młoda matka może przedwcześnie umrzeć i dziecko zostanie samo

Gość po 35 tce
no właśnie nie wiem jak to w słowa ubrać, bo to takie moje subiektywne odczucie.... po prostu wydaje mi się, że gdy się przekroczy 35 lat i rodzi się pierwsze dziecko- dopiero zakłada się rodzinę to już nie jest taka młoda mama i tyle(ja zawsze uważałam, ze najlepiej jest urodzić w wieku 21-23 lat- sama urodziłam mając 25 lat i uważam, ze to późnawo), ale naturalnie każdy ma prawo zostać rodzicem wtedy kiedy chce i wtedy kiedy już mu się uda, bo różnie życie się układa. napisałam co napisałam bo tak brzmiało pytanie i tyle

tez uwazam ze po 35, a ja jestem aż nazbyt mloda mamą, urodzilam pierwsze dziecko w wieku 20 lat...

Ja mam dwoje dzieci. Pierwsze urodziłam gdy miałam 19 lat a drugie gdy miałam 34 lata. Więc jak widzicie duża róznica. Z doświadczenia powiem tak pierwsze urodziłam za wcześnie tego jestem pewna choc starałam sie jak umiałam sprostac roli matki, ale uciekła mi młodosc na wychowywaniu dziecka. Miałam taki uraz do macierzyństwa że potrzebowałam 15 lat na to aby zdecydowac sie na kolejna ciążę. I tu powiem tak - byłam pewna że chce dziecka, byłam doświadczona dojrzała aby miec drugie dziecko. I z mojego doświadczenia uważam że wiek 19 to napewno za wcześnie ale i 34 lata to tez nie jest dobry wiek na dziecko.Dziewcko powinno sie miec ok 25-30 roku zycia wtedy człowiek ma w sobie więcej życia energii