Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkami111

testy na alergie

Polecane posty

Gość malutkami111

Witam was moi drodzy :) jakiś czas [ ok 2 lata ] temu miałam robione testy na alergie, jednak z wlasnej glupoty nie podjelam od razu odczulania .. ;/. Mam pytanko, ile takie testy sa wazne? czy powinnam je powtorzyc?

Gość zjedz czekoladę i popij
nie to że ważne :O ale warto, bo czasem jest tak że uczulenie mija z wiekiem, czasem nowe rzeczy dochodzą. a odczulanie nie ma najmniejszego sensu, trwa długo a nie masz żadnej gwaracji skuteczności, u nielicznych tak naprawdę działa. najlepszy lek na alergię to unikanie alergenu. a testy to polecam od razu z krwii, nie skórne, bo one nie są miarodajne.

Gość malutkami111
wiem, ze najlepsze jest unikanie.. ale ja mam uczulenie na białko.. a białko jest praktycznie w każdym produkcie i wgl jest niezbędne do życia, jednak wiekszosc owoców na które jestem uczulona to unikam. Wlasnie ja mialam robione testy skorne i faktem jest , ze wykryło mi tylko pyłki a pokarmowych praktycznie wiekszosci mi nie wykrylo.. Mowisz, ze odczulanie nie zawsze pomaga, bylas moze odczulana? bo gleboko sie nad tym zastanawiam czy to ma wgl jakis sens czy to nie jest wyrzucanie pieniedzy w bloto..