Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olllggaa

Jakie studia trzeba skonczyc zeby pracowac w US ??

Polecane posty

Gość olllggaa

J.W.

Gość najlepiej prawo,administrację
lub ekonomię

Gość saem głupie pindy
rachunkowośc i finanse, ekonomia, administracja. A najlepiej miec kogos w rodzinie, kto ci zalatwi prace :P

Gość i tak powiem...
Wyższa Szkoła Kumoterstwa i Znajomości

Gość Kate Middleton i książe Willia
w urzedzie statystycznym? socjhologie chyba a

Gość olllggaa
chodziło mi o Unajted Steytes matoły, o Stany

Gość olllggaa
hehe dobry podszyw

Gość fx2fx
najlepiej żadnych

Gość yjytj
Wyższa Szkoła Kumoterstwa :D haha

Gość Bo nie masz znajomości
dlatego jakie byś studia nie skończyła to bez znajomości i tak tam pracy nie dostaniesz. Tak naprawdę to na zwykłego referenta w US wystarczy średnie wykształcenie obojętnie jakie może być ogóle albo jakiekolwiek bo jeżeli masz znajomości to zatrudnią cię ze średnim i wierz mi jakbyś nawet miała skończoną ekonomię i stanęła do konkursu na stanowisko referenta ale nie miała znajomości i starał by się o to stanowisko powiedzmy ktoś z wykształceniem średnim ogólnym ale za to mający kogoś znajomego w tym urzędzie kto go zaproteguje to i tak tej pracy byś nie dostała nawet mając wyższe bo dostała by ją ta osoba ze średnim co ma znajomości w tym urzędzie. Takie są realia a konkursy są robione bo jest taki wymóg a już z góry wiadomo kogo zatrudnią na wolny etat.

Gość ankieter netowy
dokładnie tak. Mój znajomy dostał w ten sposób pracę w sądzie jako informatyk. Był konkurs, ludzie się wygłupiali i przychodzili na rozmowy kwalifikacyjne, wszyscy kandydaci robili jakieś tam testy i tak dalej. A i tak było wiadomo, że on tą pracę dostanie. On już wiedział, że dostanie tą pracę 4 miesiące wcześniej, bo jego poprzednik szedł na emeryturę i było dawno ustalone, że on idzie na jego miejsce. A dlaczego? A bo mamusia mojego znajomego pracuje w sądzie od 30 lat.... no comments.... Tylko dla formalności zrobili konkurs, żeby była podkładka, że wszystko jest legalnie. Tak się dostaje pracę w urzędach i budżetówce. To samo jest w ZUS czy gdzie indziej.