Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maire claire

wpadka a rodzina

Polecane posty

Gość maire claire

Mam 21 lat i jestem w 4 m-cu ciazy. Ukrywalam to, bo balam sie, gdyz moja rodzina nie za bardzo akceptuje mojego partnera za pewna sytuacje z przeszlosci (ale teraz miedzy nami juz jest wszystko normalnie) + dochodzi jeszcze pietno "idealnej" siostry, u ktorej wszystko bylo poukladane od poczatku do konca. Matka jest w szoku, probowalam wybadac reakcje siostry "co by było, gdyby...", ale rowniez niezbyt przychylnie sie odniosla. Jedynie moze ojciec by nie jeczal nad rozlanym mlekiem. Nie jestesmy jeszcze w najgorszej sytuacji, moj chlopak ma stala prace, na dodatek chce isc od wrzesnia zaocznie do szkoly, z czego bedzie dostawal dodatkowo rente rodzinna. Ja w tym roku koncze studia licencjackie, magisterskie chcialabym rozpoczac, bo do pracy poki co z malutkim dzieckiem nie moglabym isc, a dostawalabym stypendium za dobre wyniki w tym roku. Jest mi ciezko psychicznie wlasciwie przez rodzine i boje sie, ze bede traktowana jak ktos drugiej kategorii :/ Moze podpowiecie mi, jak mozna to wszystko zalagodzic, przeciez ludzie miewaja jeszcze wieksze trudnosci, np w wieku nastoletnim, bez skonczonej szkoly itp. A czuje, ze wlasnie w ten sposob bede traktowana

Gość jewyebncf
ja miałam 19 lat, rodzice dowiedzieli się ode mnie na końcu, teraz mówią, że gdyby nie ta kruszynka to pewnie by zwariowali z nudów.

Gość maire claire
A byli zli na poczatku ? Kiedy im minelo ?

Gość hufgw8ahyfqugu
nie przejmuj się rodziną, przecież ich komentarze nic nie zmienią, pomyś o maleństwie, musisz mu zapewnic odpowiednie warunki,a jestem pewna,ze jak mama Twoja zobaczy Maluszka to bedzie zabierała na spacerki i pomagała Ci w opiece nad nim a siostrze przejdzie:-) Z tego co piszesz już widać ,ze siostra trektuje wszystko z wyższoscią, wiec dziuś nic nie zmieni ,pogadają i przestaną, teraz mam taką rodzinę, mam 20 lat, nie raz bałam się ,ze wpadłam a np wczoraj usłyszałam od Cioci: trzymaj dziewictwo do ślubu. Moja rodzina by mnie paluchami wytykała, no moze rodzice nie ale ciotka taka specyficzna bliska namieszałaby nieżle

Gość hufgw8ahyfqugu
przepraszam za błedy, pisałam na "szybkosci"

Gość ja wpadlam w 17 lat
i moi rodzice tegonie zaakceptowali więc wyprowadziąłm się z chłopakiem, szkołę zuciłam by opiekowac się małym, ale jak facet odszedł to wróciłam do rodzicuff

Gość maire claire
Kurcze chyba najgorsze jest to, ze dalej maja o moim chlopaku zle zdanie, a od kiedy dowiedzial sie o ciazy wydoroslal, wspiera mnie, cieszy sie z tego dziecka. Ale reszta bedzie miala w glowie tylko jeden kretynski czyn i pojawi sie masa plotek, nawet nie wnikajac w to jakie naprawde panuja miedzy nami stosunki

tez tak uwazam :) moze jak bedziesz w ciazy to jeszcze beda cos tam smęcic ale pozniej ie zakochaja w tym malym malentwie :) moja tesciowa jak sie dowiedziala ze jej ukochany synalek bedzie tata to dostala sraczki :P