Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguaaa22

Czy w wodzie można zajść w ciążę podczas uprawiania sexu

Polecane posty

Gość aguaaa22

Mam pytanie cz podczas stosunku w wodzie można zajść w ciążę jeśli mężczyzna nie wytrysną w tobie ale sex był uprawiany bez zabezpieczenia, oraz 3 dni przed menstruacją ale to nigdy nie wiadomo kiedy ma się dni płodne, ale kiedyś słyszałam że przed menstruacją nie ma się zazwyczaj dni płodnych jak sądzicie?

boszzzzz... w wodzie czy nie w wodzie na 3 dni przed menstruacją nikt nie miał nie ma i nie będzie miał dni płodnych!

Gość nzbxvc
jesli nie wytrysnął to jak wiatr posiał?

3 dni przed menstruacją nie ma się dni płodnych, ale nigdy nie wiadomo kiedy ta menstruacja się pojawi.

Perwersja - to musiałaby się nieźle ta menstruacja spóźnić żeby zajść w ciążę.... o dobrych 7-8 dni...

Może się opóźnić i o kilka tygodni. Opierając się tylko na wyliczeniach pewności nie ma się nigdy.

Gość autorko....
najpierw to nalezy sie przez kilka cykli obserwowac, by ustalic jego czas trwania, poobserwowac sluz, zmieniajaca sie temp.ciala - wtedy bedziesz potrafila (mniej wiecej) przewidziec owulacje, a z nia, dni plodne. A jeszcze lepiej - po tym wszystkim pojsc do ginekologa, przebadac sie i dopytac, czego nie wiesz, czy tez nie rozumiesz, ...i dopiero wtedy brac sie za seks ;) tak jest duuuuuzo bezpieczniej. Nie mowiac o tym, ze dopoki nie masz stalego partnera, ktoremu ufasz i jestes pewna, ze nie bzyka sie rownolegle z trzema innymi, ZAWSZE stosuj prezerwatywe! Nie daj sie uspic zapewnieniom "na pewno jestem zdrowy, a w gumce to nic nie czuje". Chyba, ze chcesz wyladowac w poradni wenerologicznej...

Gość aguaaa22
a o stosunku przerywanym słyszałyście?

Gość autorko....
taaaaa, ze jest metoda, ale nie antykoncepcyjna, a na nerwice seksualna :P

Gość aguaaa22
@autoro... na szczęście z tym partnerem jestem już 3 lata wiec jestem jego pewna ale w ciąży nie chciała bym być w tak młodym wieku jak 22 lata bo wiadomo jak u nas w Polsce ciężko w pracy a dopiero co skończyłam studia znaczy licencjat ;p

Jeśli nie chcesz być w ciąży to poczytaj o antykoncepcji, a nie polegaj na "chyba wtedy nie ma dni płodnych" + stosunek przerywany.

Gość autorko....
uuuuu, bylam przekonana, ze pisze z licealistka. A kobieta 22-letnia powinna wiedziec co nieco o antykoncepcji...

Gość aguaaa22
powiem tak wszystko się wie i jest się pewien ale jak przychodzi co do czego człowiek głupieje i nic wtedy nie wie ;p a z reszta to mój 1 partner sexualny i uprawiamy sex od ok 1 roku zawsze uważamy i stosujemy prezerwatywy ale po prostu poniosło nas tym razem ;p;p

Gość autorko....
dziewczyno - marsz do lekarza! To raz. Przebadaj sie, zrob cytologie (odkad wspolzyjesz powinnas to robic regularnie). Sprawdz, czy nie ma przeciwskazan do antykoncepcji hormonalnej (to chyba najlepsza metoda dla kobiet, ktore jeszcze nie rodzily). Jezeli nie masz problemow z cisnieniem, migrenami, w rodzinie nie bylo raka, zakrzepicy itp.mozesz stosowac te metode. A jesli nie, lekarz pomoze dobrac odpowiednia metode dla Ciebie. Stosunek przerywany to zadna metoda. Chyba, ze lubisz sie co miesiac denerwowac czekajac na okres...

Gość aguaaa22
jak najbardziej cytologie robiłam a niestety tabletek nie mogę stosować hormonalnych z powodów moich braków w organizmie magnezu i żelaza bo mój organizm nie przyswaja i muszę jeździć dożylnie :/ a jeśli dowaliła bym jeszcze tabletkami jak to pani ginekolog z krakowa powiedziała mój organizm by był na wykończeniu..

Tak na prawdę nigdy nie ma 100% pewności i zabezpieczenia. Warto dobrze dobrać metodę antykoncepcji, aby razem z partnerem móc czerpać przyjemność z seksu.

Naprawdę :( Chyba napiszę do tego Liderina, żeby zmienili doradców na lepiej wykształconych. :p

perwersja co sie czepilas doradce:) przeciez nie podal nieprawdy a ze nic konkretnego to tez nie ma sie co dziwic, bardzo odpowiedzialnie jak na porade z pobieznych opisow, brak badan, wynikow itd. dziewczyna sama nie bardzo zorientowana z takim pytaniem w dodatku nie wie ze nawet gdyby jej partner trysnal dopiero 3 dni pozniej to ona i tak moze byc w ciazy bo w wynilu podniecenia moglo u niego dojsc do wyplyniecia plynu lubrykcyjnego ktory moze przenosic sladowe ilosci nasienia i gdy doszlo do penetracji chocby we wodzie to ona mogla zajsc chocby nawet gdyby to mialo miejsce w czasie okresu, bo i takie rozregulowania sie zdazaja, a moze zajsc w ciaze nawet dziewczyna ktora nie miala jeszcze okresu, bo mogla miec wlasnie pierwsza owulacje ktora poprzedza okres, wiec nic nie jest pewne. my mozemy sobie pisac co chcemy a doradca reprezentuje marke i nie wypada aby udzielal profesjonalnych i wyczerpujacych rad bez wnikliwego rozeznania i badan konkretnego przypadku. fakt ze jego rady w tym przypadku o kant rozbic ale nie szkodza, moze faktycznie ktos da sie zasugerowac i pojdzie do lekarza ktore rozwiaze jego problem zeby nie musial w strachu forum wertowac no i JEST REKLAMA

Gość Perwersja na wylocie
Naprawdę pisze się razem. 😴 🖐️

Gość z szaconkiem proszę do pana
po lodziku z połykiem, plemniki z żołądka razem z krwią, płyną do jajników i zapładniają wszystkie jajeczka, i taka kobieta, po połyku do klimakterium musi podpaski po okresie zanosić do koscioła, bo to życie poczęte.

naprawde piszemy lacznie...nie rozumiem o co chodzi? Chyba, ze ktos na (gazete) "Prawde" kladzie sledzia, wtedy rozlacznie :P

Gość hjkjkjkhhk
"plastry i zastrzyki" Co się tak uczepiłaś tych hormonów. Taka prawda, że teraz każdemu je zapiszą, a potem płacz. Rób co chcesz, ale nie baw się życiem innych. Jak jest ryzyko to się nie bierze. Co z tego, że ktoś w ciążę nie zajdzie jak np. wytną kobiecie pierś i potem kompleksy do końca życia. Pomyśl trochę...

Gość do arm77777
Nie panikuj. Wszędzie widzisz ciążę, a tak naprawdę zajść na przerywanym nie jest tak łatwo. Znam dziewczynę co była na tabletkach i zaszła. Jak masz pecha to żadna metoda ci nie pomoże. Przerywany to jest przynajmniej zdrowa metoda. A jak zajdzie to zawsze można usunąć. Pewnie, że trzeba kasy, nie ma co się bać na zapas.

Gość autorko....
Nie nastawiam sie na hormony, tylko wymieniam dostepne metody. O naturalnych (badanie cyklu) pisalam na poczatku. Nie moja wina, ze pozostale sa zawsze jakas ingerencja w organizm. Glupia prezerwatywa moze szkodzic, gdy kobieta ma uczulenie na lateks, czy srodek plemnikobojczy. O tym, ze hormony bierze sie pod kontrola lekarza tez pisalam. A rakiem nie strasz, bo prawda jest taka, ze ryzyko wystapienia jednego podczas kuracji hormonalnej rosnie o kilka procent, a innego o tyle samo spada. Plus jest taki, ze kobieta przyjmujaca hormony bada sie regularnie (bo musi pojsc po recepte), a przy okazji wychodza na jaw wszelkie nieprawidlowosci. Ile kobiet stosujacych naturalne metody calymi latami nie wykonuje nawet glupiej cytologii, a gdy sie okazuje, ze jednak zdrowa nie jest, usuwana musi byc cala macica, o ile w ogole zdazy sie jej uratowac zycie. Ale coz...lepiej uwazac, ze rak szyjki macicy dopada tylko te na hormonach... Co do "zdrowej"metody stosunkow przerywanych, to sa one powodem nerwic seksualnych i powodow trudnosci w osiagnieciu orgazmu. Poczytaj troche, doksztalc sie, a potem sie wypowiadaj...

Gość autorko....
"jak zajdzie, zawsze mozna usunac" ...coz...pozostawie to bez komentarza

naturalne metody anty.... najbardziej sprzyjaja posiadaniu potomstwa, chyba ze jest to wstrzemiezliwosc:] takie jest moje zdanie p.s. pisalem glownie do perwersji zeby sie liderina nie czepiala, chlop w pracy a robota jak robota, trza reklamowac (inteligentnie) to sie stara