Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara563

novynette i okres

Polecane posty

Gość sara563

Brałam tabletki novynette i cały czas miałam plamienia kazdego dnia. Gdy skonczyłam je brać 22 dnia plamienia praktycznie nie było, kochałam sie wtedy z chlopakiem. Okres dostalam 23 dnia. Jak sądzicie czy moglo dojsc do zapłodnienia? Tego 22 dnia gdy powinnam dostac okres a dostałam 23 dnia.

Gość sara563
?????????????????

Gość Zaraz bede...
A dlaczego powinnas dostac okresu 22?

Gość sara563
okres powinnam dostac po 21 dniach poniewaz brałam tabletki, a dostałam go po 23 dniach.

Gość SiekieraMotykaaa12
a od jak dawna bierzesz tabsy?

Gość sara563
to było pierwsze opakowanie i juz wiecej nie mam zamiaru ich brac:/

Gość SiekieraMotykaaa12
Wątpie zebys była w ciązy,. Ja biore novynette i jestem zadowolona. No ale kazdy organizm inaczej przyjmuje hormony.

Gość sara563
tez tak myslałam jednak wolałam sie upewnic, pierwszy raz zdarzyło mi sie cos takiego.

po tabletkach krwawienia nie dostaje sie zaraz na drugi dzien po skonczeniu opakowania, tylko często po paru dniach dopiero plamienia przez całe opakowanie + ten "okres" który dostałaś to wszystko wynik hormonów, a nie prawdziwy okres nawet, tylko wywołany sztucznie odstawieniem tabletek raczej w ciąży nie bedziesz, ale zabezpieczona juz nie byłaś, antykoncepcja była do dnia wzięcia ostatniej tabletki, ale owulacja Ci sie tak od razu nie odblokuje i mysle, ze zagrożenia nie ma, zanim bedziesz znow płodna to plemniki dawno wymrą i ciąży nie bedzie jesli postanowiłas zrezygnowac z tabletek ze względu na te plamienia przy pierwszym opakowaniu to bez sensu bo takie plamienia to bardzo częsty objaw na początku brania hormonów, przy drugim opakowaniu juz by było ok, 90% dziewczyn tak ma na samym początku

Gość SiekieraMotykaaa12
Ja miałam plamienia ok 2 msc potem znikły i mam juz spokoj.

Gość sara563
to plamienie bylo dość denerwujące jednak bralam te tabletki by nie mieć takich bół miesiączkowych(a zabezpieczenie przy okazji) tabletki nie pomogły więc nie ma sensu juz ich brać dzięki za odpowiedz;)

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
:o :o :o :o :o Brak słów :)