Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia z opola

Do pań - akceptujecie swoje ciała?

Polecane posty

Gość kasia z opola

Ja na przykład przytyłam ostatnio 5 kg. Wcześniej miałam niedowagę a teraz moje BMI mieści się w normie, ale mi jest z tym źle. Co prawda dalej wchodzę w najmniejsze rozmiary, ale jeśli jeszcze przytyję to tak nie będzie. I w związku z tym moje pytanie? Czy akceptujecie swoją figurę? Nie mówię tu o paniach z nadwagą. A jeśli się akceptujecie to jak Wam się to udaje? Podziwiam kobiety, które wchodząc do sklepu potrafią powiedzieć " Przymierzę rozmiar 36, bo 34 będzie za ciasna". Niepewnie się czuję kiedy 32 leży na mnie źle. Mam jakiś taki okropny wewnętrzny przymus, żeby się w ten rozmiar mieścić. Jak się nie mieszczę, znaczy że coś jest nie tak. Chciałabym móc zaakceptować się jeśli w przyszłości będę ważyła więcej. Żebym mogła sobie powiedzieć - noszę 36, no i co z tego? I żebym nie miała tej maniakalnej potrzeby zmiany swojej figury na chudszą...

akceptuje siebie, i bardzo siebie kocham nawet jakbym się roztyła w tyłku, to różnicy by mi to nie robiło. Nie wiem o co ten cały ruch z odchudzaniami...

Gość kasia z opola
I bardzo Ci tego życzę, żebyś nigdy nie poznała jak to jest, kiedy figura przestaje się podobać i trzeba zacząć błędne dietetyczne koło...Naprawdę podziwiam, że masz takie podejście do siebie, też tak chcę :(

no nie za bardzo tez mi sie przytylo z 7 kg,ale od dzisiaj postanowienie dieta ryz i ryba

Gość akurat to o czym piszesz
to się nazywa anoreksja Za wszelką cenę miescić sę w najmniejszy rozmiar. A gdy będzie za duży - ach! Jakie szczęście! I tak to się zaczyna.

Gość masz 14 lat
no laska chyba przesadzasz.....ewidentnie masz chyba anoreksję

Gość kasia z opola
Po pierwsze, nie 14 a 21 lat. A po drugie, wiem, że anoreksja to choroba w większej mierze psychiczna, ale ja na anorektyczkę zdecydowanie nie wyglądam.