Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam wątpliwości

Ślub za kilka dni a ja mam watpliwości

Polecane posty

Gość Mam wątpliwości

Witam!znam mojego narzeczonego od listopada,parą jesteśmy od stycznia.30 kwietnia chcemy wziąć ślub.nachodzą mnie watpliwości,czy dobrze robię.oboje mamy za sobą 6-letnie związki i oboje zostaliśmy zdradzeni. Mój narzeczony jest 7 lat starszy ode mnie.brat uważa,że chce ślubu ze mną,bo boi sie samotności. Jak mam poznać,że on myśli poważnie?może brat ma rację? Dziękuję za wszystkie rady

Wcześniej takie długie związki a teraz taki pośpiech do ślubu? Albo to miłość albo głupota. Odpowiedź znasz ty.

Jak tu można mówić o miłości, skoro parę słów brata zasiało wątpliwości. Kobieta wychodzi za gościa, którego słabo zna.

Gość czarnaczapka
szybkie sluby sa fajne ...ale to juz chyba przesada... wy w ogole cos o sobie wiecie?

Gość Mam wątpliwości
Owszem,znam go krótko.kocham go,dlatego chce ślubu,ale przeszłość daje mi do myślenia.

jeśli wychodzisz za faceta, którego znasz od listopada, to możesz już zacząć szykować papiery rozwodowe :D a ja za drobną opłata polecę ci dobrego prawnika :P

Gość Mam wątpliwości
Waszym zdaniem powinniśmy to odłożyć i poznać się lepiej?

jak wy tak szybko załatwiliście ten ślub? musieliście coś już zacząć kombinować na drugi dzień po poznaniu przy dzisiejszych terminach:D moim zdaneim trochę wcześnie, ale recepty nie ma.....ważne że jest miłość, no ale skoro wątpliwości to sama sobie musisz odpowiedzieć

Kobiety zawsze mają wątpliwości ;) A szybkie śluby wcale nie znaczy że gorsze niż te wyczekane :) nieraz przy tych wyczekanych jest tak że zaraz po ślubie zaczyna się wojna :D

cóż, znałam kilka par, które pobrały się po ok. roku od poznania. wszystkie rozwiodły się z hukiem.

Gość Mam wątpliwości
Narazie cywilny,dlatego tak szybko załatwiliśmy. Mama znała tatę 4 miesiące-są szczęśliwi,babcia dziadka 5 i też są szczęśliwi do dziś.chyba nie liczy się,czy 5 lat czy 5 miesięcy.

ja się serio pytam z tym załatwianiem formalności, jak to było autorko bo mnie to ciekawi?:) reguły nie ma, ale złoty środek jednak musi być, takie 'przechodzone' pary też nie są dobre jednak tutaj moim zdaniem za wcześnie.

no więc może tradycja rodzinna i Ty tez będziesz szczęśliwa, tylko skąd te wątpliwosci?

Gość blblalala
oj tam oj tam, często jest tak, że ktoś jest w długoletnim związku, który się sypie, potem poznaje kogoś i szybka piłka przed ołtarz... Ty wiesz co jest dla Ciebie najlepsze, brat się martwi - normalka.. a kto powiedział, ze po 5 letnim byciu razem jest się szczęśliwszym w małżeństwie niż po pół roku? tak na prawdę to po miesiącu można stwierdzić, czy z kimś chcesz spędzić resztę życia i mieć dzieci czy też nie. udanej imprezy!

Gość granatowakroowa
ee tam mnie mój mąż oświadczył się po 2 miesiącach bycia razem,6 znajomości.Ślub po 1,5 rok i jakoś się jeszcze nie pozabijaliśmy i nie rozwiedliśmy się:)

Gość Mam wątpliwości
Ja nie umie gotować ,on powinien sprzątać ,prać i mnie kochać z 10 x na noc.

mam pytanie do dziewczyn, które wzięły taki szybki ślub:) czy przed tym ślubem/oświadczynami/przed tym jak zadecydowałyście że jednak TAK było między wami różnie, czy tylko same takie miłe chwile? czy poznaliście się w różnych sytuacjach, pokłócili, posprzeczali itp itd? sorry, może zmiana tematu ale jednak wciąż w temacie:)

Gość Mam wątpliwości
dobry jest w te klocki i ładnie sie ubiera chłopak ma gust,a ja jeszcze nie pracowalam i potrzebuje opiekuna,pomagiera ,i miał być bogaty.

Gość Mam wątpliwości
Formalności są proste,akty urodzenia,dowody, wpłacasz 84 złote,ustalasz datę,najwcześniej 31 dni od dnia,w którym byłaś,podpisujesz i już.z kościelnym dlużej. O to chodzi,byłam tak długo w związku,planowaliśmy ślub i nie wyszło.a teraz chce być z nim jak najszybciej

Gość Mam wątpliwości
przez 6 lat nie narzekalam na brak sexu a tu to różnie jakby sie migał wiec bedzie miał pewnie szfagrów.

Gość blblalala
my się pobraliśmy po 10 miesiącach i owszem kłóciliśmy się wcześniej, ale zawsze staraliśmy szybko dochodzić do porozumienia. Naszą zasadą było i jest aby nie kłaść się spać pokłóconym. Jestesmy razem 5 lat i jest cudownie. nie wyobrażam sobie jak można być razem bez ślubu 8 lat. Formalizacja pomaga, bo wtedy się jest na innym etapie.

Gość Mam wątpliwości
Do osoby,która się podszywa:umiem prać,gotować,sprzątać i zarabiam nieźle,więc nie o to chodzi,że chcę być utrzymanką szwagier a nie szfagier-istnieje coś takiego jak słownik

Gość podszyw mam wątpliwości
po stokroć przepraszam:(:(:(:(

Tak szybko ślub? Weź sie w czoło młotkiem... To nie milosc zo jeszcze zakochanie. Minie chemia to wtedy sie zastanawiać mozna nad tym czy zostala milosc czy juz nic..