Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosół z kury.....

Czy zamrazacie zupki z mięsem dla dzieci?

Polecane posty

Gość rosół z kury.....

Dziewczyny proszę o radę, ugotowałam sporo rosołu i chcę zamrozić i mam pytanie czy mogę zamrozić sam rosół jako bazę do zup (dla dziecka) czy mogę zamrozić z mięsem z kury?

Gość jakieś nowe super
możesz zamrozić sam rosół i mięso też razem lub osobno jak ci tam pasuje lepiej

Gość Retuncja
Wszystko możesz zamrozić, wedle uznania. Ale ja doradzam lepiej nie mrozić, tylko gotować sobie obiadki świeże tak na 2-3 dni i trzymać to w lodówce.Mam akurat takie doświadczenie, że te rozmrożone obiadki jakieś takie nie za bardzo były, jak by się woda oddzielała, mały nie za bardzo chciał to jeść i faktycznie takie ugotowane na świeżo i trzymane z 2 dni w lodówce jest lepsze niż rozmrożone.

Gość rosół z kury.....
Dziękuję za rady 🌻 szwagier co jakiś czas przywozi od swojej babci z gór taką prawdziwą kurę dla mojego synka i właśnie porcjuję ją, zamrażam i gotuje mu obiadki tak na 2 dni (bieżący i na jutro) może po 3 dniach podać dziecku rosół i mięso z tego rosołu? Dziś ugotowałam mu na korpusie wyszło tego bardzo dużo jak dla 2 latka i dlatego pytam jak to zamrozić najlepiej.

Gość Retuncja
Lepiej poporcjuj sobie tę kurę i zamroź, a potem tylko wyjmuj po kawałku mięsa i gotuj obiady np. na 2 dni.

Gość rosół z kury.....
Retuncja tak robię o roku tylko dzisiaj za dużo ugotowałam choć nie wiem bo właśnie mały zjadł całą michę a to nie jego pora obiadowa ;)