Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przegrana za zycia

nie chce mi sie zyc :(

Polecane posty

Gość roseee23
kochNA nie przejmuj sie tymi kretynamu co nie maja pojecia o tym problemie...ja tez tak mam ale WALCZE!! kupilam dzisiaj krem z sorayi na blizny i mam nadzieje ze pomoze choc troszke :* tb tez ppolecam bd tu wcghodzic i pisac jak efekty ;) nie przejumuj sie bliznami bo to nie jest najwazniejsze pozdrwaiam

Gość W_e_r_a
Też przeżywałam katusze gdy miałam trądzik - od 13 r.ż do 21 r.ż. Teraz mam 22 lata. Leczyłam się AKNENORMINEM. Kuracja była droga ale nie żałuję. Warto było! W końcu nie wstydzę się wychodzić do ludzi, jak sie wypudruję to w ogóle nie widać,żebym miała prędzej trądzik, no poza upalnymi dniami gdy widać dziury :O ale lepsze dziury niż trądzik i dziury. Kuracja jest kosztowna. Mnie wyniosła ok 1700 zł :O zdaję sobie sprawę z tego,że nie wszystkich stać na to.. ale miesięczny koszt zależy od wagi.. im mniej tym lepiej, ponieważ cała dawka leku zależy od tego ile ktoś waży. Na każdy kg musi przypaść odpowiednia dawka leku. Z takich tańszych sposobów to maść cynkowa by zasuszyć krostki. Tribiotic - tani,a naprawdę działa cuda. Do tego maseczka z drożdży - zrobisz ją sama. W internecie jest mnóstwo stron z przepisem :) płyn AFRONIS też w granicach 10 zł. Tzn poniżej 10 kosztuje :) mycie twarzy tylko szarym mydłem. Mi po innych też wychodziły krosty. Koniecznie krem nawilżający. Nie wolno przesuszać skóry ponieważ wtedy produkuje jeszcze więcej łoju! i wysypuje jeszcze gorzej. Nie używaj żadnych kremów bambino, nivea.. one są zbyt tłuste, zapychają pory. Możesz twarz przemywać spirytusem albo wodą utlenioną. Tak wiem - nie poleca się używania spirytusu. Ale mi jakoś pomagał. Bo chodzi o to,ze alkohol wysusza skórę. A jeśli będziesz używała kremu nawilżającego to nie wysuszy tej skóry no i pomoże na pewno :) możesz też zaopatrzyć się w maść tormentiol albo maść ichtiolową. Tormentiol podobnie jak wcześniej wymieniona maść cynkowa, wysusza krostki. Maść ichtiolowa przydaje się na takie bolące lub duże krosty, których nie da się wydusić :) A co do faceta - ja też miałam trądzik. A na brak zainteresowania ze strony facetów nie narzekałam. A wiesz co jest najlepsze - mój obecny stwierdził,ze on nawet nie zauważył żebym miała trądzik :D a uwierz mi że były dni,że wolałabym żeby nie przyjeżdżał tak wyglądałam :) kochający facet nie będzie na to zwracał uwagi :) Też nie wyobrażałam sobie wyjść do ludzi bez pudru.. teraz puder nakładam góra 2 razy w tygodniu :) nie biegam od razu po przebudzeniu do lustra tak jak robiłam to kiedyś :) używam balsamu brązującego i czuję się dużo lepiej z taką brązową cerą. Oczywiście nie jest idealna. Mam okropne dziury :O :( latem albo jak tylko mi ciepło to te dziury się rozszerzają i wygladam jak podziurawiony burak - bo szybko się w dodatku czerwienię :O ale na pewno jest lepiej niż było :-)

Gość W_e_r_a
"to co pomaga to-Almirall, punktowo. poza tym - twoj wrog to Ty sama i słodycze. słodycze NASILAJĄ WSZELKI TRĄDZIK-jestem dermatolog " Gdybyś była dermatologiem to byś wiedziała,że nikt nie udowodnił naukowo,że słodycze mają wpływ na cerę :O chyba,że jesteś takim beznadziejnym dermatologiem,że wymyślasz sobie sama jakieś chore teorie. Ja całe życie żyję ze słodyczy i jakoś trądzik mi się nigdy nie nasilał czy zjadłam coś czy nie.. więc nie opowiadaj głupstw. Owszem są osoby które wysypuje bardziej bo słodyczach ale to nie tyczy sie KAŻDEGO!! mnie np wysypywało po spożyciu alkoholu.. czy to znaczy,ze wszystkich musi wysypać jak tylko łykną piwo czy kielicha :O Co do kremu NO SCAR bo któras o nim wspominała.. na mnie też niestety nie działa, a w dodatku mnie po nim jeszcze bardziej wysypało jak się posmarowałam :O "Czy taka dieta może też unormować wagę ? chodzi mi o to żeby nie być za chudym tylko mieć pozytywną wagę do swojego wzrostu." Nie - waga nic nie ma z trądzikiem. Ja zawsze miałam odpowiednią wagę i w niczym to nie pomagało :) TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE - nie bierzcie tego gówna :O to nic nie daje. Też brałam.. efekt taki że w 2 miesiące przytyłam 10 kg :O a trądzik jak był tak był. Nie można na trądzik brać tabletek anty tak sobie w ciemno. Mi też ginekolog wciskał i co.. trzeba zbadać poziom hormonów. Trądzik może być skutkiem tego,że mamy za wysoki poziom męskich hormonów :) leczenie należy właśnie od tego zacząć bo jeśli to sprawka hormonów to maści i kremy w niczym nie pomogą!

Gość dorimana
ja mam kolezanke która ma nie ładna cere, dziury, przebarwienia itd. na poczatku tez sie tak zachowywala jak ty. potem zaczela robic cos w tym kierunku, brala jakies tabletki chodzila do kosmetczki. cera dalej nie jest idealna ale nikt na to uwagi nie zwraca! ma chłopaka który ja kocha

Gość W_e_r_a
Tylko nie kosmetyczka :O :O mi pizda tak zmasakrowala twarz,ze przez kilka miesiecy się to goiło i z domu wychodzić nie chciałam wstydziłam się, płakałam :O

Gość kaska999
Wera a mialas jakies niepozadane skutki uboczne po tym izoteku??

Gość W_e_r_a
Szczerze - tak, skutki uboczne występowały. Ale naprawdę da się to przeżyć. A jakie samopoczucie gdy krosty znikają.. :) Głównie to występuje suchość ust, czasami oczu, no i wysuszenie skóry. To takie najbardziej popularne. Mnie bolały także mięśnie. Ale wszystko dało się przeżyć :)

Gość W_e_r_a
A jakie porównanie życia przed i po Aknenorminie (odpowiednik Izoteku ) Kiedyś codziennie godzina ślęczenia przed lustrem, tona tapety, łzy, smutek, poczucie beznadziejności, poczucie bycia gorszą.. Teraz - pudrowanie od święta, pierwszą rzeczą, którą robię po wstaniu łóżka nie jest bieg do lustra by zobaczyć co nowego mi wyskoczyło, mogę w końcu zakładać bluzki bez pleców, bluzki z dekoltem -dekolt to akurat trochę mnie wysypuje ostatnio ale tak czy inaczej jest lepiej aniżeli było. Ja naprawdę jestem szczęśliwa,że ten lek przyjmowałam :)

Gość kaska999
no to szczerze ci gratuluje i zazdroszcze :) ja niestety narazie nie zdecyduje sie na izotek bo nie mam kasy noi tyle wyrzeczen i skutkow ubocznych...;/

Gość W_e_r_a
Gdyby nie mama to też bym nadal miała trądzik. To ona dała mi na ten lek. Ważę malutko,bo wtedy gdy przechodziłam kurację to 45 kg. Teraz 47.. także to niewiele. A wiadomo - im mniej tym lepiej w tym przypadku. No i kuracja wyszła jakieś 1700zł ale łącznie z wizytami, dojazdem do dermatologa i kosmetykami, w które wtedy musiałam się zaopatrzyć - kremy nawilżające, kremy z filtrami, pomadki. Cena jest duża. Dla mnie 1700zł to naprawdę sporo. Ale dzięki Bogu znalazło się tyle dla mnie i teraz w końcu czuję się jak normalny człowiek,a nie potwór.

Gość exit110
a ja radzę zrobić badanie na nużeńca. bardzo prawdopodobne, że krosty, trądzik, wypadanie,przetłuszczanie włosów, swędząca skóra są przez niego. Ja długo szukałam przyczyny i znalazłam oczywiście w necie... Wystarczy lepszy mikroskop. nawet nie trzeba oddawać do laboratorium. Zobacz w necie jak wygląda, a potem szukaj pod mikroskopem (w wyciśniętej ropie) . Lekarz może najwyżej przepisać antybiotyk, bo przyczyny na pewno nie będzie szukał. możecie chodzić od dermatologa do alergologa ale takiego prostego badana Wam nie zlecą... A bardzo łatwo się tym zarazić, jest to po prostu roztocze - w kurzu. trudno z tym walczyć ale przynajmniej wiadomo z czym.

Gość maszkaronka
Tak bardzo mi cie zal a jednoczesie cie rozumiem bo przechodzilam przez to samo a nawet dalej przechodze bo jest tylko o troche lepiej