Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulujaka

Zajśćie w ciążę 2 dni przed okresem,cyz okres wzstapi normalnie

Polecane posty

Gość zacznijmy od tego że na 2 dni
przed okresem nigdy w ciążę nie zajdziesz

Gość .?????????????????????????????
i w ciąży NIE MA OKRESU!!!

Gość Ja miałam cykle
równiutko co 28 dni już od 6 lat i 4 dni przed okresem współżyłam i jakoś zaszłam w ciąże:)

każdy kolejny cykl ma prawo być inny od poprzedniego więc fakt, że wcześniej przez x lat miałaś cykle co 28 dni o niczym nie świadczy na pewno nie zaszłaś w ciążę na 4 dni przed @ nie ma takiej możliwosci

no sorry, ale nie trzeba byc Bogiem by znać podstawowe zasady cyklu kobiecego:D druga faza cyklu czyli ta od owulacji jest ZAWSZE STAŁA i wynosi +/- 14 dni dlatego oczywiste jest, że nie ma możliwości by zajść w ciążę na 4 dni przed @ zwyczajnie pierwsza faza musiała się wydłużyć z tym cyklu proste :D

Gość jasna12345
no ja tez sie nie zgodze, ze zawsze wszystko jest tak samo...jak my sie dlugo staralismy o dziecko to testy owulacyjne pokazywaly, ze nie mam owulacji w dniach wlasnie +-14dni! A zaszlam krotko przed miesiaczka, wtedy gdy sie tego w ogole nie spodziewalam, Zaznaczam, ze miesiaczki mialam regularne. !zagraj, każdy wygrywa! http://puzz.org.pl/?p=CdAbX1RqpRU

i takich podstaw nie uczą na "studiach medycznych"?;) jasna--------> testy owulacyjne nigdy nie powiedzą Ci, że owulacja ODBYŁA SIĘ jedynie sygnalizują, że LH wzrasta

jeśli to taka czarna magia dla Was, to poczytajcie tutaj: http://www.ctlife.com.pl/Artykuly/Plodnosc%20Sila%20Natury%20w%20Czlowieku/2005.08.29%20Plodnosc-sila%20natury%20w%20czlowieku.htm ;)

Gość Ja miałam cykle
ale skąd kobieta ma wiedzieć że akurat w tym miesiącu jej się ta faza przedłuży? Głupie gadanie. Tak jak napisałam wcześniej 24 dnia cyklu współżyłam bez zabezpieczenia. 28 oczywiście nie dostałam okresu:) I co akurat w tym miesiącu przedłużyła mi się jakaś faza? Bo założę się że gdybym nie współżyła w tym dniu to okres dostałabym 28 dnia. Mam również koleżankę która nie mogła przez wiele lat zajść w ciąże. Była u wielu lekarzy robiła wiele badań. Cykle miała regularne co 27 dni. Po badaniach każdy lekarz powiedział jej żeby współżyła między 21 a 23 dniem cykla. Pomiętam to jak dziś zwijałyśmy się ze śmiechu, bo właśnie uważałyśmy że owulacja zawsze jest stała +/- 14 dni. Po miesiącu zaszła w ciąże. Współżyła bez zabezpieczenia w 23 dniu.

możesz być pewna, że gdybyś nie współżyła 24 dc, to @ pojawiałby się nie po 4 dniach, ale właśnie po około 14

i podkreślam po raz kolejny, że nie ma zanczenia iż cykle miało sie regularne przez x czasu dlatego, że kobiecy organizm to nie szwajcarski zegarek i każdy cykl ma prawo być inny

Gość Ja miałam cykle
yhy to masz jakąś dziwną teorie:) Czyli akurat tego miesiąca dostałabym okres 38 dnia? Akurat tego miesiąca jak współżyłam? Dawniej też tak uważałam jak Ty. Spytaj się swojego lekarza, bo moi powiedzieli mi że takie gadanie że owulacja występuję +/- 14 dni to jest bzdura. Są kobiety którym owulacja zaczyna się +/- 22 dnia cyklu tak np jak mojej przyjaciółce a okres przychodzi 28 dnia. Jak to jest możliwe? Nie dziwiłabym się gdyby okres dostawały gdzieś 35 dnia cyklu ale 28:/

ale ja nie twierdzę, że to niemożliwe by owulacja była np. 22 dc, a @ przychodzi 28 dc to możliwe tylko, że taki cykl jest nieprawidłowy i nie ma najmniejszej szansy na ciążę jeśli druga faza cyklu jest krótsza niż 10 dni, to nie ma szans na zagnieżdżenie zarodka, a tym samym na ciążę

Gość Ja miałam cykle
to w takim razie wszystkie kobiety które zaszły w ciążę otrzymały chyba jakiś specialny dar od Boga. Możemy sobie pogratulować takiego wyróżnienia:)

to fakt:D poczęcie dziecka, to prawdziwy cud i łaska boska:) z tym się zgadzam:)

Gość Ja miałam cykle
to chociaż w jednym się zgadzamy:) Dziękuje za miłą i przede wszystkim KULTURALNĄ wymianę zdań. Miłej nocy życzę:)

Gość ruda@
a mi ginekolog powiedzial kiedys (a bylam w 7 dniu cyklu a mam dlugie bo 34 dni) ze jestem w fazie owulacyjnej. :)