Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elcia31

niski wzrost

Polecane posty

Moj syn ma prawie 7 lat i 110 cm wzrostu,czy ktos ma taki problem?Prosze o odpowiedz?

Gość powinnaś napisać raczej
napisz skąd jesteś żeby ktoś z okolicy polecił dobrego endokrynologa, bo raczej z Suwałk do Wrocławia albo z Przemyśla do Szczecina to ładny kawałek;)

Gość ghtyhgy
powinnaś napisać raczej - a jakiego lekarza polecasz? i skąd?

Gość moja corka ma 107cm w
w sierpniu skonczy 6 lat droga corka ma 3 m i wazy 5100 i 60 cm i tez nie zapowiada sie na wysoka ja mam 153cm wiec sie nie dziwie wzrostem i wielkoscia moich dzieci pozdrawiam a i moj lekarz ma ledwo 160cm mowi ze wszystko ok ze ludzie sa rozni :)

sprawdź w siatkach centylowych. Jeśli jest poniżej 3 centyla warto odwiedzić dobrego endokrynologa, zbadać hormony tarczycy itd. Jeśli trafisz do dobrego endokrynologa, on pokieruje leczeniem Twojego syna, które w przypadku niskorosłości jest kilkuetapowe i trwa wiele lat.

własnie sprawdziłam jest ponizej 3,jutro idzie na badanie krwi w tym TSH.Zobaczymy

Byłam z synem na badaniach czekam na wyniki maja byc jutro.Trzymajcie kciuki

elcia- najwazniejsze to badanie hormonu wzrostu, ale je przeprowadza się w specjalistycznych klinikach. TSH to poczatek długiej drogi. Daj znać, co i jak.

Tsh jest w normieale kolejnym krokiem bedzie wizyta u endokrynologa.Czy ktos zna dobrego endokrynologa w okolicach Bielska-Białej?

Gość rzeczywiscie jest
troche za niski na pewno trzeba sprawdzic homon wzrostu i tarczyce moja 3 letnia corka ma 100 cm

elcia- poniżej wkleiłam Ci spis ośrodków, które zajmują sie leczeniem niskorosłości u dzieci II Klinika Chorób Dzieci AM w Białymstoku Samodzielny Publiczny Dziecięcy Szpital Kliniczny Dziecięcy Szpital Kliniczny Klinika o profilu edukacyjnym, diabetologicznym, kardiologicznym, reumatologicznym. ul. J Waszyngtona 17 15-274 BIAŁYSTOK Tel/Fax:Tel./Fax: (85) 745 07 30 klchdz2@cksr.ac.bialystok.pl klchdz2@cksr.ac.bialystok.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. www.cksr.ac.bialystok.pl prof. dr hab. med. Mirosława Urban Klinika Endokrynologii i Chorób Metabolicznych Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi Klinika Endokrynologii i Chorób Metabolicznych Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi ul. Rzgowska 281/289 93-338 ŁÓDŹ Tel/Fax:(42) 217 13 43 (42) 271 17 15 endo-iczmp@lodz.home.pl endo-iczmp@lodz.home.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. prof. dr hab. med. Andrzej Lewiński Klinika Pediatrii, Hematologii, Onkologii i Endokrynologii Akademickie Centrum Kliniczne Szpital Akademii Medycznej w Gdańsku ul. Dębinki 7 80-952 GDAŃSK Tel/Fax:(58) 349 28 78, 72 Fax: (58) 344 67 85 hormon@amg.gda.pl hormon@amg.gda.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. prof. dr hab. med. Anna Balarska Katedra i Klinika Pediatrii, Endokrynologii i Diabetologii Dziecięcej Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 6 SUM Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka ul. Medyków 16 40-752 KATOWICE Tel/Fax:(32) 202 37 62; (32) 207 16 53 endo_sk6@slam.katowice.pl endo_sk6@slam.katowice.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. prof. dr hab. med. Ewa Małecka - Tendera Oddział Endokrynologiczno-Diabetologiczny Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy w Kielcach Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego w Kielcach ul. Artwińskiego 3A 25-734 KIELCE Tel/Fax:(41) 347 63 25; 345 61 87; 345 89 48; 347 06 20; 347 04 10 dr med. Mieczysław SzaleckI Uniwersytecki Szpital Kliniczny Klinika Endokrynologii Dzieci i Młodzieży Samodzielny Publiczny Dziecięcy Szpital Kliniczny Collegium Medicum w Krakowie ul. Wielicka 265 30-663 KRAKÓW Tel/Fax:(12) 658 20 11 w. 11 88 mistarz@cyf-kr.edu.pl mistarz@cyf-kr.edu.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. dr hab. med. Jerzy Starzyk Klinika Pediatrii Endokrynologii i Neurologii AM Dziecięcy Szpital Kliniczny w Lublinie ul. Chodźki 2 20-093 LUBLIN Tel/Fax:(81) 718 51 37, 01 (81) 718 54 40, 46 leszeksz@dsk.lublin.pl leszeksz@dsk.lublin.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. prof. dr hab. med. Leszek Szewczyk Klinika Endokrynologii i Diabetologii Wieku Rozwojowego UM Klinika Endokrynologii i Diabetologii Wieku Rozwojowego UM im. K Marcinkowskiego w Poznaniu ul. Szpitalna 27/33 60-572 POZNAŃ Tel/Fax:Tel. (61) 849 14 81 Fax: (61) 848 02 91 mniedzie@umt.edu.pl mniedzie@umt.edu.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. prof. UM dr hab. med. Marek Niedziela Wojewódzka Poradnia Endokrynologiczna dla Dzieci Szpitala Wojewódzkiego Nr 2 w Rzeszowie Wojewódzka Poradnia Endokrynologiczna dla Dzieci; Szpitala Wojewódzkiego Nr 2 w Rzeszowie ul. Lwowska 60 35-301 RZESZÓW Tel/Fax:(17) 86 64 470, (17) 86 64 701 Fax: (17) 86 64 702 dyrektor.medyczny@szpital2.rzeszow.pl dyrektor.medyczny@szpital2.rzeszow.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. lek. med. Małgorzata Przysada Klinika Pediatrii, Endokrynologii Diabetologii Koordynacji Wieku Rozwojowego Pomorska Akademia Medyczna im. Prof. T. Sokołowskiego w Szczecinie; Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 1 Pl. Unii Lubelskiej 1 71-252 SZCZECIN Tel/Fax:(91) 425 31 67 Fax: (91) 425 31 66 ghmwal@sci.pam.szczecin.pl ghmwal@sci.pam.szczecin.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. prof. dr hab. med. Mieczysław Walczak Centrum Zdrowia Dziecka Klinika Chorób Metabolicznych Klinika Chorób Metabolicznych, Endokrynologii i Diabetologii, Poradnia Endokrynologiczna Al. Dzieci Polskich 20 04-730 WARSZAWA Tel/Fax:(22) 815 75 80 (81, 88); (22) 815 74 90 Fax: (22) 815 18 69; 815 75 90; 815 43 95 metabolizm@czd.pl metabolizm@czd.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. doc. dr hab. med. Jolanta Sykut-Cegielska Katedra i Klinika Pediatrii i Endokrynologii AM w Warszawie Samodzielny Publiczny Dziecięcy Szpital Kliniczny Warszawa ul. Marszałkowska 24 00-576 WARSZAWA Tel/Fax:(22) 522 73 33; 629 06 05; 522 74 85 Fax: (22) 621 46 17 endokrynologia@litewska.edu.pl endokrynologia@litewska.edu.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. dr med. Beata Pyrżak Katedra i Klinika Endokrynologii i Diabetologii Wieku Rozwojowego AM we Wrocławiu Katedra i Klinika Endokrynologii i Diabetologii Wieku Rozwojowego AM we Wrocławiu ul. Hoene-Wrońskiego 13c 50-367 WROCŁAW Tel/Fax:(71) 328 06 82 (71) 328 03 33 endodz@endo.am.wroc.pl endodz@endo.am.wroc.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. prof. dr hab. med. Anna Noczyńska Katedra Pediatrii, Klinika Nefrologii Endokrynologii i Chorób Metabolicznych Wieku Dziecięcego Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 1 ul. 3-go Maja 13/15 41-800 ZABRZE Tel/Fax:(32) 271 87 01 Fax: (32) 278 12 61 endoklin@slam.katowice.pl endoklin@slam.katowice.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. prof. dr hab. med. Antoni Dyduch Poradnia Endokrynologii przy Instytucie Matki i Dziecka Poradnia Endokrynologii przy Instytucie Matki i Dziecka ul. Kasprzaka 17a 01-211 WARSZAWA Tel/Fax:(22) 632 12 81 Fax: (22) 632 68 58 endocrinology@imid.med.pl endocrinology@imid.med.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. dr med.Urszula Oczkowska Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej im. Dzieci Warszawy w Dziekanowie Leśnym Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej im. Dzieci Warszawy w Dziekanowie Leśnym ul. Konopnickiej 65 05-092 ŁOMIANKI Tel/Fax:(22) 751 30 92 Tel./Fax: (22) 751 27 07 lek. med. Marek Kiełczewski Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. J. Brudzińskiego w Bydgoszczy Oddział Pediatrii, Endokrynologii i Diabetologii ul. Chodkiewicza 4 85-667 BYDGOSZCZ Tel. 52 32-62-169 sekretariat@wsd.org.pl

Gość MatkaOli
Polece ci Sonie Tomasiewicz przyjmuje w bielsku na ul.Sobieskiego 83

moja corka tez jest niska ma 2 lata i 8miesiecy, na bilansie 2latka miala 84 cm (3 centyl) wzrostem wyglada jak 1,5 roczne dziecko ja mam 170 cm , lekarz mowil ze drobna zostanie a ja jestem ciekawa od jakiego wieku dziecka nalezy sie martwic wzrostem?

Hej czy jest ktoś tu jeszcze???? Mój syn ma 5lat i 102cm wzrostu. Wiek kostny wyszedł na 3lata i 6mc więc dużo za mało. Szukam dobrego endokrynologa dziecięcego. Czy ktoś wie gdzie przyjmuje prywatnie dr Jerzy Starzyk w Krakowie.

Gość a ja wam opowiem ale i tak
mój brat tez tak mial, zawsze najmniejszy, najnizszy, tyle ze nikt po lekarzach nie latal. jak szedl do komuni, to byl najnizszy ze 100 ilus chlopcow. teraz jest normalny, wyzszy niz rodzice nawet

Gość cała prawdaaa
Mój syn ma 5 lat i 112 cm.Lekarka stwierdziła ze jest na dolnym centylu :O

Ponawiam wcześniejsze pytanie???? Do cala prawdaaa, twój syn jest wyższy od mojego o całe 10cm i jest na 3 centylu więc ok. Ja dostałam od pediatry skierowanie na TSH, LH, FSH, glukozę i gospodarkę wapniowo - fosforanową oraz skierowanie do prokocimia więc to nie moje wymysły. Dlatego szukam kontaktu do dr. Starzyka bo chcę prywatnie gdyż na kasę pół roku i więcej trzeba czekać.

Gość VitaFit
Ja w wieku 4 lat bylam wzrostu 2-letniego dziecka. Dostalam skierowanie do szpitala dzieciecego, bo podejrzewano mikrosomie. Chcieli mi podawac hormon wzrostu, ale po badaniach okazalo sie, ze jest mi niepotrzebny. Ruchowo i umyslowo rozwijalam sie swietnie. Bylam wczesniakiem (900g, 34 cm, 30 t.c.), chodzic zaczelam w wieku 14 mcy. Teraz mam 27 lat i 156 cm wzrostu.

Gość VitaFit
Dodam, ze nie mialam zadnych problemow ze zdrowiem, sama urodzilam corke-miala 60 cm i wazyla 4200g. Teraz mala ma 3 latka-mierzy 100 cm i wazy 15,5kg.

Gość dolacze do tematu
problem