Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama grubaska

grube dziecko

Polecane posty

Gość mama grubaska

Moj syn ważący 12 kg wiek 22 miesiace uważany jest za pulchnego. Ma takie grube nogi i rece no i ten nieszczęsny brzuszek. Co z tym zrobić by nie wyrósł na grubaska?

Gość limonka33
ile ma wzrostu? sama waga wydaje sie OK

z wiekiem powinno przejsc...narazie nierob nic bo to jeszcze malutkie bobo ale jak troche podrosnie to moze jakas zdrowsza diete np jesli je slodycze czy cos to, to ograniczyc

Gość a juz kapuje
odetnij mu przydział mleka :DD zartuje - nic nie zrobisz i na bank nie bedzie gruby!! jedynie jak zaczniesz dawac mu slodycze i posadzisz przed tv zamiast na rowerze... na serio sadzisz, ze grubasem sie jest bo jest i juz? trzeba na to zapracowac ostro (slodycze + brak ruchu...)

Gość mama grubaska
87 cm. Malo je, troche słodyczy też... Trudno mi odmówić słodyczy skoro sama je lubie ( to nie są jakieś ogromne ilości- pół jajka niespodzianki, kawalek drożdżówki lub kilka gum maba. Oczywiście nie wszytsko razem :) )

Gość moj mala zaba Antosia :P
Nie przejmuj sie mam kolezanke ktora ma tez synk i tez grubska m 14 miesiecy i wazy 14 kg i ma jakies 86 cm wzrostu . Ale rozwij sie poprwnie i z czasem wyrosnie .

Gość a juz kapuje
22 miesiace i slodycze - zdecydowanie przesada! tutaj wlasnie popelniasz blad - zwlaszcza, ze wage ma stosunkowo wysoka. nie daje sie takim maluchom slodyczy. a zreszta - twoja sprawa - masz na dentyste kase to dawaj mu slodycze...

Gość a juz kapuje
wpajasz mu po prostu złe nawyki żywieniowe - po co?

Gość no to pocieszę Cię
;) mając 28 miesięcy ważyłam 14 kg i miałam 91 cm wzrostu dziś mam 33 lata, urodziłam dwoje dzieci (drugie 8 miesiecy temu) i ważę jakieś 55 kg przy 170 cm wzrostu przed ciążami ważyłam 50 kg i ciągle słyszałam, że jestem "takaaa chudaaa";) będzie dobrze:)

Gość centyl centyl
A jak wyglądają siatki centylowe Twojego syna? Mi też na okrągło powtarza się, że mój syn waży za dużo, że za ciężki- ma ok 73cm i 9 kg / 5 miesięcy. Nic na to nie poradzę, że jest duży, je codziennie ok 6 razy w tym raz obiadek (słoiczek 125g) i jakiś owoc pod wieczór przed ostatnim mlekiem z kleikiem, pozostałe posiłki to 170ml mleka (150ml wody + 5 miarek). Przestałam się tym przejmować, bo wiem, że go nie pasę tylko normlanie żywię. Ogólnie dużo osób nie może uwierzyć, że ma już 9 kg na liczniku :P

Gość mama grubaska
Macie racje - są to zle nawyki żywieniowe które ja również wyniosłam z domu ( nie jetem jednak osobą grubą) Niestety pracuje i malym czesto zajmują się babcie i dziadek którzy... dają słodycze i nie jestem w stanie tego opanować.

Gość mama grubaska
jeżeli chodzi o siatki centylowe to jest na samym środku - norma. NAtomiast jest taki pulchny, szczególnie nogi, ręce i dłonie

ale 12 kg to jest ok jest tez dlugi do niskich chyba nie nalezy moj mały ma 21 miesięcy wazy 11.200 a ma jakies 83 cm dokladnie nie wiem bo nie mierzyłam go dawno.. ale wygląda normalnie ani na wychudzonego a tym bardziej na grubaska..

Gość centyl centyl
No to jeżeli siatki są okej, to czym Ty się dziewczyno przejmujesz? :) Daj spokój. Mój też ma tzw. wkręcane rączki, mały robocik he :D zobaczysz, wyrośnie ztego dziecięcego tłuszczyku tym bardziej, że nie jest zapasiony.

Gość aks
Pocieszę Cię:) moja córeczka ma 24 miesiące i waży 17 kg! Dużo, ale jakoś na razie nie panikuję, mam nadzieję, że teraz gdy będzie więcej siię ruszać trochę się wyciągnie. Bardzo lubi jeść, mamy problem w drugą stronę niż większość rodziców, bo trzeba przed nią chować jedzenie, ale wystarczyło parę dni ciepła i praktyczne cały dzień na podwórku, aby trochę zapomniała o jedzeniu... Będzie dobrze!

Gość jak ja lubie takie
\pol jajka niespodzianki, jakas Mamba czy troche drozdzowki raz na jakis czas to za duzo slodyczy? leczcie sie. dzieciak potem do przedszkola pojdzie, wpadnie w towarzystwo dzieci, zaczna sie urodzinki i juz rzuci sie na slodycze, jesli w domu mu sie nie bedzie dawac wcale. slodycze sa ok, ale z umiarem

Gość osobiscieniewzruszona
dwulatka wazy 17 kilo????????????????????? upasiony dzieciak:O

Gość aks
ojej, spodziewałam się, że pojedziewcie po mnie na całej linii, a tu tylko jeden kom ;) dodam tylko, że moja mała ma wilczy apetyt, nie wiem skąd to sie bierze... Naprawdę duzo potrafi zjeść, nie będę pisała ile, bo albo nie uwierzycie, albo posypią się gromy, ale dopóki się nie naje, nie da rady jej niczym zająć i jeszcze- nie wyglada n atyle kg, jest bardzo sprawna, bardzo duzo się rusza, skacze, tańczy, na placu zabaw radzi sobie tak samo sprawnie jak inne dzieci w jej wieku, więc tak jak pisałam wcześniej, nie martwię się na razie:) pozdrawiam!