Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małej dziewczynki

skaza białkowa i alergia

Polecane posty

Bardzo proszę mamy, których dzieci mają skazę białkową, azs lub alergię. Kiedy ją zdiagnozowano u dziecka, jakie badania przeprowadzono, jakie dzieci mają objawy i w jaki sposób są leczone? Moja córka od 8 miesiąca ma dziwne wysypki i IGE 160, brała ZYRTEC, i tak na prawdę nikt nie wie co jej jest...

Witaj, moja mala w wieku 3miesiecy dostala straszna wysypke (czerwona,szorstka skora twarzy,raczek,brzuszka). Poszlam do pediatry.Pani doktor stwierdzila skaze bialkowa (bez zadnych badan). Przestalam karmic piersia i dawalam malej mleko BEBILON PEPTI (na recepte). Mala nie jadla ZADNEGO nabialu. Wysypka zginela :) Teraz ma 11miesiecy i powoli wprowadzamy do jadlospisu jogurty nat i serki nat i nadal pije mleko BEBILON PEPTI. Narazie wysypki nie ma,a je nabial od 2-3tyg.

Gość mamama26
mój miał około 1,5 miesiąca - najpierw kropki na buzi ale dermatolog nie stwierdził skazy, potem zielone kupki wodniste i ogólny niepokój dziecka i pediatra dał nutramigen - i wszystko jak ręką odjął - dziecko się uspokoiło, buzia zeszła itd - teraz ma 7 miesięcy - je wszystko bez mleka i jest ok

Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. Wszystko wskazuje na to, że moja mała też ma skazę białkową. Ma ciągle rumiane policzki i suchą skórę(sprawia wrażenie popękanej)na policzkach. Wcześniej miała przez 2,5 miesiąca zaczerwienienie w okolicy pieluszkowej. Lekarze myśleli, że to odparzenie, ale SUDOCREM, mąka ziemniaczana, częste wietrzenie i zmienianie pieluszek nic nie dało, ale mała w tym okresie nie była marudna i nie płakała przy zmianie pieluszki. Zaczerwienie samo zniknęło. Potem dostała wysypki na pleckach, brzuszku i buźce. Nie pomogła maść ręcznie robiona i inne kremy kupione w aptece.