Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
margolka66

Podzielmy sie swoja wiedzą i doświadczeniem

Polecane posty

Gość poobrażały się dewoty
bo prawde się im napisałao, a to o usypianiu dzieci a to o wirtualnych kawkach. takie zacofane pindy nie znoszą słów krytyki więc już nie piszą:Ddopóki sobie srrały wzajemnie do dziubków było ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To ja odświeżam ;) Jakiś czas temu byłam bezrobotna, zamiast się nudzić poszukałam pracy w sieci i zaczęłam pisać teksty na zamówienie. Praca lekka, przyjemna i nie zobowiązująca. Z kasą też źle nie było, także polecam wszystkim którzy poszukują pracy i nie mają się czym zająć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To ja odświeżam ;) Jakiś czas temu byłam bezrobotna, zamiast się nudzić poszukałam pracy w sieci i zaczęłam pisać teksty na zamówienie. Praca lekka, przyjemna i nie zobowiązująca. Z kasą też źle nie było, także polecam wszystkim którzy poszukują pracy i nie mają się czym zająć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziewczyny :) znalazłam w sieci pyszny przepis na : "Placki ziemniaczane Karolinki 2 jaja ubić porządnie + 0,5 litra przegotowanego mleka + 2 duże główki cebuli starte na tarce. Wszystko wymieszać. Jeśli mają to być miękkie placki + 0,5 małej,płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia. W to wszystko wtarkować 5 ziemniaków i wymieszać. Smażyć na oleju. Skrobia nie poczernieje w mleku,placki będą jasnożółte z różowym odcieniem jak z młodych ziemniaków,nawet jeśli przygotujemy je w lipcu ze starych. " mam na nie ochotę chociaż jak pomyślę o kaloriach to zaczyna mi być żal mojej talii odezwijcie się dziewczynki bo żal patrzeć jak tu pomarańczowo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam dziewczyny :) Mozna się dołaczyć ?:) OPrzeczytaklam cały Wasz watek kurczę troszke ponad dwa miesiące mi to zajeło :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hejka :) pozdrawiam i dla Margolki 👄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Młoda gospocha
Emmi siemanko!!!! angel....no jasne,że możesz się przyłączyć,tylko coś rzadko tu stałe dziewczyny zaglądają,a wszystko zasługujemy mącicielce,która najpierw dołączyła do topiku,niby jako przyjacielska dusza - a potem wszystkim naubliżała pod pomarańczowym płaszczykiem. Topik jest super,przydatny,ciekawy i pomocny.Ale przeszkadzał zawistnym,jadowitym babom!Mam nadzieję,że znów ożyje,fajnie by było dalej pisać i zaglądać tu. Pozdrawiam wszystkich piszących i chcących dołączyć - nie dajmy się pomarańczowym złośliwcom:p Dziewczyny wracajcie!!!!!******** *Anula ty też wróć i nieprzejmuj się głupolami!!!!****:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak tak wiem cos czytałam, ehh no cóz ludzie są różni :) Co do przepisów to mnie wczoraj poniosło i zrobiłam cos na wzór zupy gulaszowej :) Przepis wzięłam od Mamy ale coś dorzuciłam tez od siebie :) 5 papryk - rożne kolory 5 pomidorów 2 cebule 1 laska kiełbasy 30 dag wieprzowiny od szynki puszka kukurydzy 1 ziemniak 1 świeża ostra papryka ( w proszku tez daję ) Paprykę podduszam do średniej miękkości razem z surowym ziemniakiem, dorzucam obrane pomidory i tak dusze chwilkę .(około 5-10 minut na małym ogniu)Wrzócam ostra paprykę. W tym samym czasie dusze mięso z cebula ( kroje w kostkę) i jak się poddusi to dorzucam kiełbasę. Mieszam razem, dorzucam kukurydzę i tak jeszcze chwilkę na najmniejszym ogniu trzymam( ważne żeby ziemniak był miekki) Dodaje sól, pieprz, czasami kostke rosołową. Mozna dodac trochę mąki, jak chcemy zagęścić, ewentualnie jak dłuzej poddusimy to odparuje:) Dobre sycące danie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Faktycznie ciekawie
wygląda ta zupka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja Mama ja czesto robi z tym, że zamiast kukuydzy daje fasole z puszki ( czerwona oczywiście) . Fasole dodaje się na sam koniec bo inaczej sie zrobi z niej papka. Tak samo zamiast pomidorów zwykłych surowych mozna użyc pomidorów z puszki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamamijamamija
o tej porze pomidory to faktycznie sam smak i witaminy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Angel//:) Fajny przepis, wypróbuję tylko tak się zastanawiam te proporcje to na ile osób?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wybieram wersję
z fasolą,bo bardzo ją lubię - faktycznie super danie i pewnie starcza jako jedno danie,bo wygląda na pożywne i syte.Dzięki za przepis:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepsza od karpia jest
angel - a może jakiś sprawdzony przepisik na fasolkę po bretońsku posiadasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kosmetyki Bioderma - do wygrania na lamode.info Te kosmetyki są napradę rewelacyjne, mogę polecić z ręką na sercu:) Wystarczy odpowiedzieć na pytania: Ile składników aktywnych zawiera kompleks MATRICIUM? Kogo, z bliskich Ci osób chciałabyś nagrodzić wspólnie z Biodermą z okazji Dnia Kobiet i dlaczego? Na Wasze odpowiedzi czekamy pod adresem konkurs@lamode.info

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokszanel11
Ale sie posypał.Fajnie było czytac Was dziewczyny. Przepisy ekstra i porady. A wiosna za oknem.Margolka wracaj ,bo mam pytanie czy już siejesz pomidory i jaka jest najlepsza odmiana do folii?/ Dawno nie zagladałam zapomnialam hasla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kokszanel11 Witaj!!!! Jeśli chodzi o pomidory do tunelu to najbardziej przypasowały mi odmiany: - BRUTUS - to olbrzymie ,bardzo smaczne pomidory,o wadze ponad 1 kg 1 sztuka,bywają i większe!!!-nasiona kupiłam w TESCO - FAWORYT - to bardzo smaczna odmiana pomidorów malinowych,olbrzymów,1 pomidor = ok.05 kg,pyszne są,te kupiłam w DINO -HARZFEUER - pyszne,wyjątkowo odporne pomidory,nie są duże,tak ok.20dkg,ale są naprawdę ekstra! A siać będę tak po 15 marca.Sprawdzę w kalendarzu księżycowym,kiedy jest dzień "owoca". Pozdrawiam Cię:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zupełnie niezrażona tym, że placki ziemniaczane nie zostały dostrzeżone ; podpowiem, że najlepsza fasolka po bretońsku to fasolka wg przepisu 555 z WŻ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Młoda gospocha
Cześć wszystkim:D -Marguś a po co ten kalendarz księżycowy,co on daje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Skoro już czytam to odpowiem zamiast Magroli.Kalendarz księżycowy-sieje się, zbiera, ścina włosy/trawę w odpowiednich fazach księżyca. W kalendarzu jest podane czy jakiś dzień jest korzystny dla sadzenia lub np. niszczenia chwastów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokszanel11
Witam wszystkich.Dzieki margolko,bede szukac.Zamawiałam nasiona przez internet ,zobacze moze tez sa i te odmiany.Pozdrawiam.Robie place wegierski ,macie jakies swoje wyprobowane przepisy????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Link z bułeczkamiŻ
Witajcie!!!Dzień dobry Już nie muszę odpowiadać młoda gosposiu:) amita dokładnie i szczegółowo opisała,po co należy korzystać z kalendarz księżycowego.Stosowanie się do jego porad daje naprawdę dużo lepsze plony:) kokoszanel,jeśli chodzi o placek węgierski to robię go trochę inaczej,sama pocudaczyłam przepis i taki nam smakuje.Placek robię tak: ucieram potrzebną ilość ziemniaków,wcieram 1 dużą cebulę,dodaję pokrojony drobno szczypiorek,jajka,wcieram nieco żółtego sera.Osobno podsmażam starte na tarce o grubych oczkach pieczarki,marchewkę i pietruszkę,następnie podlewam je wodą i duszę do miękkości i całkowitego odparowania wody,dodaję do masy ziemniaczanej ,przyprawiam solą, pieprzem i smażę placki. Podaję je z gulaszem:pokrojone w kostkę mięso(karkówka,szynka lub łopatka,pokrojona w kostkę cebula(dość dużo),podsmażam,podlewam wodą i duszę do miękkości,dodaję kilka,przyprawiam solą i pieprzem,dosypuję niewielką ilość ostrej papryki,jako zagęstnika gulaszu używam proszku z suszonych grzybów leśnych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Młoda gospocha
Dzięki kobietki kochane,narobiłyście mi chętki na ten gulasz i placki,czas wypróbować takiej rewolucyjnej wersji:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokszanel11
Witam. Chyba idzie wiosna- snieg znikł. W ubieglym roku nie udaly mi sie ogorki,tz kiepski byl zbior.Prosze o dobre ,odporne na choroby odmiany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Peoonia
A u mnie na pd powrót zimy! Śnieżyce ,zawieje i -3 teraz.Znów biało . Tak juz tęsknię za wiosną.Z powodu ślimaków nie mogę nic uprawiać w ogrodku-tylko kwiaty i to takie,ktore im nie smakują.Sprawdziły się fuksje, begonie i nagietki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×