Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moralis

co kupić na wyprawkę do przedszkola?

Polecane posty

Gość moralis

Podpowiedzcie mi co kupić na wyprawkę do przedszkola? Bo ja nie mam pojecia. Czy dziecko musi mieś już plecak taki duży jak dzieci do szkoły? Kredki, farbki, pisaki?

To zależy od przedszkola! Na zebraniu przedszkolanki wszystko powiedzą :) W pierwszym przedszkolu jako 4 latek to musiałam kupić: blok kredki plastelina wycinanki piżamki Teraz jest w innym przedszkolu jako 5 latek i tak jak: ciuchy do gimnastyki ksiązka +ćwiczenia (100 zł) kubeczek i szczoteczka do zębów blok techniczny papier do ksero wycinanka ołówek kredki farby gumka temperówka nożyczki I chyba to wszystko.W każdym razie na jednym i drugim zebraniu dostaliśmy listę co trzeba kupić.

Nie kupuj żadnych kredek itp bo będzie zebranie i okaże się że wydałaś nie potrzebnie a w przedszkolu będzie trzeba dać forsę,plecak jest nie potrzebny za to worek lub jakiś organizer się przyda na zapasowe ubranko,bieliznę jakieś chusteczki ,możesz kupić koszulkę ,spodenki na wf ,dresowe spodnie ,wygodne kapcie być może ręczniczek ,kubek szczotka, pasta.Pościel w niektórych przedszkolach przynosisz a w niektórych również składkowe i wtedy szyją dzieciom żeby jednakowa była.